24 Ιανουαρίου 2011

Αστυνομική βία στην Τρίπολη

Την πέμπτη το βράδυ συνέβη το εξής σκηνικό σε κεντρικό σημείο της πόλης.

3 παιδιά (ενας-δυο απο την Τρίπολη και καποιος/οι φίλος τους) είχαν βγεί για ποτό σε κάποιο μαγαζί μέχρι που αποφάσισαν να φύγουν. Ενώ περπατούσαν, μπροστά απο ένα μαγαζί είχε πέσει ένα σκαμπό και το ένα το παιδί δεν το είδε, σκόνταψε πάνω του και μετά νευριασμένο κλότσησε το πεσμένο σκαμπ'ό και συνεχίσανε τον δρόμο τους. Μέσα στο μαγαζί καθόταν ένας μπάτσος μάλλον όχι σε υπηρεσία και μπεκρόπινε, είδε το σκηνικό και αποφάσισε να βγεί, να πάρει αμάξι και να τους ακολουθήσε, ενώ παράλληλα μάλλον είχε ειδοποιήσει και άλλους απο αυτούς τους <<μάγκες>>. Ακολουθεί λοιπον τα παιδιά και τα πετυχαίνει πιο κάτω, κοντά στην πλατεία Πετρινού οπου και τους κλείνει με το αμάξι, κατεβαίνει κάτω και αρχίζει και τους ζητάει τσαμπουκαλεμένα ταυτότητες. Ένα παιδι απο τα τρία δεν είχε και αυτός αρχίζει και φωνάζει να τον ακολουθήσει στο τμήμα. Το παιδί αρνείται λέγοντας οτι δεν έχει κάνει τίποτα και ο μπάτσος τον κοπανάει. Την ίδια ώρα καταφτάνουν στο σημείο 3 τζιπ της αστυνομίας και κατεβαίνουν κάτω καμια 10αριά+ μπάτσοι, οι μισοί με κουκούλες. Αρχίζουν και κοπανάνε το παιδί όπου βρούνε, του περνάνε χειροπέδες και το σέρνουνε απο τα πόδια με το κεφάλι κάτω μέχρι τα τζιπ. Στην συνέχεια τον πάνε στο τμήμα σε άθλια κατάσταση. Τα υπόλοιπα παιδιά ειδοποιούν τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος καταφθάνει με δηκηγόρο στο τμήμα να δεί τι έγινε και μπαίνει σε μια διαδικασία να προσπαθεί να πείσει τα καθίκια να τον πάνε στο νοσοκομείο οπου και το καταφέρνει στις 9 το πρωί. Οι μπάτσοι αφού έχουν καταλάβει οτι ακόμη και για τα σαδιστικά τους τραμπουκιστικά όρια το έχουν παρακάνει και το παιδί είναι άσχημα, ενώ είναι και απο την Τρίπολη του βάζουν φρουρα στο νοσοκομείο ως κατηγορούμενο. Ακόμα δεν γνωρίζουμε γιατι ή τι θέλουν να του προσάψουν.

Το περιστατικό ως συνήθως επιχηρείται να καλυφθεί απο την αστυνομία Τρίπολης. Ενώ ανακοινώθηκε απο την τοπική τηλεόραση (Αρκαδική τηλ.) δεν έχει ακουστεί πουθενά πέρα απο συζητήσεις σε καφενεία οτι κατι έγινε, κάποιον δείραν οι μπάτσοι χωρίς όμως λεπτομέρειες, οι οποίες σιγά σιγά άρχισαν να μαθένονται. Επίσης τα παιδιά μάλλον ήταν κοντά στα 20.

Επειδή είναι άδικο να αφεθεί το παληκάρι στην τύχη του παρακαλούμε όποιος το διαβάσει να το αναδημοσιέυσει ή να το εποικοινωνήσει με όποιο τρόπο έχει ωστε να μπορέσουμε να δείξουμε την στοιχειώδη αλληλεγύη σε αυτόν και την οικογένειά του. Επίσης θα είναι ντροπή για την τοπική κοινωνία αν δεν αντιδράσει στις αυθαιρεσίες των μπάτσων. Θα μπορούσε να ήταν ο καθένας, γνωστός, φίλος ή συγγενής τους και θα πρέπει να δείξουν τα κατάλληλα αντανακλαστικά ωστε να τιμωρηθούν και οι υπέυθυνοι.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1251260

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...