17 Φεβρουαρίου 2011

Μηνύματα αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας από την Ελλάδα και το εξωτερικό

Ανακοίνωση αλληλεγγύης από πανεπιστημιακούς του εξωτερικού

Αλληλεγγύη στους 300 Μετανάστες Απεργούς Πείνας στην Ελλάδα
Οι μετανάστες εργάτες έρχονται στις “αναπτυγμένες” χώρες με την ελπίδα να επιβιώσουν, ή και να αποφύγουν πολιτικές και κοινωνικές διώξεις, αλλά γίνονται θύματα άγρια εκμετάλλευσης, και στην εποχή μας είναι οι πρώτοι που βιώνουν τις συνέπειες της παρούσας οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Οι τριακόσιοι μετανάστες εργάτες που κάνουν απεργία πείνας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα εδώ και χρόνια. Ωστόσο, στερούνται και των στοιχειωδών δικαιωμάτων των Ελλήνων εργατών• δεν έχουν δικαίωμα να μετακινούνται ελεύθερα, να εργάζονται κάτω από υποφερτούς όρους απασχόλησης, να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη• δεν έχουν δικαίωμα στην προσωπική αξιοπρέπεια, δεν έχουν το δικαίωμα αυτής καθαυτής της ζωής!
Οι υπογράφοντες εκφράζουμε τη στήριξή μας στον αγώνα τους για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και για θεμελιώδη πολιτικά δικαιώματα. Η στοιχειώδης κοινωνική δικαιοσύνη επιβάλλει τη νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών και την παύση των ποινικών και γραφειοκρατικών διώξεών τους.

Étienne Balibar
Emeritus professor of philosophy, Université Paris-Ouest
Distinguished Professor, School of Humanities, University of California, Irvine
Renate Bridenthal
Emerita Professor of History
Brooklyn College, The City University of New York
Noam Chomsky
MIT Department of Linguistics
Institute Professor & Professor of Linguistics (Emeritus)
Marta Harnecker
Psychologist, Writer (Chile)
David Laibman
Professor, Economics, City University of New York
Michael A Lebowitz
Professor emeritus of Economics at Simon Fraser University in Vancouver, Canada
Peter McLaren
Professor, UCLAΜ, Graduate School of Education
Michael Perelman
Economics Department, California State University
Immanuel Wallerstein
Senior Research Scholar, Yale University

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ KEIMENO ΤΟΥ Étienne Balibar ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕ ΤΟ MAIL ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ

*Πιστεύω ότι η αντίσταση των μεταναστών απέναντι στις απελάσεις, στους διωγμούς, στις διακρίσεις, και στην εκμετάλλευση, καθώς αυτοί παλεύουν για τα δικαιώματα και την ύπαρξή τους, συνιστά έναν συγκλονιστικό ανθρώπινο αγώνα στους καιρούς μας. Επιπρόσθετα, ή μάλλον, αναπόσπαστα, αντιπροσωπεύει ένα αποφασιστικής σημασίας στοιχείο του λαϊκού κινήματος για δημοκρατία στην Ευρώπη, το οποίο διασχίζει τα σύνορα και γι αυτόν το λόγο προκαλεί την εκδήλωση μιας επιτεινόμενης ξενοφοβίας. Η αλληλεγγύη με τους μετανάστες πρέπει να σφυρηλατηθεί όχι μόνο σε μια τοπική κλίμακα, αλλά στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής ηπείρου. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μια χρονική στιγμή όπου, τροφοδοτούμενος από τα αποτελέσματα της καπιταλιστικής κρίσης και των νεοφιλελεύθερων «λύσεών» της, οι οποίες επιδεινώνουν τις κοινωνικές της συνέπειες, ένας επιθετικός εθνικισμός ξανασηκώνει το κεφάλι του της Μέδουσας στην Ευρώπη, Ανατολικά και Δυτικά, Βόρεια και Νότια. ***
*Με όλη μου τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη.***
*I believe that the resistance of migrants against expulsions, harassments, discriminations and exploitation, struggling for their rights and their existence, is a dramatic human cause of our times. In addition, or rather, inseparably, it represents a crucial element of the popular movement for democracy in Europe, which crosses borders and for that reason elicits a redoubled xenophobia. The solidarity with the migrants must take form not only at a local scale, but at the continental level. This is especially important in a moment when, drawing on the effects of the capitalist crisis and the neo-liberal “solutions” which aggravate its social effects, aggressive nationalism is raising again its Medusa head in Europe, East and West, North and South. ***
*All my sympathy and solidarity.***
*Etienne Balibar***
*Author of “We, The People of Europe?”***
*Emeritus professor of philosophy, Université Paris-Ouest***
*Etienne Balibar***
*Humanities Hall 312***
*University of California, Irvine

Ψήφισμα αλληλεγγύης από Α΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ»

Οι 237 μετανάστες εργάτες συνεχίζουν την απεργία πείνας για 3η εβδομάδα, διεκδικώντας από την κυβέρνηση τα δίκαια αιτήματά τους για νομιμοποιητικά έγραφα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι χρόνια τώρα εργαζόμενοι στη χώρα μας και είχαν χαρτιά παραμονής και εργασίας και λόγω της κρίσης δεν κατάφεραν να συμπληρώσουν
τους όρους για την ανανέωσή τους. Οι Έλληνες και ξένοι εργάτες έχουν τα ίδια συμφέροντα και πρέπει μέσα από την κοινή δράση και πάλη τους, πλάι στο ταξικό εργατικό κίνημα να αντιπαλέψουν τη βάρβαρη, αντιλαϊκή αντιμεταναστευτική επίθεση που δέχονται από την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΔΝΤ. Η κυβέρνηση έχει χρέος, να αναλάβει άμεσα
την ευθύνη για εξασφάλιση χώρου υποδοχής των μεταναστών με ανθρώπινες συνθήκες, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να φύγουν από τη χώρα. Καλούμε τους συναδέλφους να εκφράσουν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας και ζητάμε από την κυβέρνηση την άμεση ικανοποίηση των δικαίων αιτημάτων τους.

Περιστέρι 14/2/2011

Ψήφισμα αλληλεγγύης από Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ψήφισμα για τους απεργούς πείνας, μετανάστες.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έκρινε το θέμα επείγον ύστερα από διαλογική συζήτηση με βάση τις διατάξεις των άρθρων
65, 67 παρ. 7, 69 του Ν. 3852/2010

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση ψηφίσματος για τους απεργούς πείνας μετανάστες :

Εδώ και 21 ημέρες 50 μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας στο ΕΚΘ, γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.

Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με «πολύχρωμο» διαχρονικά πληθυσμό, ένα «χωνευτήρι πολιτισμών», εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη νομιμοποίησή τους, αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής τους από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

Αποχώρησαν οι Δ.Σ. κ.κ. Αηδονόπουλος Χ., Μάτης Χρ., Θεοτοκάτος Ερ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Θεσσαλονίκη 16-2-2011 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Π. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ  ΕΛ. ΤΖΙΟΥΤΖΙΑ

Ανακοίνωση αλληλεγγύης από ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΠΑΝ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 15/02


Επειδή οι μετανάστες είναι ίδιοι με εμάς
Επειδή στην πατρίδα μας έχουμε ζήσει έντονα την μετανάστευση όταν χιλιάδες συγγενείς μας, συγχωριανοί μας, συμπολίτες μας, επί δεκαετίες έφευγαν ασταμάτητα, μετανάστες σε άλλα μέρη του κόσμου διεκδικώντας μια καλύτερη από τη μίζερη ζωή που τους είχε λάχει αν έμεναν στον τόπο τους.
Επειδή οι παππούδες και οι γιαγιάδες πολλών από εμάς, πριν από πολλά -αλλά όχι και τόσο μακρινά για έχουν ήδη περιέλθει στη λήθη- χρόνια, ήρθαν από άλλα μέρη, μετανάστες στην Ελλάδα, κυνηγημένοι από πολέμους και καταστροφές.
Επειδή οι άνθρωποι που σήμερα φτάνουν μετανάστες στη χώρας μας, φτάνουν κυνηγημένοι και πάλι από παρόμοιους πολέμους, φυσικές καταστροφές και οικονομική εκμετάλλευση για τα οποία εμείς, η «πολιτισμένη δύση» είμαστε συνυπεύθυνοι.
Επειδή πολλοί από αυτούς τους απεργούς πείνας που σήμερα θέτουν την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο, είναι οι ίδιοι μετανάστες που καλλιεργούν τα χωράφια μας, που φροντίζουν τους κατάκοιτους γονείς μας, που χτίζουν τα σπίτια μας, που μας σερβίρουν στα μαγαζιά που τρώμε και διασκεδάζουμε.
Επειδή οι μετανάστες δεν αποτελούν το πρόβλημα στην χώρα μας, αντίθετα το πρόβλημα είναι οι πολιτικές που εφαρμόζονται και οδηγούν όλους μας, Έλληνες και μετανάστες, εργαζόμενους και άνεργους, στην ανέχεια και στην εξαθλίωση.
Επειδή ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι εκπαιδεύουμε τους φοιτητές και τις φοιτήτριές μας στο σεβασμό της ετερότητας, στην αποδοχή του «άλλου», του «διαφορετικού».
Επειδή ως πολίτες στηρίζουμε χωρίς υπεκφυγές τις διεκδικήσεις των αδικημένων και συμπαρατασσόμαστε στους αγώνες των καταπιεσμένων για δικαιώματα και ισότητα.
Για όλους τους παραπάνω λόγους,
Δηλώνουμε και πάλι απερίφραστα την αλληλεγγύη μας στο αγώνα και στις διεκδικήσεις των 300 απεργών πείνας μεταναστών.
Στηρίζουμε την συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνεται την Δευτέρα 21/2, το βράδυ, στο παλιό τελωνείο του Βόλου.
Χαιρετίζουμε την συμμετοχή σε αυτήν του σχήματος Μουσικά Σύνολα του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και
Καλούμε τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΠΘ να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με την παρουσία τους.

Ανακοίνωση αλληλεγγύης από Δ.Σ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΒΟΛΟΥ


Μετανάστες/ριες-Πρόσφυγες που ήρθαν στην χώρα μας και καταναγκάστηκαν να μείνουν σε αυτή λόγω της πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ(πάγωμα των διαδικασιών ασύλου, μη έκδοση αδειών παραμονής) και τις ΕΕ(Δουβλίνο 2), είναι εργαζόμενοι που προσπάθησαν να αναζητήσουν την επιβίωση και την αξιοπρέπεια και αντίθετα βιώνουν τον πλήρη εξευτελισμό και την εκμετάλλευση από την εργοδοσία αλλά και την πλήρη αδιαφορία και τον εμπαιγμό από το κράτος σύμμαχο της. Ούτως ή άλλως οι προηγούμενές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) συνέβαλαν στο να γεννηθούν οι μεταναστευτικές ροές μέσω της καταστροφής των χωρών καταγωγής αυτών των ανθρώπων (Ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι των ΗΠΑ με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ, οικονομική αφαίμαξη, περιβαλλοντική υποβάθμιση κλπ).

Μετά από πολλαπλές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα, οι μετανάστες/ριες-πρόσφυγες αποφάσισαν να προβούν σε απεργία πείνας. Περίπου τριακόσιοι από αυτούς δέχθηκαν να υποβάλλουν τους εαυτούς τους σε αυτή τη δοκιμασία(για την ίδια τους τη ζωή), με στόχο να ακουστούν τα δίκαια αιτήματα τους για πλήρη νομιμοποίηση τους και ίσα πολιτικά, κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους έλληνες πολίτες. Οι μετανάστες/ριες-πρόσφυγες είναι στο σύνολο τους ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που ζητούν το αυτονόητο, την στιγμή που αποτελούν μαζί με τις γυναίκες και τους νέους τις άμεσα πληττόμενες από την οικονομική κρίση ομάδες του πληθυσμού. Ο αγώνας τους είναι αγώνας και για τους έλληνες εργαζόμενους, αγώνας και στην κατεύθυνση της ανατροπής της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Είναι άνθρωποι που ζουν υπό καθεστώς εξαθλίωσης ,δέχονται συνεχώς επιθέσεις από φασιστικές οργανώσεις και είναι θύματα της κυρίαρχης προπαγάνδας που αναπαράγεται καθημερινά από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους της(ΜΜΕ κλπ.). Την ίδια κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πού με την πολιτική της σε σχέση με τους μετανάστες/ριες-πρόσφυγες(το τείχος στον Έβρο, τα πλωτά στρατόπεδα και τον ευρωστρατός (Fontex) στο Αιγαίο, την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, τα αλλεπάλληλα πογκρόμ και τα τάγματα εφόδου στις πόλεις, τις μαζικές απελάσεις κλπ.) συνιστά ένα ασφυκτικό πλαίσιο καταπίεσης τους και θίγει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες, έχοντας ως ζωτικό σύμμαχο το νεο-φασίστικό ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.

Ο φοιτητικός σύλλογος καταδικάζει την απάνθρωπη και βαθειά ταξική πολιτική της κυβέρνηση, δείχνει την έμπρακτη αλληλεγγύη και συμπαράστασή του στους αγώνες των μεταναστών/ριών-προσφύγων και δεν θεωρεί ότι εγείρονταν ζήτημα ασύλου με την φιλοξενία τους στο χώρο της Νομικής, αφού το άσυλο εξ ορισμού εμπεριέχει εκτός από την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών (προστατεύεται ούτως η άλλως από το σύνταγμα), την ανεμπόδιστη άσκηση της πολιτικής πρακτικής(διαμαρτυρία, κατάληψη κλπ) και είναι κοινωνική κατάκτηση. Παράλληλα ο φοιτητικός σύλλογος συνεχίζει να διεκδικεί την επεκτάση του ασύλου σε εργασιακούς και εκπαιδευτικούς χώρους και καταγγέλλει την προσπάθεια συκοφάντησης του αγώνα τους με αίολα( υποτιθεμένη χρήση του κτηρίου της Νομικής που τους στέγαζε) και φασιστικά (υγιεινή) επιχειρήματα. Ο φοιτητικός σύλλογος καταγγέλλει επίσης την αυταρχική και ακραία κατασταλτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την επί τις ουσίας κατάργηση του ασύλου στη Νομική της Αθήνας, με την αμέριστη συμπαράσταση της συμμαχικής αντιπολίτευσης της ΝΔ, του νέο-φασιστικού ΛΑΟΣ και των ανδρεικέλων τους εντός και εκτός πανεπιστημίου. Δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στο δίκαιο αγώνα των 300 μεταναστών-εργατών-απεργών πείνας και στηρίζουμε την συναυλία που θα διοργανωθεί στο Βόλο την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου.
Ανακοίνωση από Δημοτική Κίνηση Λέσβου «Αλλαγή Πορείας»


Θέμα: Αλληλεγγύη στους μετανάστες
Την Παρασκευή 11/02 επισκεφθήκαμε στο κτίριο της Υπατίας, στην Αθήνα, τους απεργούς πείνας. Συζητήσαμε μαζί τους και τους μεταφέραμε μήνυμα αλληλεγγύης. Επίσης, τους δώσαμε 380 ευρώ ενίσχυση για τις αυξημένες οικονομικές ανάγκες τού αγώνα τους. Τα λεφτά προήλθαν από τη συνεισφορά ανθρώπων της δημοτικής κίνησης.
Επιπλέον, επισκεφθήκαμε πάλι τους απεργούς την Κυριακή 13/02. Κατόπιν συνομιλιών που είχαμε μαζί τους, σας μεταφέρουμε την εικόνα που σχηματίσαμε. Μπαίνοντας στην 4η εβδομάδα, οι απεργοί πείνας:
- καταναλώνουν μόνο νερό και μια κουταλιά ζάχαρης ημερησίως,
- είναι φανερά καταβεβλημένοι σωματικά, αλλά με ακμαίο ηθικό,
- είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν, έχοντας πλήρη επίγνωση των συνεπειών που θα έχει η απεργία πείνας στην υγεία τους από εδώ και πέρα για την υπόλοιπη ζωή τους.
Πέρα, λοιπόν, από την αλληλεγγύη μας, είναι φανερό ότι πρέπει να εντείνουμε και τις προσπάθειες μας, ο καθένας όπως μπορεί, και όλοι μαζί συλλογικά, προκειμένου τα δίκαια και λογικά αιτήματα τους να ικανοποιηθούν άμεσα.

15/02/2011

Δήλωση αλληλεγγύης του εκπροσώπου του Young Teachers' Union, Berlin branch (Σωματείου των Νεοδιοριζόμενων Καθηγητών - τομέα Βερολίνου)


Dear Friends and Comrades,
I am very impressed by your struggle for full 'legalisation' status and equal rights. I was told of your protest hunger by comrades from Xekinima, the Greek section of the Committee for a Workers' International. I'm a member of Sozialistische Alternative, the German section of the CWI, and also of the German teachers and education workers union, GEW.
The situation in Germany for immigrants without "legal" documents is a bit similar to Greece. Immigrants like you have to stay in one county, have to live on food rations instead of getting a decent amount of money, and even after living and working in Germany for many years, they dont get a permanent permission to stay and work.
Also likewise to Greece, the German government, most of the political parties and the capitalist media are blaming immigrants, especially arabic and muslim people, for the economical problems which in reality are caused by the crisis of their market-driven system. But we must understand that in doing so, they are trying to 'divide and rule' working people.
Your refusal to accept the inhumane treatment by the Greek authorities and to resist outrageous intimidation - including forcing hunger striking protesters out of the Athens University Law Department buildings - is also an inspiration for the "sans-papiers" in Germany and elsewhere.
I also salute the solidarity actions of Greek working people, which I am told has led to five Greeks from the Solidarity Committee threatened with legal charges for practically aiding your struggle. The full might of the Greek trade unions and other workers', social and youth organisations need to be brought to bear against the government on this critical issue. The workers' movement in Greece and everywhere need to fight for workers' unity and jobs, homes, decent pay, education and health for all.
Yours,
Johannes von Simons
spokesperson, young teachers' union, Berlin branch

Μήνυμα αλληλεγγύης από Sex Worker Project


http://www.xtalkproject.net/

Solidarity needed now
In Greece there is an ongoing hunger-strike of “300″ (actually 284) migrant workers who are demanding their legalization. This strike is an important fight, one which has met the savage reaction of the government and the right and far-right parties. Is is urgent to organize our solidarity to this movement. Please push your political organizations, trade-unions, movements or even individuals to send a message of solidarity to the hunger-strike of the “300″ migrant workers. Now it is on the 18th day and the strikers have decided to stop drinking tea and sugar. That means that the strike now enters the final stage and it is very critical for the movement to receive and international support as well. Please send your messages to the e-mail address of the initiative hungerstrike300@espiv.net
Here the link to their blog were solidarity messages are displayed
Statement of the assembly of migrant hunger strikers
We are migrant men and women from all over Greece. We came here due to poverty, unemployment, wars and dictatorships. The multinational companies and their political servants did not leave another choice for us than risking 10 times our lives to arrive in Europe’s door.
The West that is depriving our countries while having much better living conditions is our only chance to live as humans. We came (either with regular entry or not) in Greece and we are working to support ourselves and our families. We live without dignity, in the darkness of illegalness in order to benefit employers and state’s services from the harsh exploitation of our labor. We live from our sweat and with the dream, some day, to have equal rights with our Greek fellow workers.
During the last period our life has become even more unbearable. As salaries and pensions are cut and everything is getting more expensive, the migrants are presented as those to blame, as those whose fault is the abjection and harsh exploitation of greek workers and small businessman. The propaganda of fascist and racist parties and groups is nowadays the official state discourse for issues of migration. The far right discourse is reproduced through media when they talk about us. The “proposals” of the far right are announced as governmental policies: wall in Evros, floating detention centers and European army in the Aegean, repression in the cities, massive deportations. They want to convince greek workers that, all in a sudden, we are a threat to them, that we are to blame for the unprecedented attack from their own governments.
The answer to the lies and the cruelty has to be given now and it will come from us, from migrant men and women. We are going in the front line, with our own lives to stop this injustice. We ask the legalization of all migrant men and women, we ask for equal political and social rights and obligations with greek workers. We ask from our greek fellow workers, from every person suffering from exploitation to stand next to us. We ask them to support our struggle. Not to let the lie, the injustice, the fascism and the autarchy of the political and economic elites to be dominant in their own places too; all these conditions that are dominant in our countries and led us to migrate, us and our children, in order to be able to live with dignity.
We don’t have another way to make our voices heard, to make you learn about our rights. Three hundred (300) of us will start a Hunger Strike in Athens and in Thessaloniki, in the 25th of January. We risk our lives, as, one way or another, this is no life for people with dignity. We prefer to die here rather our children to suffer what we have been through.

January 2011
Assembly of migrant hunger strikers

Κείμενο αλληλεγγύης από Σαλτάροντας στην Αξιοπρέπεια


Σκόρπιες Σκέψεις Σε Χαλεπούς Καιρούς
• Ποιός από τους διαπλεκόμενους στα διαβόητα οικονομικά σκάνδαλα, που τόσο καταιγίζουν την “κοινή γνώμη” των δελτίων των 8, μπήκε φυλακή ή απελάθηκε;
Πόσο αυτονόητη έχει γίνει η ποινικοποίηση της κοινωνικής συναναστροφής και που ακριβώς διαπράττεται το έγκλημα όταν ένας εργαζόμενος μετανάστης απαιτεί μια αξιοπρεπή ζωή;
(βλέπε δηλώσεις παραπληροφόρισης Λοβέρδου για τη χειραγώγηση του πλήθους ότι “οι μετανάστες απεργοί πείνας «δημόσιος κίνδυνος», τώρα προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι αγωνιζόμενοι μετανάστες είναι «απειλή για τη δημόσια υγεία»”.
• Ποιά συμφέροντα επέβαλαν την κρατική εισβολή στην Κεραταία;
• Και μήπως απολογήθηκε η περιλήπουσα ελληνική κυβέρνηση, η οποία ευαγγελίζεται τις αξίες της δημοκρατία για την εξής είδηση που καταλάθος έφτασε στα αυτιά μας;
“Με μια πρωτοφανή στα χρονικά άσκηση εκπαίδευσης στην 71 Α/Μ ΤΑΞ στο Κιλκίς δεκάδες ρομποτάκια ετοιμάζουν και δοκιμάζονται για την διάλυση των κοινωνικών εκδηλώσεων εφόσον αυτό προγραμματίσουν οι εξουσιαστές.
Με χουντικού τύπου απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με άρματα μάχης, ελικόπτερα και με "μεταμφιεσμένους" διαδηλωτές απέναντί τους οι ένστολοι εκπαιδεύονται κάτω απο τη διεθνή ομπρέλα προστασίας του ΝΑΤΟ.”
(πηγή: Αναδημοσίευση από μέσο αντιπληροφόρησης)
• Τον τελευταίο καιρό πολλοί έχουν διαβεί το κατώφλι των φυλακών χωρίς σαφή λόγο και ξεκάθαρα κατηγορητήρια. Με πιο πρόσφατη και κραυγαλέα την υπόθεση της Φαίης Μαγιέρ, η οποία διέπραξε το πρωτοφανές έγκλημα να βρεθεί σε καφετέρια.
Αντίθετα, την ίδια στιγμή μετανάστες εργαζόμενοι (το πως και γιατί βρέθηκαν εδώ το αφήνουμε σε εσάς να το απαντήσετε, ελπίζοντας κρυφά να ανατρέξετε στην ιστορία της ελληνικής μετανάστευσης πριν κάποιες δεκαετίες) κρατούνται όμηροι από κράτος, κυβέρνηση και εργοδότες. Χρησιμοποιώντας αυτό το ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας:
• το κράτος, εφαρμόζει στην κοινωνική ομάδα των μεταναστών εργαζόμενων, πιλοτικά μέτρα καταστολής, ενώ ταυτόχρονα ορίεται να πείσει ότι ο μετανάστης φτάει για όλα και προπάντων για την ανεργία. Πότε απολογήθηκε για την υποταγή του στη Γερμανία;
• η κυβέρνηση, αρνούμενη να τους δώσει χαρτιά, τους κρατά ομήρους αποστερώντας τους από τα νόμιμα εργασιακά τους δικαιώματα, παίζοντας κάθε λογής πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη τους
• οι εργοδότες, γνωρίζοντας ότι για ο,τιδήποτε συμβεί στους μεταννάστες εργαζόμενους χωρίς χαρτιά (πχ., εργατικό ατύχημα...) δεν υποχρεούνται να λογοδοτήσουν σε κανένα, αφού για τα “τεφτέρια” είναι ανύπαρκτοι. Έτσι, άνετοι και ωραίοι, εφαρμόζουν την πολιτική: “Δώσε ό,τι έχεις ευχαρίστηση”, τουτέστιν στην καλύτερη κανα ξεροκόμματο.
Ποιόν συμφέρει η ύπαρξη εργαζομένων χωρίς χαρτιά;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
 Οι μόνοι που κερδίζουν από το καθεστώς ομηρίας των μεταναστών εργαζομένων χωρίς χαρτιά, είναι οι εξουσιαστές.
ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΓΗΣ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ
Σαλτάροντας στην Αξιοπρέπεια

Μήνυμα αλληλεγγύης απο την "Σοσιαλιστική Εναλλακτική" (Sozialistische Alternative /SAV - German section of Committee for a Workers' International -CWI)

Date: Wed, 16 Feb 2011 10:31:59 +0100
From: sst@sav-online.de
To: hungerstrike300@gmail.com
Subject: Solidarity with your hunger strike
Dear friends and comrades,
through our comrades from Xekinima we have heard about your courageous
struggle for papers and equal rights. We want to express our
wholehearted solidarity and support for your cause. The fate of refugees
has entered the mass media in Germany in the last days with the events
in Lampedusa, already right-wing forces are demanding to even strengthen
the fortress Europe. This is despite the fact that the western
capitalist countries have a great responsibility for the living
conditions in your home countries which forced you to leave your home.
Western capitalism supports repressive regimes and economically exploits
these countries and it's workers.
This is why we think that the struggle for refugee rights, for papers
for all, against deportations etc. should be combined with the struggle
against the root causes - capitalism.
We stand for the unity of workers and poor everywhere - within countries
and between countries. The Greek workers were victims of a racist
campaign in countries like Germany last year at the height of the
Greek/Euro crisis. This was an attempt by German right-wing politicians
to use Greek workers as scapegoats and divert attention from their own
responsibility for the crisis. The same happens with you in Greece. You
are blamed for social problems which you did not cause. The answer to
this must be unity in struggle of workers, unemployed and poor people
for jobs, decent wages and equal rights for all - irrespective of their
nationality, colour of skin, religion.
We have published an article about your struggle on our website (
www.sozialismus.info/?sid=4099 ) and sent out an appeal for support for
you. We will continue to make your struggle known in Germany.
Yours in solidarity,
Sascha Stanicic
National spokesperson of Sozialistische Alternative (SAV) - German
section of Committee for a Workers' International (CWI)

Μήνυμα αλληλεγγύης από το "Σοσιαλιστικό Αριστερό Κόμμα" (Socialist Left Party /SLP - Austrian section of CWI) που στάληκε στον υπ.εσωτερικών Γ.Ραγκούση, στον πρωθυπουργό και στον έλληνα πρέσβη στην Αυστρία Π.Ζωγράφο


Date: Wed, 16 Feb 2011 09:41:07 +0100
From: sonja@slp.at
To: gremb@griechischebotschaft.at

Subject: Letter of Protest

Dear Mr. Panagiotis Zografos
It has come to my notice that in Greece about 300 immigrants are on
hunger strike because of their unbearable social situation. The
treatment that immigrants face from the Greek authorities is nothing
short of barbaric. Even the authorities of the EU described the
situation of human rights in Greece as catastrophic. I understand that
Athens' parks and squares immigrants are to be found - homeless,
jobless, undocumented and hungry. It is a shame that working people and
immigrants have to pay for an economic crisis they didn't cause.

I demand the immediate legalisation of the "300" and the fullfilling of
all their demands and equal rights for everybody living in Greece.
Please take note,
Mag. Sonja Grusch
Chairperson of the Socialist Left Party

Ψήφισμα αλληλεγγύης από Σύνδεσμος Κυπρο-Kουρδικής Φιλίας (Λευκωσία) Email:cykurdassoc@gmail.com και από Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό 
youthagainstnationalism@gmail.com


Ο Σύνδεσμος Κυπρο Κουρδικής Φιλίας εκφράζει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση του στους 300 μετανάστες εργάτες που κάνουν απεργία πείνας από τις 25/1 στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για εργαζόμενους που ζουν και εργάζονται ήδη για πολλά χρόνια στην Ελλάδα.
Προέρχονται σχεδόν ολοκληρωτικά από τις χώρες του Μαγκρέμπ, χώρες δηλαδή στις οποίες υπάρχουν πέρα από τη φτώχεια και την πείνα, δικτατορικά καθεστώτα – αυτά τα οποία σήμερα κλονίζονται από τις επαναστατικές διαδικασίες που ξετυλίγονται στην περιοχή.
Πολλοί απ’ αυτούς ήταν νόμιμοι όλα τα προηγούμενα χρόνια και έχασαν τα χαρτιά τους εξαιτίας της ανεργίας ή της ανασφάλιστης εργασίας που προκαλούν οι πολιτικές της κυβέρνησης.
Βρέθηκαν έτσι στην παρανομία εξαιτίας των πολιτικών της κυβέρνησης που απαιτεί από τους μετανάστες να συμπληρώσουν 200 ένσημα τον χρόνο για να μπορούν να ζουν νόμιμα, σε μια περίοδο που η κοινωνική ασφάλιση χάνεται καθημερινά για χιλιάδες εργαζόμενους – Έλληνες και μετανάστες.
Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για νομιμοποίηση και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζομένους και εργαζόμενες.

Εκ μέρους του Συνδέσμου
Η πρόεδρος
Μαρίνα Παγιάτσου

Δήλωση συμπαράστασης από Διονύση Τσακνή

Δηλώνοντας τη συμπαράστασή μου στον δίκαιο αγώνα των 300 μεταναστών, μένω ενεός μπροστά στην αδιαφορία και τη ρατσιστική διάθεση που αντιμετωπίζονται απ’ το επίσημο κράτος που συνοψίζεται στο εξής δίπολο «Ας φύγουν όλοι ή ας πεθάνουν».
Χαρίζω στους απεργούς πείνας απ’ τα βάθη της ψυχής μου, τους στίχους του τραγουδιού του φίλου μου του Μανώλη απ’ τη Νιγηρία που ενώ γεννήθηκε τριάντα χρόνια πριν στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα επίσημα χαρτιά: «Χαιρετώ με σεβασμό το δικό σου αγώνα, παίρνω φως και τραγουδώ τη δική σου εικόνα.»
Διονύσης Τσακνής


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...