1 Οκτωβρίου 2010

Ρατσιστική επίθεση στο πάρκο Κύπρου, Κυψέλη

Η είδηση για το περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης στην Κυψέλη στις 29/9 με συνέπεια τον τραυματισμό ενός πακιστανού μετανάστη μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ αλλά με ορισμένες ανακριβειες όσον αφορά τον χώρο και τον χρόνο. Η επίθεση έγινε στην Κυψέλη αλλά όχι στην πλ. Κυψέλης και την συμβολή της με την οδό Κύπρου. Εγινε στο πάρκο της Κύπρου και Πατησίων.

Σύμφωνα με την περιγραφή που έκανε στη Συνέλευση Κυψέλης & Πατησίων άτομο που ήταν αυτόπτης η επίθεση έγινε από περίπου 20 νεαρά άτομα ανάμεσα στις 12:30 με 1 πμ τό βραδυ της Τρίτης προς Τετάρτη , στο χώρο του πάρκου της οδού Κύπρου και Πατησίων. Οι νεαροί φώναζαν να φύγουν οι πακιστανοί και πέταξαν δυο μολότωφ χωρίς ευτυχώς να τραυματίσουν κανέναν.

Οι πακιστανοί θαμώνες του πάρκου απομακρύνθηκαν βιαστικά και οι επιτιθέμενοι νεαροί ακολουθώντας τους στο πεζοδρόμιο της Πατησίων έπεσαν τυχαία πάνω σε έναν ανυποψίαστο διερχόμενο πακιστανό, στον οποίο ξέσπασαν χτυπώντας τον πολύ, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαρύτατα στο ένα μάτι.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης βγήκαν άνθρωποι σε γειτονικά μπαλκόνια φωναζοντας στους νεαρούς να σταματήσουν και να φύγουν αποκαλώντας τους ρατσιστές. Οι νεαροί αποχώρησαν και κατόπιν εμφανίστηκαν οι μπάτσοι ενώ αρκετή ώρα μετα ήρθε ασθενοφόρο να παραλάβει τον τραυματισμένο άνθρωπο ...

ΠΑΡΚΟ ΚΥΠΡΟΥ+ΠΑΤΗΣΙΩΝ:ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΧΩΡΟΣ!

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...