2 Αυγούστου 2011

Ζευγάρι γυναικών έσωσε 40 νέους από το μακελειό στο Ουτόγια

Η ρήση “βρέθηκαν τη σωστή στιγμή στο σωστό μέρος” επαληθεύεται …πλήρως στην περίπτωση δύο γυναικών, ζευγαριού στη ζωή, που επιβίβασαν στη βάρκα τους 40 νέους ανθρώπους, απομακρύνοντάς τους από το νησάκι Ουτόγια και σώζοντας τη ζωή τους.

Η ηρωική προσπάθεια των δύο γυναικών, της Hege Dalen και της συντρόφου της, Toril Hansen, είδε -και δικαίως- το φως της δημοσιότητας, μέσω της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδας της Φινλανδίας, Helsingin Sanomat, κάνοντας στη συνέχεια και το γύρο του κόσμου.
Το ζευγάρι από τη Νορβηγία, απολάμβανε ένα ήσυχο δείπνο σε περιοχή κοντά στο νησάκι, ώσπου ακούστηκαν πυροβολισμοί και φωνές…
Ο 32χρονος ακροδεξιός Νορβηγός, Anders Behring Breivik, είχε θέσει σε εφαρμογή το αρρωστημένο σχέδιό του, να εξοντώσει όσο περισσότερα “βλαστάρια” του Εργατικού Κόμματος μπορούσε, ανοίγοντας αδιακρίτως πυρ, εναντίον των εκατοντάδων ανθρώπων, που βρίσκονταν στο νησί.
“Τρώγαμε… Ξαφνικά ακούσαμε πυροβολισμούς και κραυγές. Βγήκαμε έξω και είδαμε νέους ανθρώπους, να πηδούν πανικόβλητοι στη λίμνη Tyrifjorden”, ανέφερε σε δηλώσεις της στην εφημερίδα η Dale.
Χωρίς δεύτερη σκέψη, οι δύο γυναίκες κατευθύνθηκαν προς το νησάκι, τραβώντας στη βάρκα τους όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν και μεταφέροντάς τους στην απέναντι όχθη.
Οι άνθρωποι που είχαν επιλέξει να βουτήξουν στα παγωμένα νερά της λίμνης, για να σωθούν από τη μανία του Breivik όμως, ήταν πολλοί περισσότεροι, από όσους θα μπορούσαν να χωρέσουν στη βάρκα.
Γι’ αυτό και οι δύο γυναίκες επέστρεψαν στο νησάκι τέσσερις φορές, τραβώντας από την “κόλαση” 40 συνολικά άτομα.
Σημειωτέον… ο Breivik άνοιξε πυρ και εναντίον τους, με κάποιες από τις σφαίρες του να πετυχαίνουν και τη δεξιά μεριά της βάρκας.


http://blogpose.com/misc/%CE%B6%CE%B5%CF%85%CE%B3%CE%AC%CF%81%CE%B9-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%AD%CF%83%CF%89%CF%83%CE%B5-40-%CE%BD%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%BC/25058/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...