4 Αυγούστου 2011

Η δίψα για κανιβαλισμό σκεπάζει τα πάντα - Περιστατικό στα Εξάρχεια δευτέρα βράδυ

Δευτερα βραδυ, εξαρχεια. Μια φιλη ερχεται και μου λεει ότι γινεται ένα ασκημο σκηνικο λιγο πιο κατω στις ταβερνες στη βαλτετσιου και εχει φρικαρει. Παραταω μπυρα και καπνα, κ κατεβαινω. Στην εισοδο μιας πολυκατοικιας ενας μαυρος γυρω στα 25-30, αιματα στο προσωπο, περικυκλωμενος από ένα μικρο πληθος. Ο τυπος δειχνει τρομαγμενος του κερατα. Κάθε τοσο καποιος από το πληθος ξεφευγει από τον κυκλο και του δινει κ από μια. Διαφοροι ρωτανε τι παιζει. Είναι πρεζεμπορας. Καποιοι τον εκοψαν περιεργα και εστειλαν μια κοπελλα γυρω στα 16 να ψωνισει από δαυτον. Της ζητησε 25 ευρω για κατι που κανεις δεν είναι σιγουρος τι ηταν. Σκεφτομαι ότι στην τοσιτσα ψωνιζεις πρεζα με 2 ευρω, οποτε μαλλον χλωμο να πηγε να την πουλησει ο τυπος με το 25 αλλα ποτε κανεις δεν ξερει.

Καθως ολο και περισσοτεροι μυριζονται τσαμπα αιμα και το πληθος ετοιμαζεται για λυντσαρισμα, προσπαθω να κατευνασω καπως τα πραγματα. Ενταξει ηδη εχει φαει αρκετες και εχει φοβηθει, ας τον αφησουμε να φυγει, θα φαει ουτως ή αλλως κανα δυο φευγοντας, δεν προκειται να ξαναπατησει εδώ, τι θελουμε, να τον σκοτωσουμε; Αλλα καποιοι εχουν ηδη βγαλει την ετυμηγορια τους. Εντατικη. Βλεποντας ότι τα πραγματα σκουραινουν, μαζι με έναν αλλον ανθρωπο πλησιαζουμε το μεταναστη και του λεμε στα αγγλικα να ερθει μαζι μας θα τον προστατεψουμε οσο μπορουμε και να εξαφανιστει το ταχυτερο προς τα πανω, ειδεμη θα τον λυντσαρουν. Με τα πολλα τον πειθουμε, και τον παιρνουμε αγκαζε κ διασχιζουμε το διψασμενο για αιμα πληθος. Ο τυπος τρεμει, δεν τον κατηγορω. Ο κυκλος γυρω μας συνεχιζει, σαν καρχαριες που μυριστηκαν το αιμα από μακρυα, ανθρωποι με αγριες διαθεσεις προστιθενται. Λιγο πιο κατω αρχιζουν τα τζατζαρισματα. Μου φαινεται τοσο γαμημενα αδικο να κρατας έναν ανθρωπο για να τον σωσεις και να τον βαρανε ενώ τον κρατας. Ετσι τον αφηνω. Χωνεται στο playhouse. Ο ιδιοκτητης και μια σερβιτορα προσπαθουν κ αυτοι να κατευνασουν το πληθος απεξω που ζητα να τους τον δωσουν για να τον τσακισουν.

Σκορπιες κουβεντες. Ναι, να τον σκοτωσουμε πρεζεμπορας ειναι, ξερεις ποσους εχεις σκοτωσει με την πρεζα του; Ποτε δε θα περιμενα ότι θα ακουγα τα πλεον απεχθη σκατομικροαστικα επιχειρηματα περι εμπορων λευκου θανατου , που ακομα και ο παπανουτσος θα ντρεποταν να εκφερει, να αναπαραγονται τοσο μαζικα στα εξαρχεια. Δυο γυναικες προτεινουν να τον δωσουμε στους μπατσους. Μα κυριες μου οι μπατσοι θα του λειωσουν τα κοκκαλα και μετα θα τον πανε φυλακη για πεντε χρονια, μεταναστης είναι, αυτό θελετε, τι διαολο, αιμα ζητατε; Εξηγω ότι ακομα και πρεζα να πηγε να πουλησει ότι να μη βιαζομαστε να κρινουμε ανθρωπους που μπορει να πεινανε, αμα πεινας κανεις τα παντα, μερικοι μεταναστες δεν εχουν άλλη επιλογη, η θα πουλανε φακους μεσω της κινεζικης μαφιας ή θα κανουν ντηλια μεσω της αλβανικης και τελως παντων ενταξει ας φαει δυο σφαλιαρες (που ειχε ηδη φαει κ με το παραπανω) και ας φυγει, να τελειωνει η φαση, γαμωτο μου.

Αλλα μπα. Η διψα για καννιβαλισμο σκεπαζει τα παντα. Μετα από λιγο το πληθος μπουκαρει στο μαγαζι και ο μεταναστης αρπαζει ένα μαχαιρι από την κουζινα του playhouse και προσπαθει να περασει μεσα από μανιασμενο πληθος. Θυμιζει αγριο ζωο που εχει παγιδευτει από κυνηγους, καθως ουρλιαζοντας προσπαθει να ανοιξει δρομο προς την επιφαινομενη διαφυγη του πεζοδρομου της βαλτετσιου. Ενας από το πληθος χαραζεται στο κεφαλι από το μαχαιρι. Το πληθος χτυπα τον μεταναστη με καρεκλες μπουκαλια μπουνιες. Παει να πεσει, αλλα η απελπισια η ιδια του δινει τη δυναμη να σηκωθει και να χωθει στο ριβιερα. Το αιμα που κυλα από το κεφαλι του παιδιου εξαγριωνει ακομη περισσοτερο το πληθος. Ειδες, ειχε και μαχαιρι. Σκεφτομαι πως αν επροκειτο αν αντιμετωπισω ένα τετοιο πληθος όχι μαχαιρι θα αρπαζα αλλα και καραμπινα αν εβρισκα μπροστα μου.

Οι αυτοκλητοι τιμωροι μπουκαρουν κ στο ριβιερα, εις ματην προσπαθουμε ελαχιστοι να τους σταματησουμε, αντε γαμηθειτε μετα κωλοελευθεριακα σας και τις αναλυσεις σας ρε, ναι σωστα, τι να τις κανεις τις αναλυσεις όταν εχεις μπροστα σου βια, αγνη, ακινδυνη μαλλιστα, βια; Ο μεταναστης ισοπεδωνεται. Μενει στο χωμα, λιποθυμος, ή ευχομαι, απλα να το παιζει λιποθυμος. Ένα τυπακι ερχεται τρεχοντας με ένα πυροσβεστηρα και προσπαθει να του τον φερει στο κεφαλι, και μου χε φανει αποτροπαιο που όταν μας τσακισαν οι μπατσοι στις 11, εκαναν σε 3-4 ατομα ακριβως το ιδιο, αβυσσος η ψυχη του σκατιαρη, του σπρωχνω το χερι και πυροσβεστηρας πεφτει αψυχα στα πλευρα του λιποθυμου, παλι καλα. Το τυπακι φευγει απογοητευμενο που δεν ειδε αιμα και μυαλα.

Σε λιγο ερχεται ασθενοφορο. Καποιος με ρωτα τι εγινε, λεω κατι για καννιβαλους, μην ειρωνευεσαι ρε μου λεει καποιος, αντε ρε παγαινε από δω, ενας φιλος μου μου λεει ότι παλι καλα που δεν μας λυντσαραν κ εμας, δεν αμφιβαλλω, σκεφτομαι να φωναξω στο πληθος που ικανοποιημενο απομνακρυνεται, μαγκες παμε τωρα κ συγγρου να δειρουμε τις αδερφες που διαφθειρουν τα παιδια μας, αντ΄αυτου φωναζω κατι για τα τραπεζακια στην πλατεια και τους μπραβους ιδιοκτητες των μαγαζιων της, σκεφτομαι ότι κανονικα θα επρπε να παμε εκει και να τα κανουμε όλα λαμπογυαλα, να μη μεινει ουτε ένα γαμημενο τραπεζακι στο δημοσιο χωρο, αφου θελουν καθαρη πλατεια να τους την καθαρισουμε.

Το ασθενοφορο φτανει και περνει το μεταναστη με το φορειο. Κατι μου΄χει κλεισει το στομαχι, δε λυπαμαι για τον τυπο, δεν τον ηξερα, καθημερινα εκατονταδες αλλωστε μεταναστες εχουν την ιδια ή και χειροτερη μοιρα, είναι όμως που αν φτιαχναμε μια κοινοτητα ολοι εμεις οι εναντια σε κρατος και μπατσους και θεσμους, κ πετυχαιναμε την αυτονομια της, ετσι θα επιλυαμε τις διαφορες μας; Κ μηπως συντομα θα παρακαλαγαμε να ερθουν οι μπατσοι, οι θεσμοι, το κρατος; Η θλιψη αυτου του κοσμου καποιον τροπο θα βρει να διεισδυσει στην ψυχη σου. Αυτό είναι το μονο σιγουρο.

Η πραξη ολοκληρωθηκε. Οι τελευταιοι του λυντσαρισματος αποχωρουν ικανοποιημενοι. Τον ένα τους παιζει να τον εχω δει κ σε ένα παρτυ, κουμπωμενο όπως ολοι αλλωστε σε εκεινο το παρτυ, αλλα δεν ειμαι σιγουρος, «ηθελα να ξερα κανεις από αυτους που βαραγαν δεν εχει παρει εστω κ μια φορα στη ζωη του πρεζα ή δεν εχει ψωνισει ναρκωτικα;» με ρωτα, στο πνευμα της σκεψης μου, ενας φιλος. Μια φιλη μου λεει ότι όταν την εκανε απο το σπιτι της για 2 χρονια ντηλαρε σπηντ κ πρεζα στο πανεπιστημιο που ηταν. Τη φανταζομαι με πυροσβεστηρα στο κεφαλι.

Η μπυρα μου εχει ζεσταθει και εχει γευση κατουρου. Την πινω αδιαμαρτύρητα.

suckerpunch , τεταρτη 27 ιουλη.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1322725

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...