11 Αυγούστου 2009

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος βρίσκεται στην 32η ημέρα απεργίας πείνας.



Η κατάσταση της υγείας του χειροτερεύει μέρα με την ημέρα και οι κίνδυνοι για την ζωή του έχουν αρχίσει να διαφαίνονται.
Είναι επιτακτική ανάγκη ο Θοδωρής Ηλιόπουλος να μεταφερθεί σε χώρο νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος υπόκειται μόνο σε τυπικές κλινικές εξετάσεις (μετρήσεις σακχάρου, πίεσης και βάρους) ενώ είμαστε στην αναμονή για τα αποτελέσματα των, ενδεικτικών για της πορεία της υγείας του, εργαστηριακών εξετάσεων από την 3η Αυγούστου!
Η γιατρός του, ειδ. Παθολόγος Ελένη Κάκαλου κάνει έκκληση για την μεταφορά του σε νοσοκομείο. Μετά την σημερινή εξέταση του Θοδωρή Ηλιόπουλου στις Φυλακές Κορυδαλλού αναφέρει:
«Είναι πολύ μεγάλο θέμα ότι δεν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που να μπορεί να παρακολουθείται η πορεία της υγείας του, όταν αυτή τη στιγμή παίρνει ένα ρίσκο για τη ζωή του. Είναι πάρα πολύ αδύναμος, έχει δυσκολία να περπατήσει για να πάει μέχρι το ιατρείο, για να πάρει ένα τηλέφωνο, υποφέρει από πόνους και κράμπες. Σε λίγες μέρες από τώρα θα αρχίσει να κινδυνεύει πια και η ζωή του, όταν περίπου στο 18% απώλειας βάρους έχουν σημειωθεί θνητότητες σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Θοδωρής είναι παρά πολύ κοντά πλέον σε αυτό το ποσοστό!»
Η φυλακή, παραβλέποντας την σοβαρότητα της κατάστασης αρνείται να τον στείλει σε νοσοκομείο, όταν την ευθύνη για την υγεία του κρατούμενου Θ. Ηλιόπουλου έχει αποκλειστικά η Διεύθυνση των Φυλακών, όπως υπογραμμίζει ο συνήγορος του Ν. Μαβίδης.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Καταγγέλλω τους άμεσα εμπλεκόμενους που με παρακολουθούν στο ιατρείο της φυλακής και έχουν σχέση με την επιστήμη, οι οποίοι όπως ισχυρίζονται οι ίδιοι, δεν φέρουν καμία ευθύνη για την κατάσταση της υγείας μου από την στιγμή που επέλεξα να προβώ σε απεργία πείνας. Η δε συμπεριφορά ορισμένων παραπέμπει σε ψυχολογικό πόλεμο. Άραγε τα ίδια θα έκαναν και με τον Σκορπέλη, τον Γεωργίου και τον Μαυρίδη?
Ο αγώνας ενάντια στο σιχαμένο καθεστώς συνεχίζεται. Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά.


Θοδωρής Ηλιόπουλος, 10 Αυγούστου ‘09

www.apofylakisithodoriiliopoulou.blogspot.com/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...