8 Ιανουαρίου 2010

Εκδήλωση , συζήτηση από την «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό»


Πολλοί άνθρωποι που ζούμε και δουλεύουμε στην περιοχή του 7ου διαμερίσματος (Γκύζη, Αμπελόκηποι κλπ), το τελευταίο διάστημα έχουμε προβληματιστεί βλέποντας να αυξάνονται οι ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις εις βάρος μεταναστών συνανθρώπων μας που ζουν, σπουδάζουν και εργάζονται δίπλα μας σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Ταυτόχρονα παρατηρούμε ότι αυτά τα φαινόμενα παρουσιάζονται και στη γειτονιά μας, με τη μορφή φασιστικών συνθημάτων, λεκτικών, και όχι μόνο, επιθέσεων και της παρουσίας φασιστικών ιδεών στα σχολεία. Εν τω μεταξύ παρακολουθούμε με οργή, να υπερπροβάλλονται οι ακροδεξιοί του ΛΑΟΣ στα δελτία ειδήσεων και στα πάνελ των εκπομπών. Απορούμε, ενοχλούμαστε, οργιζόμαστε…τώρα ήρθε η ώρα να δράσουμε. Το πρώτο βήμα είναι να συντονιστούμε, να βρεθούμε μαζί όλοι εμείς που θέλουμε να αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, να αποδείξουμε ότι Έλληνες και μετανάστες τελικά δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε και ότι πρέπει να παλέψουμε μαζί!
Αν σε προβληματίζουν όλα αυτά, αν οργίζεσαι, αν θέλεις απλά να ενημερωθείς, αν θές να δράσεις, αν είσαι μαθητής, φοιτητής, εργαζόμενος ή συνταξιούχος, αν είσαι Έλληνας ή μετανάστης τότε μπορείς να έρθεις την:

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 Γενάρη στις 12 το πρωί στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων στη Σεβαστοπούλου και Ζαλίκη στους Άνω Αμπελόκηπους στην εκδήλωση που οργανώνει η «Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό»!

Για να συζητήσουμε:
• Για τα νέα μεταναστευτικά μέτρα που ετοιμάζει το ΠΑΣΟΚ. Λύνουν το πρόβλημα; Ή τελικά πρόκειται για ρυθμίσεις που αφορούν μια μικρή μειοψηφία, και αφήνουν απέξω τη μεγάλη πλειοψηφία των μεταναστών;
• Για τις ρατσιστικές πολιτικές της Ε.Ε και των κυβερνήσεων (βλέπε ευρώπη-φρούριο, Frontex, δολοφονίες στα σύνορα, στρατόπεδα συγκέντρωσης)
• Για την ακροδεξιά και τον κίνδυνο των νεοναζί, για την πολιτική του ΛΑΟΣ και τη ξενοφοβική καμπάνια που ετοιμάζει
• Για την οργάνωση αντιρατσιστικών δράσεων στη γειτονιά μας, τη συγκρότηση μιας αντιρατσιστικής κίνησης που θα προλάβει, που θα αντιμετωπίσει, που θα δράσει, έτσι ώστε στη γειτονιά μας οι άνθρωποι Έλληνες και μετανάστες να ζουν και να κινούνται ελεύθερα, διεκδικώντας από κοινού μια καλύτερη ζωή!
Την Κυριακή
• Συγκροτούμε τοπική Κίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό" και συζητάμε με ποιο τρόπο θα πετύχουμε τον ευρύτερο συντονισμό των προοδευτικών δυνάμεων της περιοχής για πιο αποτελεσματική δράση
• Θα παρακολουθήσουμε μια αντιρατσιστική βιντεοπροβολή
• Στο χώρο θα λειτουργεί βιβλιοπωλείο, έκθεση βιβλίου και φωτογραφίας
• Μετά τη συζήτηση συνεχίζουμε με κρασάκι, τσίπουρο και μεζεδάκια

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...