26 Ιουλίου 2011

Βίαιη οικονομική και κατασταλτική επίθεση στους Ανυπότακτους από το ΥΠΕΘΑ

Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας και στη νεολαία δεν έχει σταματημό. Η εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων πάει χέρι χέρι με την επίθεση στα μορφωτικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ελευθερίες, ενώ η πρόσφατα επίδειξη ακραίας αστυνομικής βίας βρίσκει την συνέχεια της στα σύγχρονα εκτελεστικά αποσπάσματα που έστησε η τυφλή βία της αστικής δικαιοσύνης. Η επέτειος επιστροφής της αστικής Δημοκρατίας δίνει απλόχερα την ευκαιρία σύγκρισης μεταξύ του Ολοκληρωτισμού των Συνταγματαρχών και του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού της κυβέρνησης των σοσια-ληστών, της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Στο πλαίσιο αυτής της ταξικής επίθεσης, που ζητούμενο της δεν είναι μόνο η επιβολή των μέτρων αλλά η δια βίου καθυπόταξη του κόσμου της εργασίας, στο στόχαστρο μπαίνουν όχι μόνο τα αντιμιλιταριστικά ρεύματα της κοινωνίας μας, αλλά και η άρνηση της νεολαίας απέναντι στο στρατό που εκδηλώνεται με μια μεγάλη ποικιλομορφία. Μετά την ψήφιση παρόμοιων νόμων σε Ελλάδα και Κύπρο, το αστικό καθεστώς εξουσίας ξεχύνεται να «πατάξει» το φαινόμενο της Ανυποταξίας που ολοένα περισσότερο διευρύνεται. Ο Στρατός που παραμένει ένας από τους ισχυρότερους αστικούς μηχανισμούς ιδεολογικής χειραγώγησης και προπαγάνδισης των «εθνικών δικαίων», συντριβής της ανεξάρτητης και ισχυρής προσωπικότητας από της μυλόπετρες της ιεραρχίας και της πειθαρχίας, πρέπει να συνεχίσει να παίζει τον σημαντικό αυτό, για το αστικό σύστημα εξουσίας, ρόλο.

Τις τελευταίες ημέρες στρατολογικά γραφεία ανά τη χώρα έχουν προχωρήσει στην εφαρμογή της απόφασης που ανακοινώθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ Β’ 517/2011). Ανυπότακτοι κάθε πολιτικής κατεύθυνσης έχουν λάβει συστημένες επιστολές από τα Στρατολογικά Γραφεία της περιοχής διαμονής τους στις οποίες ενημερώνονται πως τους έχει επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 6000 Ευρώ για τη μη-εκπλήρωση των στρατιωτικών τους “υποχρεώσεων”. Το ποσό είναι καταβλητέο στην αρμόδια εφορία και μέχρι την εξόφλησή του ο ανυπότακτος δεν μπορεί να λάβει αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας, με ό, τι δυσχέρειες στην καθημερινότητά του συνεπάγεται αυτό (μη-δυνατότητα ανανέωσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, έκδοσης κάρτας ανεργίας, σύναψης δανείου κοκ). Πέραν αυτού, με το νεοψηφισθέντα νόμο Ν.3943/2011 -σύμφωνα με τον οποίο οι οφειλές προς το Δημόσιο άνω των 5000 ευρώ (αντί των 10.000 που ίσχυε έως τώρα) διώκονται ποινικά- οι ανυπότακτοι απειλούνται και με φυλάκιση. Η εξόφληση του προστίμου δεν απαλλάσσει από τις στρατιωτικές υποχρεώσεις και η μόνη εναλλακτική που δίνεται είναι η τακτοποίηση των “υποχρεώσεων” αυτών με κάθε τρόπο (στράτευση, απαλλαγή με Ι5, αναβολή λόγω σπουδών).

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο κοστολογεί σε δυσθεώρητα οικονομικά επίπεδα την Άρνηση της νεολαίας για τον Στρατό (το αρχικό πρόστιμο δεκαπλασιάστηκε), αλλά βρίσκει και έναν ευέλικτο τρόπο να τονώσει τις κοινωνικές ανισότητες. Οι νέοι των λαϊκών οικογενειών πρέπει να υποταχθούν και να καταταχθούν με το φόβο του τσουχτερού προστίμου, ενώ τα παιδιά των πλουσίων έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν και να εργαστούν στο εξωτερικό, κάνοντας τελικά χρήση όλων των ευνοϊκών ρυθμίσεων, αφού και το πρόστιμο των 6000 ευρώ δεν είναι «ανυπέρβλητο». Από την άλλη μεριά ποινικοποιεί τις συγκεκριμένες εκδοχές αντιμιλιταριστικής δράσης και φέρεται με ακραία εκδικητική διάθεση θέτοντας σε καθεστώς ομηρείας χιλιάδες νέα παιδιά, αποκόπτοντας τα από σπουδές, εργασία, ακόμη και από το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Τρομοκρατώντας τα τελικά με φυλάκιση λόγω μη εξόφλησης οφειλής προς το Δημόσιο!

Η τρομοκράτηση επομένως κάθε διαφωνούντα, η άγρια καταστολή της αμφισβήτησης των κυρίαρχων επιλογών φαίνεται Μονόδρομος για την κυβέρνηση που μεταφέρει την κατάσταση της έκτακτης ανάγκης από την οικονομία στην πολιτική, αντιμετωπίζει τον αγωνιζόμενο λαό ως εσωτερικό εχθρό, που είναι διατεθειμένη να συντρίψει ακόμη και με την χρήση στρατιωτικών δυνάμεων. Έτσι δημιουργείται ένα κοινωνικό πεδίο που ενδυναμώνει την τάση ανάπτυξης αντιμιλιταριστικής διάθεσης στη νεολαία που αποστρέφεται τον στρατό και τον σύγχρονο ρόλο του. Από την άλλη μεριά, η κοινωνική ανέχεια, η τεράστια ανεργία και οι μισθοί πείνας της ελαστικής εργασίας γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που επιδιώκουν να στρατολογήσουν από τα πληβιακά στρώματα τους Μισθοφόρους Πραιτοριανούς για τις αποστολές εντός και εκτός συνόρων.

Παράλληλα ένα πλήθος δημόσιων υπηρεσιών (δημοτολόγια, υπουργείο ΠΡΟΠΟ, υπηρεσία εκλογικών καταλόγων υπουργείου εσωτερικών, τοπικά ΑΤ κ.α.) έχουν…στρατολογηθεί από το Υπουργείο Αμύνης προκειμένου να εντοπίσουν ανυπότακτους και ολικούς αρνητές στράτευσης των οποίων η διεύθυνση διαμονής δεν είναι γνωστή. Οι υπηρεσίες αυτές οχλούν τηλεφωνικώς, με επιστολές ή και αυτοπροσώπως τους άμεσα ενδιαφερόμενους καθώς και συγγενικά τους πρόσωπα προκειμένου να αποκτήσουν τα ακριβή στοιχεία διαμονής τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΕΘΑ, τα ανακτηθέντα στοιχεία πρόκειται να δοθούν στα τοπικά Στρατολογικά Γραφεία τα οποία θα τα χρησιμοποιήσουν για την αποστολή συστημένων ειδοποιητηρίων για το πρόστιμο που θα τους έχει επιβληθεί.

Εμείς στηρίζουμε κάθε αντιμιλιταριστική δράση και στεκόμαστε στο πλευρό των καταδιωκόμενων από το κράτος αγωνιστών.

Θεωρούμε όμως ότι αποφασιστικός παράγοντας την εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και των Κατασταλτικών προετοιμασιών όπως αυτές αποκαλύπτονται μέσω των Ασκήσεων Καταστολής Πλήθους είναι η ανάπτυξη Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και η διεκδίκηση Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...