23 Φεβρουαρίου 2011

Αντιπληροφόρηση και φώτο από την σημερινή απεργία - πορεία στην Πάτρα


Περισσότεροι από 5 χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στο δρόμο στην απεργιακή διαδήλωση της 23ης Φλεβάρη στην Πάτρα. Υπήρχε κάλεσμα από τη συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά “ο εργαλειοφόρος” στην πλατεία Όλγας. Κατά την προσυγκέντρωση έγινε κατάληψη στη μικροφωνική του εργατικού κέντρου και διαβάστηκε κείμενο της συνέλευσης και αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας.

Επίσης, από τη συνέλευση αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες-εργάτες απεργούς πείνας από 25 Γενάρη, κρεμάστηκε ένα μεγάλο πανό από την ταράτσα του εργατικού κέντρου που έγραφε: “οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας είναι εργάτες – αλληλεγγύη στον αγώνα τους – κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών”.

Στην πορεία σχηματίστηκαν 2 μπλοκ αναρχικών αντιεξουσιαστών, ένα από τον εργαλειοφόρο με περίπου 500 άτομα και ένα από την αυτόνομη συλλογικότητα των ανυπάκουων μαθητών/μαθητριών που αριθμούσε γύρω στα 50 άτομα. Χαρακτηριστικό είναι πως αρκετοί άνθρωποι επέλεξαν να κατέβουν με τα αντιεξουσιαστικά μπλοκ γυρίζοντας την πλάτη στους ξεπουλημένους εργατοπατέρες και στις αριστερές συνιστώσες του συστήματος.

Η διαδήλωση κατέβηκε από Κολοκοτρώνη και έστριψε Όθωνος-Αμαλίας, ανέβηκε από Γούναρη και γύρισε από Κορίνθου με τελική κατάληξη την πλατεία Όλγας. Σε όλη τη διάρκεια της γράφονταν συνθήματα σε τοίχους και τζαμαρίες τραπεζών, χτυπιούνταν stencil, πετάχτηκαν χιλιάδες τρικάκια και μοιράζονταν πολλά διαφορετικά και πολυθεματικά κείμενα από διάφορες συλλογικότητες (από τον εργαλειοφόρο, τη συνελευση αλληλεγγύης στους μετανάστες, τους ανυπάκουους μαθητές, το συλλογικό εγχείρημα λόγου και δράσης “πέρασμα” κ.α.) Στα δικαστήρια, πετάχτηκαν μπογιές και κραμάστηκε πανό αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους και σ’ όλους τους ομήρους του κράτους.
Στο τέλος της πορείας πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με ξύλα στην τράπεζα πειραιώς και σε διερχόμενο γερανοφόρο όχημα της αστυνομίας. Παράλληλα από την πλ. Γεωργίου ξεκίνησε πορεία του πα.με. με αντίστοιχο αριθμό συμμετεχόντων (περίπου 5 χιλιάδες άτομα).
Στην πλ. Όλγας κρεμάστηκαν 2 πανό, ένα για τους απεργούς πείνας κι ένα που έλεγε “μόνη λύση η επανάσταση για να οικοδομήσουμε έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης κι ελευθερίας”









Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...