25 Φεβρουαρίου 2011

Θεσσαλονίκη: Βίντεο και νέα από την συναυλία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας - συνεντεύξεις καλλιτεχνών

Κατάμεστη η αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, όπου πραγματοποιήθηκε συναυλία αλληλεγγύης στους 300 εργάτες μετανάστες απεργούς πείνας. Καλλιτέχνες και πολίτες έδειχναν την αλληλεγγύη τους στους 300 αγωνιστές.


Πριν προλάβει ο μετανάστης εκπρόσωπος των απεργών πείνας να ολοκληρώσει έναν χαιρετισμό στην εκδήλωση, ειδοποιηθήκαμε ότι ένας από τους απεργούς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

«Η αλληλεγγύη σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας. Η απεργία πείνας θα νικήσει. Ο αγώνας μας αφορά όλο το λαό γιατί είναι αγώνας για ελευθερία, για ίσα δικαιώματα», λέει ο εκπρόσωπος των απεργών λίγο πριν φύγει για να επισκεφτεί τον σύντροφο απεργό στο νοσοκομείο. Ο κόσμος ξεσπάει σε συνθήματα.
Οι απεργοί μιλούν στον κόσμο μέσω των βίντεο που ετοίμασαν με την βοήθεια της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης.
Στην συναυλία πήραν μέρος οι: Ευγένιος Δερμητάσογλου, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Φώτης Θεοδωρίδης, Παντελής Θεοχαρίδης, Παναγιώτης Καραδημήτρης, Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Λεκόπουλος, Λουδίας, Γιάννης Μήτσης, Μαρία Παπανικολάου, Κώστας Πρατσινάκης, Υπόγεια Ρεύματα.
Μετά το πέρας της συναυλίας, κατά τις 1.30 τα μεσάνυχτα, πάνω από χίλια άτομα έκαναν πορεία από την αίθουσα τελετών προς το εργατικό κέντρο δείχνοντας την αλληλεγγύη τους στους απεργούς πείνας.

Δηλώσεις καλλιτεχνών

Γιάννης Λεκόπουλος


Γιάννης Μήτσης -Ευγένιος Δερμιτάσογλου


Βασίλης Λέκκας


Κ.Παρίσης-Υπόγεια Ρεύματα



Δημήτρης Ζερβουδάκης


Κώστας Πρατσινάκης


Παναγιώτης Καραδημήτρης


Φώτης Θεοδωρίδης



Πηγή: http://allilmap.wordpress.com/2011/02/25/%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%8D%CE%BE/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...