2 Αυγούστου 2011

H κακοφτιαγμένη προβοκάτσια κατά των τεσσάρων πρώην απεργών πείνας

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Οθωνας απαντώντας, την 1η Αυγούστου του 2011, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Φ. Πιπιλή, για την κακοφτιαγμένη προβοκάτσια της ΓΑΔΑ, σε βάρος των τεσσάρων πρώην απεργών πείνας της Υπατίας επιβεβαίωσε την άποψή μας, ότι εμπνευστής αυτής της προβοκάτσιας, ήταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Προκειμένου δε να στηρίξει, σαν τον πνιγμένο από τα μαλλιά, την κακοφτιαγμένη προβοκάτσια, αποσιώπησε τις αθωωτικές αποφάσεις των δύο μεταναστών και στάθηκε μόνο στις δύο καταδικαστικές αποφάσεις, οι οποίες δεν είναι τελεσίδικες.

Ενώ γνωρίζει ότι οι δύο καταδικαστικές αποφάσεις δεν θα μπορέσουν να σταθούν όταν εκδικαστεί η έφεσή τους, συνεχίζει το προβοκατόρικο κήρυγμά του όχι μόνο κατά των δύο δικασθέντων αγωνιστών , αλλά εναντίον και των τεσσάρων και εναντίον των αλληλέγγυων.

Και γνωρίζει ότι δεν θα μπορέσουν να σταθούν, γιατί στην πρώτη περίπτωση δεν υπάρχει από κανέναν μηνυτήρια αναφορά για κλοπή και γιατί στην δεύτερη περίπτωση δεν έγινε ουσιαστική διερεύνηση στο κατά πόσο το laptop ήταν πράγματι του καταγγέλλοντα.

Ενώ γνωρίζει ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι να τελεσιδικίσει η δικαστική απόφαση, συνεχίζει απροκάλυπτα να μην το δέχεται. Και όχι μόνο αυτό. Δημοσιοποίησε, για πρώτη φορά, ότι από τις 25 Ιούλη έχει αποφασιστεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη το φασιστικού τύπου μέτρο της διοικητικής απέλασης των τεσσάρων πρώην απεργών πείνας της Υπατίας.

Οι τέσσερες αγωνιστές από τη Δυτική Σαχάρα ταξίδευσαν σήμερα για την πατρίδα τους και θα επιστρέψουν στις αρχές Σεπτέμβρη στην Ελλάδα για να δώσουν μαζί με όλους τους συμπατριώτες τους τη μάχη για να ικανοποιηθούν όλα τα συμφωνηθέντα και για να κατακτήσουν την άδεια διαμονής και εργασίας.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος δεν τους έγινε η παραμικρή νύξη, ότι βγήκε απόφαση για διοικητική απέλαση. Τι φοβόνταν άραγε τα εντεταλμένα όργανα της κυβέρνησης και αποσιώπησαν αυτή την απόφαση; Η μήπως δεν υπάρχει τέτοια απόφαση;

Κλείνοντας θέλουμε να πούμε στο Μ. Οθωνα και στην κυβέρνησή του, ότι ξέρουμε ποιούς υπερασπιζόμαστε, ότι αυτοί δεν γνωρίζουν να φτιάχνουν προβοκάτσιες και ότι θα σπάσουν τα μούτρα τους.

http://www.eksegersi.gr/article.php?article_id=12598&pos=4&cat_id=48

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...