7 Σεπτεμβρίου 2010

fest της άμεσης δημοκρατίας - Lars Röhm - FAU Γερμανιας

Ομιλητές:
Lars Röhm - FAU Γερμανίας
Τετάρτη 8 Σεπτ στις 18:00

Ο Lars Röhm γεννήθηκε το 1977 και είναι μέλος της FAU από το 1998. Μεταξύ 2002-2004 διετέλεσε διεθνής γραμματέας της FAU, το 2006 ήταν μέλος της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας της FAU “Direkte Aktion» (άμεση δράση), από το 2009 είναι γραμματέας της FAU Βερολίνο. Το 2008 συνέβαλε στο βιβλίο “Die Grossen Streiks” (οι μεγάλες απεργίες), των Holger Marcks/Matthias Seiffert (Επιμ.) με τη συγγραφή ενός άρθρου για τους εργατικούς αγώνες στην Ιταλία το 1969, ενώ έχει γράψει πλήθος άλλων άρθρων για την εφημερίδα της FAU και για άλλες ελευθεριακές εκδόσεις.

Η Direkte Aktion είναι μια γερμανική διμηνιαία εφημερίδα από την αναρχο-συνδικαλιστική ομοσπονδία εργατών FAU. Υπάρχει από την ίδρυσή της ένωσης (FAU) το 1977.

Σε συμφωνία με τις αναρχοσυνδικαλιστικές αρχές, οι συντάκτες εκλέγονται από την εθνική σύμβαση της Ένωσης των Ελεύθερων Eργαζομένων και μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή, ενώ δεν λαμβάνουν αποδοχές για την εργασία τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Direkte Aktion δεν έχει μια κεντρική υπηρεσία, αλλά δημιουργείται αποκεντρωμένα στα διαμερίσματα των συντακτών και στις εγκαταστάσεις της ένωσης.

http://www.babylonia.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=1225%3Alars-r%C3%B6hm&lang=el

http://www.fau.org/

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...