14 Φεβρουαρίου 2011

Ανακοίνωση των απεργών πείνας και της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης με αφορμή τις δηλώσεις Λοβέρδου

Δήλωση Λοβέρδου: βόμβα λοιμώξεων στο κέντρο της Αθήνας οι απεργοί



Ανακοίνωση απεργών πείνας

Πληροφορηθήκαμε σήμερα, ότι επισκέφτηκε το χώρο όπου πραγματοποιούμε απεργία πείνας, κλιμάκιο του υπουργείου Υγείας αποτελούμενο από γιατρό, ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό.

Αρχικά δεν έδειξαν κανένα έγγραφο και μετά από αίτημα των γιατρών που μας παρακολουθούν, επανήλθαν με ένα έγγραφο που έχει ημερομηνία 11 Φεβρουαρίου και αναφέρει ότι θέλουν να μας προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες και υπηρεσίες "ψυχολογικής βοήθειας και αποφόρτισης".

Για τις ιατρικές υπηρεσίες έχουμε να πούμε ότι υπάρχουν γιατροί που είναι δίπλα μας από την πρώτη μέρα της απεργίας πείνας και μας παρακολουθούν σε 24ωρη βάση.

Για την "ψυχολογική βοήθεια" θεωρούμε απαράδεκτη και προσβλητική αυτή την αναφορά. Δεν είμαστε ψυχολογικά διαταραγμένοι. Ξεκινήσαμε έναν αγώνα μέσα από δικές μας συνειδητές διαδικασίες. Το ηθικό μας και η ψυχολογία μας είναι πολύ ψηλά και δεν έχουμε ανάγκη από καμιά ψυχολογική βοήθεια. Η ενότητά μας και η συλλογικότητά μας μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι το τέλος.

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2011

20ή μέρα απεργίας πείνας

Οι 250 απεργοί πείνας


Ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης

Σήμερα, Κυριακή 13/02, στις 9.00 π.μ, κλιμάκιο του «Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων» του Υπουργείου Υγείας (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ) παρουσιάστηκε στην είσοδο του κτιρίου Υπατία (Πατησίων και Ηπείρου) και δήλωσε στους απεργούς πείνας και σε μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης πως διατίθεται να παράσχει «υπηρεσίες» ιατρικής υποστήριξης και περίθαλψης καθώς και ψυχολογικής βοήθειας και αποφόρτισης στους μετανάστες που το επιθυμούν.

Οι απεργοί πείνας καθώς και μέλη της ομάδας ιατρών που έχει συσταθεί για τον συγκεκριμένο αγώνα ενημέρωσαν το κλιμάκιο πως οι απεργοί βρίσκονται σε καθημερινή παρακολούθηση, πως το ηθικό τους είναι εξαιρετικά υψηλό και πως δεν χρήζουν καμιάς «ψυχολογικής υποστήριξης». Το συνεργείο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ έφυγε, αλλά επέστρεψε στις 12 το μεσημέρι (προφανώς κατόπιν επιμονής των προϊσταμένων του) και αξίωσε να εισέλθει με το ζόρι στο κτίριο επικαλούμενο -μεταξύ άλλων- λόγους «δημόσιας υγείας», όπως άλλωστε αναγράφονταν και στο σχετικό υπηρεσιακό έγγραφο που επέδειξαν. Έφυγαν και πάλι άπρακτοι μετά από την δεύτερη κατηγορηματική άρνηση των απεργών πείνας.

Ενημερώνουμε τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο ότι αν θέλει να παράσχει την οποιαδήποτε βοήθεια στους απεργούς πείνας ο καταλληλότερος τρόπος δεν είναι να κατασκευάζει σενάρια τρόμου, παρουσιάζοντας τους απεργούς και τον αγώνα τους ως «κίνδυνο για τη δημόσια υγεία», αλλά να ακούσει τα δίκαια αιτήματα τους. Αν ο κ. Λοβέρδος που μέχρι προσφάτως κατηγορούσε τους μετανάστες «χωρίς χαρτιά» ως τους κύριους υπεύθυνους για τα ελλείμματα των Δημοσίων Ταμείων - άραγε υπάρχει μισός άνθρωπος που να πιστεύει κάτι τέτοιο; - άλλαξε γνώμη με την απεργία πείνας 300 μεταναστών ας το αποδείξει με άλλους τρόπους. Σίγουρα, όχι πάντως με τις επισκέψεις του ΚΕΛΠΝΟ και με επιχειρήσεις ψυχιατρικοποίησης του δίκαιου αγώνα τους. Ενός αγώνα που βρίσκεται στην 20η μέρα απεργίας πείνας.

Αθήνα, 13 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...