15 Φεβρουαρίου 2011

Έκφραση αλληλεγγύης στον Στέλλιο Μάινα

Αλλόκοτος για σας, συνεπής για μας

Φεβρουαρίου 14, 2011

Η είδηση ότι μετανάστες προσπάθησαν να ληστέψουν το Στέλλιο Μάινα, στην πλατεία Βικτωρίας όπου και διαμένει, κοσμεί τα εξώφυλλα σκανδαλοθηρικών εφημερίδων και αποτελεί κύριο θέμα τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών. Το περιστατικό ως συνήθως προβάλλεται επιδερμικά, με τρομολαγνικούς και ξενοφοβικούς τίτλους, ενώ αποσιωπάται ή μάλλον τεχνηέντως περνά σε δεύτερη μοίρα η ψύχραιμη φωνή του Μάινα. Στους ανθρωποφάγους εκδότες και στους υποτακτικούς κονδυλοφόρους τους σίγουρα φαντάζει παράδοξο το πώς ο γνωστός ηθοποιός γίνεται να παραμένει σταθερός στη δήλωση αλληλεγγύης ως προς τους μετανάστες μετά την επίθεση που δέχτηκε. Μιας που έχουν απολέσει προ πολλού κάθε αίσθηση ανθρωπιάς και έχουν ξεπουλήσει λογική, αντικειμενικότητα και αξιοπρέπεια στο βωμό του ανταγωνισμού και της κερδοφορίας. Οπότε και ο Μάινας παρ’ όλη τη δημοσιότητα και την επιτυχημένη πορεία του για αυτούς μοίαζει αλλόκοτος και γραφικός.

Ο Στέλλιος Μάινας με την επιστολή του http://www.aixmi.gr/index.php/epimeno-na-meno-stin-plateia-viktorias/ δείχνει τι σημαίνει να είσαι συνεπής στις ιδέες, στις αξίες και στους αγώνες σου. Παρά τη βιαιότητα του συμβάντος δεν έκανε ούτε βήμα πίσω από τη προηγουμένη δήλωση του υποστήριξης στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας http://hungerstrike300.espivblogs.net/2011/02/07/mainas-dilosi/ . Ενώ με περίσσιο ήθος και ψυχικό σθένος ανέλυσε ψύχραιμα το περιστατικό, κάλεσε την πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους κατοίκους του κέντρου, δε γενίκευσε φασιστικά όπως τα μέσα που αναπαράγουν την είδηση και συνέχισε να δείχνει την αλληλεγγύη του. Ο Μάινας ας αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας, με την ανιδιοτελή και ώριμη στάση του δείχνει στους διαφόρους κυβερνώντες και στα φερέφωνα τους πώς πρέπει να εξεταστεί το μεταναστευτικό καθώς και η υποβάθμιση της γειτονιάς του αλλά και του υπόλοιπου κέντρου.

Τις μέρες αυτές όπου οι περισσότεροι κρύβονται, φυγοπονούν και δρουν με μόνο γνώμονα το άτομο τους, εγκαταλείποντας την κοινωνία και τη γειτονιά τους, ο Μάινας επέλεξε να φωνάξει δε φοβάμαι παραμένω εδώ και συνεχίζω. Μακάρι να τον ακολουθήσουν και άλλοι. Του αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ και πρέπει να ξέρει πως δεν είναι μόνος.

Και να μην ξεχνάτε ποια είναι η δουλεία σας …Αντιφών ο κόκκινος

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...