25 Ιανουαρίου 2011

Δεν πληρώνω εισιτήριο στο λεωφορείο, ξέρω τα δικαιώματα μου

Μερικές χρήσιμες πληροφορίες...
Οταν κανουμε μαζικες "καταληψεις" λεωφορειων εξασφαλιζουμε οτι δε θα πληρωσει κανεις εισιτηριο..! Ειμαστε πολλοι μαζι κ κανεις ελεγκτης δεν μπορει να κανει τιποτα..!

Οταν κανουμε μονοι μας ατομικη αρνηση πληρωμης εισητηριου παλι, καλο ειναι να γνωριζουμε τα δικαιωματα μας..

...Ο ΟΑΣΘ ειναι ιδιωτικη εταιρεια κι η μη πληρωμη εισητηριου δεν ειναι παρανομη, οπως κι η παραχωρηση του εισητηριου σε καποιον αλλον επιβατη (οπως ψευδως αναφερουν τα εισητηρια του ΟΑΣΘ)..!
Δεν υπαρχει κανενας νομος γι' αυτο κι ειναι υποχρεωση του ΟΑΣΘ το πως θα εξασφαλιζει τα εσοδα του..
Οι ελεγκτες ειναι απλα ιδιωτικοι υπαλληλοι, που παιρνουν ποσοστα απ' τα προστιμα που κοβουν, κ τιποτα παραπανω..! Δεν εχουν κανενα δικαιωμα να ελεγξουν τα προσωπικα μας στοιχεια, την ταυτοτητα, το τηλεφωνο μας κτλ, ουτε ν' ασκησουν σωματικη βια εις βαρος μας.. Μονο η αστυνομια εχει δικαιωμα να κανει εξακριβωση στοιχειων..

Οι ελεγκτες δεν εχουν κανενα δικαιωμα να μας κλεινουν τις πορτες κ να μας εμποδίζουν να κατεβουμε απ' το λεωφορειο.. Αντιθετα το χειροτερο που μπορουν να μας κανουν ειναι ακριβως αυτο, να απαιτησουν να αποβιβαστουμε απ' το αστικο..!

Μ' αλλα λογια, οταν μας ζητησει ο ελεγκτης τα στοιχεια μας, μπορουμε να πουμε οτι δεν εχουμε ταυτοτητα κ να δωσουμε ψευδη στοιχεια ή αν ο ελεγκτης επιμενει να κατεβουμε κ να φυγουμε..! Οσο κι αν φωναζει ο ελεγκτης δεν εχει κανενα δικαιωμα ν' ασκησει βια σε βαρος μας.. Ειναι απλα ενας ιδιωτικος υπαλληλος, οπως τοσοι αλλοι..!
Στην Αθήνα, η μόνη διαφορά είναι ότι οι υπάλληλοι είναι δημόσιοι!

Δείτε σχετικό video στο unite for freedom

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...