22 Σεπτεμβρίου 2010

Aυτοοργάνωση η απάντηση σε καπιταλισμό και αντιπροσώπευση

ΑΜΕΣΗ ΔΡΑΣΗ ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΖΕΡΙΑΣ ΜΑΣ

Μέσα στη δίνη της οικονομικής κρίσης ανοίγεται ένα πεδίο πάλης και σύγκρουσης. Η από αιώνες πολιτική της αντιπροσώπευσης, της ηγεμονίας, της δημοψηφισματικής ολιγαρχίας τους, ουσιαστικά ενσωματώνει τις αντιστάσεις μας στο πλαίσιο της κυριαρχίας των οικονομικών, πολιτικών και άλλων νταβαντζήδων των ζωών μας. Στο χέρι μας είναι αν θα μετατρέψουμε την κρίση σε κοινωνική, σε ρήξη και καταστροφή όλων των μορφών διαμεσολάβησης (κοινοβουλίων, νομαρχιακών διοικήσεων, διευθύνσεων, κρατικών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, ιεραρχικά δομημένων σχολείων, κλπ κλπ) ή αν θα αρκεστούμε στην πλήξη και τη μιζέρια της υπάρχουσας κατάστασης, επιχρυσώνοντας τις αλυσίδες μας.

Όποιος αναζητά λύσεις στο επίπεδο της διαχείρισης του κράτους και του καπιταλισμού, ακόμα και με τις αγνότερες προθέσεις ρίχνει λάδι στα γρανάζια της μηχανής τους. Κανένας αρχηγός, κανένας αντιπρόσωπος, κανένα κόμμα ή ιεραρχικός θεσμός δεν μπορεί να υποκαθιστά πλέον τη φαντασία, τη θέληση, την επιθυμία μας για ελεύθερη αυτοπροσδιοριζόμενη κοινωνική ζωή. Είναι καιρός όλοι μας να κοινωνήσουμε ευρύτερα τις αξίες της άμεσης δράσης και δημοκρατίας, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης, σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής μας ζωής. Από παντού και καθημερινά έρχονται μηνύματα ενός κόσμου που σιγά σιγά αναδύεται μέσα και απέναντι στο σύστημα της κυριαρχίας. Παντού ξεφυτρώνουν κινήσεις, πρωτοβουλίες, συνελεύσεις που ως ζητούμενο βάζουν την αυτοοργάνωση των επιθυμιών μας, την ανάγκη δημιουργίας κοινωνικών δομών που θα αντιμετωπίσουν ξεπερνώντας τα όρια του συστήματος. Από την κατάργηση των διοδίων μέχρι την αυτοδιαχείριση ελεύθερων χώρων, από την ίδρυση σωματείων βάσης μέχρι τη δημιουργία παραγωγικών-καταναλωτικών συνεταιρισμών , και από την ελευθεριακή μάθηση μέχρι τις συνελεύσεις γειτονιών, ένας νέος κόσμος ξεπηδά μέσα και απέναντι στο κυρίαρχο δίκτυο κεφαλαίου-κράτους-μμε. Ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας μας με κάποιες από αυτές, τις πιθανές ενστάσεις ή και διαφωνίες μας, οφείλουμε να στηρίξουμε, να περιφρουρήσουμε, να ενισχύσουμε κάθε προσπάθεια αντιεραρχικής, οριζόντιας και αντισυστημικής άμεσης δράσης. Είναι απαραίτητος όσο ποτέ άλλοτε ο συντονισμός όλων των επιμέρους μορφών αυτόνομης οργάνωσης των ζωών μας, η κοινή στόχευση, η συμπόρευση με βάση τις αρχές της άμεσης βοήθειας και της αλληλεγγύης.

Σε αυτή τη βάση οποιαδήποτε μυωπική προσέγγιση της κοινωνικής δυναμικής, των νέων κοινωνικών μορφών αυτοοργάνωσης, στο όνομα της οποιασδήποτε καθαρότητας είναι όχι μόνο ανόητη αλλά και καταστροφική. Σε αυτό το δρόμο ο πειραματισμός τόσο στο επίπεδο της δημιουργίας όσο και της σύγκρουσης και καταστροφής είναι προαπαιτούμενος για την υπέρβαση. Οι ανόητες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα σε κοινωνικούς και ατομικούς αναρχικούς, σε αναρχοσυνδικαλιστές και αυτόνομους, κλπ το μόνο που θα πετύχουν είναι η μίζερη υπεράσπιση της ταυτότητας μας, η αναπαραγωγή του συστήματος και η ενσωμάτωση των όποιων ενεργειών μας. Δεν νοείται πλέον γενική απεργία χωρίς σαμποτάζ, όπως και συνέλευση γειτονιάς χωρίς επαγρύπνηση και προστασία της αυτονομίας της από τους μηχανισμούς του κράτους και των αφεντικών. Δεν υπάρχει ρήξη αν δεν μπορέσουμε να σταθούμε διαχέοντας την ελευθερία των κοινωνικών μας χώρων/στεκιών/συλλογικοτήτων/ πρωτοβουλιών μέσα στο καζάνι της κοινωνίας, που μόλις άρχισε να βράζει. Δεν μπορεί να σταθεί το άτομο έξω από την ομαδική συλλογική διαδικασία της αυτοθέσμισης και η ομάδα πέρα από την διαρκή πυροδότηση της εξέγερσης και του ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού του ατόμου... δεν μπορεί να σταθεί οποιαδήποτε επιμέρους προσπάθεια ρήξης χωρίς τον ανάλογο στην επίθεση που δεχόμαστε συντονισμό μας.

Επομένως διαρκής αγώνας με όλα τα μέσα για ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΔΟΜΕΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, και ΕΠΙΘΕΣΗ ενάντια σε κράτος και αφεντικά για ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.
-------------------------------------------------------------------
Κάλεσμα για τη δημιουργία κεντρικής συνέλευσης
Αθήνα, Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010, 19:00
Πολυτεχνείο
http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=24703
-------------------------------------------------------------------
Ηράκλειο Κρήτης: Ανοιχτή συνέλευση για τη δημιουργία δομών αντίστασης Παρασκευή 24 Σεπτέμβρη στις 9 μ.μ.
Στο χώρο της κατάληψης Ευαγγελισμού (Θεοτοκοπούλου 18)
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1208286
-------------------------------------------------------------------
Προσεχώς σε ολόκληρη την Ελλάδα.........


Αλληλεγγύη - Αξιοπρέπεια - Αυτοοργάνωση (A3)

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...