22 Ιανουαρίου 2011

Έξω η Μαφία της Χρυσής Αυγής από τη γειτονιά μας - Κείμενο για την κατάσταση στον Αγ. Παντελεήμονα

Κείμενο που μοιράστηκε στους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα

Συμπολίτες του 6ου διαμερίσματος,

Τα γεγονότα της της 15ης Γενάρη απέδειξαν ότι οι χρυσαυγίτες επιδιώκουν να μάς κάτσουν στο σβέρκο και να «πουλήσουν προστασία» (έναντι χρηματική αμοιβής μάλιστα) στους κατοίκους που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, επιχείρησαν να απαγορεύσουν την καθ’ όλα θεμιτή συναυλία και μετέτρεψαν την πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα σε πεδίο μάχης. Δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν την εκκλησία ως ορμητήριο της φασιστικής βίας τους. Για μια ακόμα φορά η γειτονιά μας στιγματίστηκε ως ναζιστικό άντρο, την ίδια στιγμή που κανένα από τα προβλήματα της καθημερινότητας μας δεν βρίσκει λύση.

Πόσο ακόμα θα επιτρέπουμε σε αυτούς τους κατ’ επάγγελμα τραμπούκους (αλήθεια ποιος τους πληρώνει;) να δημιουργούν συνεχώς προβλήματα;
Πόσο ακόμα θα δεχόμαστε να ταυτίζεται η γειτονιά μας με αυτή τη μαφία, της οποίας ο αρχηγός Νίκος Μιαχαλολιάκος χαιρετά ναζιστικά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας;
Πόσο ακόμα δεν θα εξεγειρόμαστε εναντίον των νοσταλγών των SS και του Χίτλερ, την ώρα μάλιστα που τα θύματα του Διστόμου αναζητούν δικαίωση στα ευρωπαϊκά δικαστήρια;
Συμπολίτες,

Ζούμε σε συνθήκες κοινωνικής ανασφάλειας, που έχει την αιτία της στα σοβαρά προβλήματα και τις δυσλειτουργίες των εθνικών συστημάτων υγείας και παιδείας, τα κενά και τις ελλείψεις της κοινωνικής μέριμνας (βρεφονηπιακοί σταθμοί, «φροντίδα στο σπίτι» για τους ηλικιωμένους, κ.ο.κ.), τις κακές υπηρεσίες του Δήμου, που ούτε την καθαριότητα δεν είναι σε θέση να εξασφαλίσει αξιοπρεπώς, τη διαρκή υποβάθμιση των ήδη υποβαθμισμένων και γκετοποιημένων περιοχών. Οι γειτονιές μας, χωρίς οποιαδήποτε κρατική μέριμνα, υποδέχονται τη μεγάλη μάζα των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται σε ανθρωπιστική κρίση, καταδικασμένοι να ζουν χωρίς χαρτιά, ταυτότητα και μέλλον, φυλακισμένοι ενός κράτους που εφαρμόζει την ευρωπαϊκή Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ, η οποία τους απαγορεύει να μετακινηθούν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα.

Οι φασίστες εκμεταλλεύονται την γκετοποίηση των γειτονιών μας, που είναι αφημένες σε χρόνια εγκατάλειψη από Δήμο και Κράτος. Πατούν στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική απογοήτευσή μας για να εξαπλώσουν την μισαλλόδοξη επιρροή τους. Αποπροσανατολίζουν την προσοχή μας από τα πραγματικά προβλήματα και τις ουσιαστικές λύσεις και στοχοποιούν τις πιο ευάλωτες ανθρώπινες ομάδες ως εξιλαστήρια θύματα.

Η εξάπλωση της φασιστικής βίας και η περιστολή των κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών δεν αποτελεί λύση για κάνενα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αντίθετα τα επιδεινώνει και οδηγεί τις γειτονιές μας σε ακόμα μεγαλύτερη εξαθλίωση, αναγκάζοντάς μας να ζούμε υπό το καθεστώς φόβου και απειλής.

Συμπολίτες,

Ήρθε η ώρα να τερματιστεί ο στιγματισμός της γειτονιάς μας από τους τους νοσταλγούς του Χίτλερ. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι αλληλεγγύη και μέτρα βελτίωσης της καθημερινότητας, όχι φασιστική βία και τρομοκρατία. Όλοι οι κάτοικοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, μπορούμε να παλέψουμε για ένα καλύτερο αύριο.

ΌΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ.

http://potexana.wordpress.com/2011/01/22/pantelehmonas/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...