14 Φεβρουαρίου 2011

Ψηφίσματα και ανακοινώσεις αλληλεγγύης σωματείων και συλλογικοτήτων στους 300 απεργούς πείνας

Ανακοίνωση αλληλεγγύης Αυτόνομη Παρέμβασης - Πανεργατική Συνδικαλιστική Κίνηση Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
Αλληλεγγύη στον αγώνα
των 300 εργαζομένων μεταναστών απεργών πείνας

Η απεργία πείνας των 300 εργαζομένων μεταναστών βρίσκεται ήδη στην 18 ημέρα και η παράταση του αδιεξόδου, με ευθύνη της Κυβέρνησης, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή και την υγεία των απεργών πείνας.

Η Αυτόνομη Παρέμβαση από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον αγώνα των απεργών πείνας, γιατί θεωρεί ότι τα αιτήματα τους δίκαια και απαιτείται η άμεση επίλυσή τους.

Αυτή την ύστατη στιγμή, καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία, να αποκρούσει τις φωνές να χρησιμοποιήσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς και να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των απεργών πείνας.

Τέλος καλούμε τα συνδικάτα, όλους τους εργαζόμενους στη χώρα μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των εργαζομένων μεταναστών απεργών πείνας, γιατί είναι κομμάτι της εργατικής τάξης, σκληρά δοκιμαζόμενο, έχουμε κοινά συμφέροντα μαζί τους και πλήττονται το ίδιο με εμάς, από τις κατεδαφιστικές πολιτικές της κυβέρνησης, της τρόικας και του κεφαλαίου.

Αθήνα 11-2-2011


Ψήφισμα αλληλεγγύης Σύλλογου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα, Καισαριανής, Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»
Συμπαράσταση του Συλλόγου στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα σας για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα με τους Έλληνες εργαζόμενους και εργαζόμενες. Κατραδικάζουμε την «φιλολογία» που θέλει να παρουσιάζει τους μετανάστες σαν μια από τις αιτίες της φτώχιας, της ανέχειας, της ανεργίας που πλήττει και τους Έλληνες εργαζόμενους. Αυτοί που τη διαδίδούν είναι αυτοί που υπερασπίζονται και τα πιο σκληρά μέτρα ενάντια στο βιωτικό επίπεδο του λαού κουνώντας δίπλα στο σκιάχτρο της «χρεοκοπίας» το σκιάχτρο της ξενοφοβίας.

Θα μιλήσουμε στους μαθητές μας για τον αγώνα σας.

Σας ευχόμαστε από αυτόν τον αγώνα να βγείτε νικητές.

Θα είναι μια νίκη για όλους μας.

Σας ευχόμαστε να βγείτε καλά και υγιείς για να συνεχίσουμε μαζί τον αγώνα για μια καλύτερη ζωή.


Ψήφισμα αλληλεγγύης Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας
Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση μας στην απεργία πείνας των προσφύγων και μεταναστών που ξεκίνησε από τις 25 Γενάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Χρόνια τώρα οι μετανάστες ζουν σε καθεστώς μιας ομηρίας και αποτε¬λούν τα πιο εύκολα θύματα του συστήματος.

Διαλύοντας κάθε κοινωνική κατάκτηση το σύστημα εξουσίας προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το λαό προσπαθώντας να πείσει ότι για τα δεινά μας ευθύνονται οι άνθρωποι που εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών πολέ¬μων, της παγκόσμιας φτώχειας και της ληστείας των τραπεζών αναζη¬τούν την επιβίωση τους στις χώρες του δυτικού κόσμου.

Σήμερα ζητούν να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπί¬δα σε μια χώρα που πρέπει να πάψει να αναζητεί εξιλαστήρια θύματα «στης γης τους κολασμένους».

Καλούμε τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την ενεργη¬τική συμπαράσταση τους στο κίνημα για την αξιοπρέπεια των μετανα¬στών συνανθρώπων μας, να συμβάλλουν στη διατήρηση του σεβασμού των ανθρωπιστικών και κοινωνικών αξιών που βάλλονται κυνικά από την κυβέρνηση, την τρόικα και την ΕΕ.

Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίηση τους είναι αλληλένδε¬τος με τον αγώνα όλων μας για την ανατροπή της πολιτικής που αναιρεί δικαιώματα από τους εργαζομένους.

Είναι αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

• Στηρίζουμε τον αγώνα και τα αιτήματα των μεταναστών για την νομιμοποίηση τους, για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζομένους.

• Λέμε όχι στο φράκτη-αίσχος, τις μαζικές απελάσεις και τα στρα¬τόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.

• Κατάργηση της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 και ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ 8 ΦΑΕΒΑΡΗ 2011


Μήνυμα αλληλεγγύης των: Σύλλογος των Διωχθέντων του Ναζιστικού Καθεστώτος - Σύνδεσμος Αντιφασιστών-τριών (VVN-BdA) - Ενιαίος Κύκλος Φράιμπουργκ
αγαπητές Φίλες και φίλοι,

Ο σύλλογος μας των Διωχθέντων του ναζιστικού καθεστώτος και των σημερινών αντιφασιστών-τριων εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δίκαιο αγώνα σας για μια αξιοπρεπή ζωή ως πρόσφυγες και μετανάστες και υποστηρίζουμε τα αιτήματά σας. Αν η Ευρώπη και οι λαοί της ισχυρίζονται ότι αποτελούν δημοκρατικές και ανθρώπινες κοινωνίες, πρέπει οι ίδιοι όροι να ισχύουν για όλους τους ανθρώπους και κυρίως για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτό απαιτεί η Χάρτα των διεθνών ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ούνο και η Συνθήκη προστασίας των προσφύγων της Γενεύης. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορούν να διαιρεθούν.

Στηρίζουμε το αίτημά σας για νομιμοποίηση, ώστε να αποκτήσουν όλοι οι πρόσφυγες

δικαίωμα παραμονής και να πάψουν να διώκονται, να ταπεινώνονται και να υποτιμώνται.

Στον αγώνα για τα δικαιώματά σας και για την ανθρώπινη αξιοπρέπειας, σας ευχόμαστε επιτυχία, δύναμη και την αντοχή.

Ο κύκλος VVN-BDA Freiburg

Max Heinke


Ψήφισμα αλληλεγγύης από καλλιτέχνες
Η ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗ, Ο ΠΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
λέγεται “Ζωή”
και γράφεται θάρρος, ειλικρίνεια, αλληλεγγύη, πράξεις και υπογραφή
Εμείς που διαλέξαμε ένα δρόμο δημιουργίας μέσα από τις τέχνες και τα γράμματα:

*επιλέξαμε και ζούμε ανοιχτοί στους ανθρώπους, τους πολιτισμούς και την πολύχρωμη δημιουργία

*Ζούμε σε έναν τόπο που πριν έναν σχεδόν αιώνα, όπως και τόσες φορές στους αιώνες, υποδέχτηκε τη προσφυγιά και τον πόνο με αξιοπρέπεια αποτυπωμένη στα τραγούδια του που ακόμα τραγουδιούνται και θαυμάζονται.

*Ζούμε σε έναν τόπο από όπου, ασταμάτητα φεύγαν και φεύγουν μετανάστες για όλα τα μέρη αυτού του κόσμου, παλεύοντας για μια καλύτερη ζωή, αντιμετωπίζοντας, ως και πρόσφατα, το “Έλληνας” ως βρισιά, φυγή αποτυπωμένη στον ιδρώτα τους εκεί και στα τραγούδια τους εδώ. Κόντρα στις “χωρίς ιδρώτα” έμμισθες παραποιήσεις και αποσιωπήσεις, δεν το ξεχνάμε....

Ποιανών ο ιδρώτας και το αίμα ποτίζει και κάνει γόνιμη τη γη και τα χωράφια του τόπου και πλούσια την ψαριά από τη θάλασσα, ποιανών ο ιδρώτας και το αίμα γίνεται τσιμέντο και θεμέλιο στα σπίτια μας, ποιανών ο ιδρώτας έγινε μεράκι να διορθώσει τα άπειρα μερεμέτια που χρωστάμε και αφοσίωση να καθαρίσει τα “των οίκων” μας, ποιανών η έγκλειστη εργασία τους αντικατέστησε τη στοργή της κοινωνίας μας στους ηλικιωμένους και ανήμπορους,, ποιανών το σερβίρισμα βοήθησε να θυμηθούμε να γλεντάμε, ποιανών τα τραγούδια και οι φωνές ζωντανέψαν, πλούτυναν και γέμισαν χρώμα τις έρημες πλατείες και χωριά...

- Δεν ξεχνάμε την απίστευτη και κάθε είδους φθήνια που επέδειξε και επιδεικνύει η κοινωνία μας στην αμοιβή τους.

-Δεν ξεχνάμε ποιανών τα άταφα πτώματα ορίζουν τα σύνορα σε γη και θάλασσα αυτού του “επίγειου παραδείσου” που λέγεται Ελλάδα και κάθε μέρα βιώνουμε στο πετσί μας...

- Δεν ξεχνάμε τους φίλους και τις φίλες μας, από όπου κι αν είναι, γιατί, απλά, κάθε μέρα ιδροκοπάμε μαζί, δίπλα δίπλα, για τη ζωή.

Εδώ λοιπόν δίνουμε μια από τις αληθινές ερμηνείες μας, ζωγραφίζουμε κι απεικονίζουμε έναν από τους πιο όμορφους πίνακες και γλυπτά μας, σκηνοθετούμε μια από τις πιο όμορφες ταινίες μας, γράφουμε ένα από τα ομορφότερα βιβλία και ποιήματα μας, δημοσιεύουμε μια από τις πιο όμορφες μελέτες και κριτικές μας, χορεύουμε έναν από τους πιο όμορφους χορούς μας, τραγουδάμε ένα από τα ομορφότερα τραγούδια μας. Εκείνο, το πιο σύντομο και διαχρονικό από όσα δημιουργούμε: την υπογραφή μας αλληλέγγυα στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας. Τον αγώνα μας μαζί τους για τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και μεταναστριών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, για ίσα δικαιώματα στην εργασία, την εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της κοινωνίας για ελευθερία, ισότητα και δικαιοσύνη


Δελτίο τύπου ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ-ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ κ. ΠΛΕΚΤΙΚΗΣ Β. ΕΛΛΑΔΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου μας στη χθεσινή του συνεδρίαση συζήτησε το πρόβλημα της απεργίας πείνας των μεταναστών και αποφάσισε ομόφωνα, αντιπροσωπεία του συνδικάτου να επισκεφτεί τους 50 μετανάστες που πραγματοποιούν απεργία πείνας στο κτίριο του Ε.Κ.Θ. για να εκφράσει την αλληλεγγύη και την συμπαράσταση όλων των εργαζόμενων του κλάδου στο δίκαιο αγώνα τους.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου θεωρεί ότι η κυβέρνηση με την πολιτική που εφαρμόζει , οδηγεί τους μετανάστες στη μαύρη εργασία, στην ανασφάλιστη εργασία, στο περιθώριο και την παραοικονομία, χωρίς χαρτιά, χωρίς δικαιώματα, ευάλωτους και στη εργοδοτική και την κρατική αυθαιρεσία, κυνηγημένους και στοιβαγμένους στα εξευτελιστικά κέντρα των προσφύγων, τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου καλεί την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα:

• Για πλήρη ασφαλιστικά , εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα όλων όσων ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

• Για τη δημιουργία ανθρώπινων χώρων υποδοχής των προσφύγων.

• Για την εξάρθρωση των κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

• Για την κατάργηση των Ευρωπαϊκών και Διεθνών συνθηκών που απαγορεύουν την ελεύθερη μετακίνηση των ανθρώπων και κρατούν ομήρους χιλιάδες μετανάστες στη χώρα μας.

12. Κείμενο αλληλεγγύης Πρωτοβουλίας κοινωνικών λειτουργών, ακαδημαϊκών και φοιτητών κοινωνικής εργασίας
Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
Εμείς οι κοινωνικοί λειτουργοί, ακαδημαϊκοί και φοιτητές/τριες κοινωνικής εργασίας δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η κοινωνική εργασία, επάγγελμα που εξ ορισμού μάχεται για την κοινωνική δικαιοσύνη και την κοινωνική αλλαγή, δεν μπορεί να σιωπά όταν παραβιάζονται συστηματικά τα δικαιώματα ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας όταν χιλιάδες άνθρωποι αποκλείονται και γίνονται θύματα της κοινωνικής βίας που ασκεί η Ελληνική Κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε μια εποχή πλήρους απόσυρσης του κράτους πρόνοιας, περικοπών των κοινωνικών παροχών και συντάξεων, ανεργίας και φτώχιας στερούμαστε όλοι βασικά και μέχρι σήμερα θεμελιωμένα δικαιώματα. Είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά.
Στεκόμαστε δίπλα στους μετανάστες. Γνωρίζουμε καλά, δουλεύοντας στην «πρώτη γραμμή» των κοινωνικών υπηρεσιών, τα αδιέξοδα των αντι-μεταναστευτικών πολιτικών: μαύρη εργασία, φτώχια, αποκλεισμός. Γνωρίζουμε καλά τι σημαίνει να επιβιώνεις χωρίς δικαιώματα, χωρίς υπηρεσίες στήριξης, επιδόματα, γνωρίζουμε καλά… και ενώνουμε την φωνή μας με τους απεργούς πείνας.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Υπογραφές
1. Τελώνη Δώρα-Δήμητρα, κοινωνική λειτουργός, εργ. συνεργάτης ΑΤΕΙ Πάτρας
2. Γουργουρίνη Κατερίνα, κοινωνική λειτουργός, εργ. συνεργάτης ΑΤΕΙ Πάτρας
3. Ευαγγελία Λύσσαρη, κοινωνική λειτουργός
4. Κραββαρίτης Κώστας, φοιτητής κοινωνικής εργασίας
5. Κοντογεώργη Χρυσούλα, κοινωνική λειτουργός, εργ. συνεργάτης ΑΤΕΙ Πάτρας
6. Δεδότση Σοφία, κοινωνική λειτουργός, εργ. συνεργάτης ΑΤΕΙ Πάτρας
7. Λεμπέση Πίμα, κοινωνική λειτουργός, εργ. συνεργάτης ΑΤΕΙ Πάτρας
8. Κολοκυθάς Γιώργος, κοινωνικός λειτουργός, εργ. συνεργάτης ΑΤΕΙ Πάτρας
9. Κωτσοπούλου Μαρία, κοινωνική λειτουργός, εργ. συνεργάτης ΤΕΙ Πάτρας
10. Τσουκαλοχωρίτου Πελαγία, κοινωνική λειτουργός
11. Τζιομάκη Κλεοπάτρα, κοινωνική λειτουργός
12. Ζάγκλα Λέττα, κοινωνική λειτουργός, εργ. συνεργάτης ΑΤΕΙ Πάτρας
13. Καλογεροπούλου Ευγενία, κοινωνική λειτουργός
14. Γιάννου Μίτση, κοινωνική λειτουργός
15. Ιωακειμίδης Βασίλης, λέκτορας στο Παν/μιο Λευκωσίας
16. Κωσταντή Ευδοξία, κοινωνική λειτουργός
17. Σακκούλη Ζωή, κοινωνική λειτουργός, εργ. συνεργάτης ΑΤΕΙ
18. Ζερβού Κατερίνα, κοινωνική λειτουργός
19. Γεωργία Παλαιοθεοδώρου , κοινωνική λειτουργός, εργ. Συνεργατης ΑΤΕΙ Πάτρας
20. Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, κοινωνικός λειτουργός
21. Ζησιμοπούλου Ελευθερία, κοινωνική λειτουργός
22. Σπανού Βαρβάρα, φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας
23. Γεωργοπούλου Αλεξάνδρα, σπουδάστρια Κοινωνικής Εργασίας ΑΤΕΙ Πάτρας
24. Σπυριδούλα Ντάνη, Κοινωνική Ψυχολόγος, Επ. Συνεργάτιδα ΑΤΕΙ Πάτρας
25. Παπαδάτου Αγγελίνα, φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας
26. Σαγιά Πελαγία, κοινωνική λειτουργός
27. Μπολοβίνα Μαρία, φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας
28. Σπανού Βαρβάρα, φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας
29. Σέργη Ειρήνη, φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας
30. Αντωνοπούλου Βασιλική, πτυχιούχος κοινωνική λειτουργός
31. Αντωνοπούλου Εύη, φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας
32. Μοσχοπούλου Ελένη, κοινωνική λειτουργός, εργ. συνεργάτης ΑΤΕΙ Πάτρας
33. Μερκούρη Ερασμία, φοιτήτρια κοινωνικής εργασίας


Δελτίο τύπου ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε. σχετικά με τους 247 μετανάστες, οι οποίοι διανύουν τη 18η ημέρα απεργίας πείνας, παρενέβησαν στην Κυβέρνηση, καταδεικνύοντας την οριακή κατάσταση των απεργών και ζήτησαν:

Να δοθεί λύση στο πρόβλημα των μεταναστών με βάση την πραγματική κατάστασή τους, δηλαδή το γεγονός ότι επί χρόνια παραμένουν και εργάζονται στη χώρα. Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η χρόνια πρακτική της εκμετάλλευσης των μεταναστών είχε ως αποτέλεσμα την εκ μέρους τους αδυναμία συγκέντρωσης των απαραίτητων για τη νομιμοποίησή τους ενσήμων.

Πέραν όμως των παραπάνω επισημαίνεται ότι η εξάντληση της ήδη υπάρχουσας νομοθεσίας αφήνει ακόμα και σήμερα, περιθώρια ικανοποίησης του βασικού τους αιτήματος για νομιμοποίηση.

Ωστόσο, το γενικότερο μεταναστατευτικό πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο εφόσον γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο ευρωπαϊκό και εθνικό θεσμικό πλαίσιο, για την αναγνώριση και διασφάλιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων των μεταναστών.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Μήνυμα αλληλεγγύης από Βρετανία
Message of Solidarity From The Campaign To Close Campsfield to the ’300′
Posted on February 7, 2011
http://closecampsfield.wordpress.com/

Dear Friends,

Today begins the European Week of Solidarity with the 300 hunger striking migrants in Greece. Over the years, European governments and the EU have steadily increased levels of repression against undocumented migrants, refugees and asylum seekers. In the detention centres of the UK, detainees have frequently felt compelled to undertake hunger strikes to express their anger and frustration and to draw attention to the injustices they have had to endure.

Two of those who took part in the hunger strikes at Yarl’s Wood detention centre on February of last year are still being detained in prison, without charge!

From the Campaign To Close Campsfield we send our warm wishes and expressions of solidarity to the 300 hungers strikers and their families and add our voices to the call for your demands.


Κάλεσμα αλληλεγγύης από Χανιά
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ ΠΕΙΝΑΣ

Από τις 25 Γενάρη έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας 300 μετανάστες ζητώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες που δουλεύουν στη χώρα χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα.

Αυτούς του ανθρώπους τους ξέρουμε. Είναι οι εργαζόμενοι που κάνουν τις χειρότερες δουλειές και με τους χειρότερους όρους υπερεκμετάλλευσης, εξευτελισμών και απελάσεων. Είναι εργαζόμενοι με πολλά χρόνια στην Ελλάδα, που δεν συμπληρώνουν ένσημα για να μπορούν να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής.

Οι μετανάστες δεν έρχονται εδώ για τουρισμό. Είναι τα θύματα των οικονομικών πολιτικών τύπου ΔΝΤ, των πολέμων που κάνουν ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, των ληστρικών επιδρομών στις πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών τους. Στα παραπάνω δεν είναι άμοιρη ευθυνών η ελληνική κυβέρνηση (όπως και οι προηγούμενες) αφού συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Ιράκ, Αφγανιστάν, ευθυγραμμιζόμενη πλήρως με τα συμφέροντα των Αμερικάνων και του κράτους -τρομοκράτη του Ισραήλ που είναι τοποτηρητής της Μ. Ανατολής.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που αρνείται σήμερα το αυτονόητο δικαίωμα νόμιμης παραμονής και εργασίας στους μετανάστες.

Είναι η ίδια κυβέρνηση που έχει κηρύξει τον πόλεμο στα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων, προσπαθώντας να στρέψει τους ντόπιους εργαζόμενους εναντίον των μεταναστών, ότι τάχα αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση και την ανεργία.

Απέναντι στους μετανάστες και στα δημοκρατικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων έχει στηθεί ένα μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-ΝΔ-ΛΑΟΣ με την στήριξη των ΜΜΕ που σκοπό έχει την επιβολή του δόγματος «νόμος και τάξη» σ’ ολόκληρη τη χώρα και της μηδενικής ανοχής σ’ όποιον αντιστέκεται.

Ας αναρωτηθεί όμως ο καθένας μας: είναι οι μετανάστες υπεύθυνοι για τις εξευτελιστικές τιμές του λαδιού και του πορτοκαλιού, για τη μείωση των μισθών και συντάξεων, για τη διάλυση παιδείας και υγείας, για το ότι κλείνουν εργοστάσια και απολύονται εργάτες, για το φόρτωμα του «χρέους» στους εργαζόμενους και όχι στους τραπεζίτες και στα κέρδη των πλουσίων;

Δεν βελτιώνει τη ζωή των ντόπιων η εξαίρεση των μεταναστών από τα δικαιώματα τους, αντίθετα είναι τα πρώτα θύματα της επίθεσης που έχει στόχο όλους μας.

Η αναγνώριση της παρουσίας και συνεισφοράς τους, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τον κοινό αγώνα ενάντια στη φτώχια και την εκμετάλλευση.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον δύσκολο αγώνα των απεργών πείνας, θεωρούμε ότι ο αγώνας τους αποτελεί κομμάτι της πάλης των εργαζομένων ενάντια στη βαρβαρότητα, που μας έχει επιβάλλει κυβέρνηση-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στους διωκόμενους αλληλέγγυους αγωνιστές που η κυβέρνηση κατηγορεί ως «δουλεμπόρους» με στόχο την τρομοκράτηση του κινήματος αλληλεγγύης, συμπαραστεκόμαστε στους Ιρανούς, Αφγανούς και Παλαιστίνιους πολιτικούς πρόσφυγες που εδώ και αρκετές μέρες κάνουν απεργία πείνας και αντιμετωπίζουν τη βία και αδιαφορία των αρχών.

-ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

-ΙΣΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

-ΚΑΜΙΑ ΖΩΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/2 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΓΟΡΑΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ,

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ - ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ,

ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΧΑΝΙΩΝ,

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ,

Π.Ε.Α.Ε.- (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ


Μήνυμα αλληλεγγύης από Αριστερό Κόμμα Γερμανίας
No person is illegal

On occasion of the day of solidarity with the refugees in Greece being on hunger strike Caren Lay and Werner Dreibus, MPs, National Secretaries of DIE LINKE state:

Also in the light of the fact that the European Court just banned the deportation of refugees to Greece, European and German public must no longer close its eyes to the living conditions of the people, stranded at the borders of the fortress Europe in the allegedly secure Greece. We demand that the Greek authorities abolish the direct danger for life and health of the people on hunger strike and assure them a humane treatment and a speedy processing of their demands according to the rule of the laws – national and international. Furthermore, the treatment of refugees in the European Union has to be changed fundamentally. The Dublin II system must be replaced by a system that sets a humane treatment of refugees in the place of the fortress Europe. No human being leaves his or her country without need and no human being is illegal. This is what European refugee policy has to bear in mind.

Caren Lay, MP Werner Dreibus, MP

National Secretaries of DIE LINKE
18. Μήνυμα αλληλεγγύης από Κοκκινοπράσινη Συμμαχία Δανίας (Red Green Alliance)
Dear friends,
Here is a message of solidarity to the hunger striking migrants in Greece. We hope that this will be in time for the European Day of Action.
Best regards,
Inger V. Johansen
The Red-Green Alliance
Message of solidarity to hunger strikers in Greece on European Day of Action
We express our strong support of the 250 migrants in Athens and the 50 in Thessaloniki hunger striking to achieve their legalization.
We condemn the attacks by the Greek government, corporate media and extreme right-wing forces on the movement supporting the hunger striking migrants.
All over Europe there is a hostile climate and repressive policies towards migrants. The struggle of the migrants in Greece is important to create popular attention and support and political change.
On the European Day of Action we send our wishes and support to the hunger striking migrants in Greece hoping that they will achieve their goal.
In solidarity,
The Red-Green Alliance,
Denmark
Feb. 11, 2011


Ψήφισμα ΠΕΚΟΠ (ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ)
AΘΗΝΑ 7/2/2011

Ο εργασιακός μεσαίωνας, η αδήλωτη εργασία, η εργοδοτική βαρβαρότητα, ο κοινωνικός αποκλεισμός, η αισχρή εκμετάλλευση, ο ρατσισμός κ.λ.π. είναι οι κοινωνικοεργασιακές συνθήκες που βιώνουμε καθημερινά αλλά και οι λόγοι που μας ενώνουν και παλεύουμε για ίσα δικαιώματα στην κοινωνία και στην εργασία.

Αυτά ποτέ δεν αμφισβητήθηκαν ούτε διαπραγματεύτηκαν άνισα μέσα από τους αγώνες μας γιατί απλά δεν ξεχωρίσαμε κανέναν συνάδελφό μας με βάση το χρώμα ή την εθνικότητα.

Ο Ήλιος και η Γή ανήκει σε όλους αυτό δεν αμφισβητείται ανεξάρτητα που γεννήθηκε ο καθένας από εμάς.

Παλεύουμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια από όπου και αν προέρχεται .

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα κάθε Μετανάστη εργαζόμενου συναδέλφου που παλεύει για ίσα δικαιώματα στη ζωή και στην εργασία.


Ανακοίνωση Κίνησης «Απελάστε τον Ρατσισμό»
11/2/2011

ΧΑΡΤΙΑ ΣΤΟΥΣ 300 ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ

Οι 300 απεργοί πείνας είναι μετανάστες εργάτες και δεν είναι άστεγοι ή αναξιοπαθούντες. Παλεύουν για νομιμοποίηση. Αυτό είναι το κεντρικό αίτημα όλων των μεταναστών εργατών στη χώρα μας. Δεν ζητάνε προνόμια αλλά το στοιχειώδες και αυτονόητο δικαίωμα για μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Οι 300, όπως σχεδόν όλοι οι μετανάστες είναι κομμάτι των εργατών αυτής της χώρας, είναι οι κολασμένοι αυτής της χώρας. Ο αγώνας τους έχει εχθρούς την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του Μνημονίου, τους βαρώνους της τηλεόρασης και της δημοσιογραφίας, τους ομίλους των επιχειρηματιών, το ιερατείο, τους φασίστες και όλα τα άλλα παράσιτα που ζουν από το αίμα της ελληνικής κοινωνίας.

Ο αγώνας των 300 συμπίπτει με την εξέγερση των φτωχών αραβικών μαζών σ’ όλες τις χώρες της Βόρειας Αφρικής ενάντια στην αριστοκρατία του πλούτου και τους δικτατορίσκους που κυβερνούσαν αυτές τις χώρες. Ό ένας φίλος του Παπανδρέου, ο Μπεν Αλι της Τυνησίας, πρόλαβε και πέταξε με ελικόπτερο. Ο άλλος, ο Μουμπάρακ της Αιγύπτου, πιθανόν να μην προλάβει.

Ο αγώνας των 300 συμπίπτει και είναι κομμάτι της γενικής αντίστασης και ανυπακοής ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Οι καλύτεροι σύμμαχοι των 300 είναι οι απεργοί στις συγκοινωνίες, οι κάτοικοι της Κερατέας, οι επιτροπές κατοίκων για τα εισιτήρια, οι πρωτοβουλίες για τα διόδια.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχτεί το αίτημα για νομιμοποίηση γιατί οι έλληνες επιχειρηματίες θα χάσουν έτσι τους «λαθρομετανάστες» τους. Και αυτό θα έχει δύο συνέπειες: πρώτο, δεν θα έχουν φτηνούς σκλάβους εργάτες για να βγάζουν υπερκέρδη και δεύτερο, δεν θα μπορούν να διασπούν εύκολα τους εργαζόμενους σε έλληνες και ξένους.

Η κυβέρνηση φοβάται τους 300 γιατί ξέρει ότι όσοι συμμετέχουν στην απεργία πείνας δεν θα λυγίσουν εύκολα και το έχουν ήδη αποδείξει.

Η κυβέρνηση φοβάται τους 300 γιατί ξέρει ότι έστω και ένας θάνατος απεργού πείνας θα είναι ένα ανεξίτηλο στίγμα πάνω της.

Ο αγώνας των 300, όσο περνούν οι μέρες κερδίζει έδαφος. Γίνεται περισσότερο γνωστός σ’ όλο τον κόσμο. Ήδη έφτασαν τα πρώτα μηνύματα της διεθνούς αλληλεγγύης. Τα συνδικάτα άρχισαν επίσης να ξεμουδιάζουν και να βγάζουν τις πρώτες ανακοινώσεις συμπαράστασης. Όλα αυτά όμως είναι ακόμη πολύ λίγα.

Ο αγώνας των 300 για να νικήσει πρέπει να σπάσει την περικύκλωση, που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση και όλη η Αντίδραση.

Γι’ αυτό πρέπει να αποκαλύψουμε ότι πίσω από όλους όσους μιλούν για «εθνικούς και κοινωνικούς κινδύνους» βρίσκονται τα προνόμια και ο πλούτος της ελληνικής ολιγαρχίας. Να ξεσκεπάσουμε ότι πίσω από όσους μιλούν για «εγκληματικότητα» βρίσκονται τα πιο εγκληματικά στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας, οι πολιτικές και επιχειρηματικές μαφίες και τα λαμόγια της εξουσίας.

Γι’ αυτό πρέπει να παλέψουμε στους χώρους που δουλεύουμε και ζούμε, άνθρωπο τον άνθρωπο, ενάντια στον ρατσιστικό κατακερματισμό των εργαζόμενων. Να διεκδικήσουμε από τα σωματεία και τους συλλόγους μας να συμπαρασταθούν άμεσα και πρακτικά στους απεργούς πείνας.

Γι’ αυτό πρέπει να διαδηλώσουμε και να δράσουμε μαχητικά, σε κάθε πόλη όπου μπορούμε, ενάντια στη βαναυσότητα της κυβέρνησης και τη χυδαιότητα της τηλεόρασης.

Γι’ αυτό πρέπει να συντονίσουμε και να συνδέσουμε την καμπάνια αλληλεγγύης στους 300 με τις κινητοποιήσεις «δεν πληρώνω» στις αστικές συγκοινωνίες, στα διόδια , στα εξωτερικά ιατρεία, την αντίσταση στην αστυνομική βία καταστολή στην Κερατέα και τις απεργίες στις συγκοινωνίες, στα σχολεία και στα νοσοκομεία …

Κανένας αγώνας μόνος του απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου. Όλοι μαζί μπορούμε να νικήσουμε. Η νίκη των απεργών της πείνας θα είναι νίκη όλου του εργατικού κινήματος.

Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό»

www.ksm.gr


Ψήφισμα αλληλεγγύης από Δ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης
Δηλώνουμε τη αμέριστη συμπαράσταση μας στον δίκαιο και ηρωικό αγώνα των 300 μεταναστών που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 25 Γενάρη. Οι μετανάστες στην πλειοψηφία τους είναι εργαζόμενοι, με πολλά χρόνια παραμονής που έχασαν την άδεια παραμονής τους γιατί δεν συμπλήρωσαν τα απαιτούμενα ένσημα. Για τον ίδιο λόγο, έχουν χάσει την άδεια παραμονής τους οι μισοί από τις 400.000 που με μεγάλη δυσκολία είχαν αποκτήσει. Καλωσορίζουμε τους 50 στη φιλόξενη και πολυεθνική Θεσσαλονίκη κι εκφράζουμε την αγανάκτηση μας για την συκοφάντηση της φιλοξενίας τους στην Νομική της Αθήνας. Απέναντι στις ρατσιστικές κραυγές που επί μέρες έθεταν στο στόχαστρο το φοιτητικό άσυλο θυμίζουμε ότι ο σύλλογος φοιτητών της Νομικής σε μαζικότατη συνέλευση αποφάσισε ότι τους θεωρεί «καλοδεχούμενους» - την ίδια γνώμη είχε και η πλειοψηφία των καθηγητών.

Οι μετανάστες είναι τα θύματα των πολέμων που ξεκίνησαν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, των δικτατοριών (ή πρώην δικτατοριών τύπου Μπεν Αλί στην Τυνησία) και των πολιτικών του ΔΝΤ που πριν έρθουν στην Ελλάδα, έχουν ρημάξει τις ασιατικές και αφρικανικές χώρες. Αλλά έχουν γίνει και κομμάτι του λαού, συνάδελφοι μας στις δουλειές, συμφοιτητές μας στις σχολές, συμμαθητές μας στα σχολεία, μα και συναγωνιστές μας στις τελευταίες εργατικές κινητοποιήσεις. Δεν θα αφήσουμε να γίνουν οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης, για την οποία δε φταίνε. Είναι ρατσιστικά ψέματα ότι φταίνε για την ανεργία, την υποβάθμιση των γειτονιών μας, την εγκληματικότητα, τις αρρώστιες. Δεν είναι αυτοί που κλείνουν εργοστάσια και απολύουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους από τους Δήμους και τις ΔΕΚΟ, που διαλύουν τις κοινωνικές υπηρεσίες και αφήνουν τις γειτονιές μας χωρίς πράσινο κι ελεύθερους χώρους, που διαλύουν τις υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και την παιδεία. Υπεύθυνοι είναι η κυβέρνηση και το ΔΝΤ, οι περικοπές του Καλλικράτη που διαλύουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη πληρωμή του χρέους στους τραπεζίτες και τα κέρδη των πλούσιων αλλά και το χειρότερο μέλλον για εκατομμύρια ανθρώπους, ντόπιους και μετανάστες. Ο φασιστικός χαιρετισμός του Μιχαλιολάκου στο Δημ. Συμβούλιο της Αθήνας δείχνει σε τι καθάρματα ανοίγουν το δρόμο οι ρατσιστικές πολιτικές.

Γι' αυτό στηρίζουμε την απεργία πείνας των 300 μεταναστών κι απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της νομιμοποίησής τους. Συμπαραστεκόμαστε στους πολιτικούς πρόσφυγες που με ραμμένα στόματα, κλείνουν ένα μήνα απεργία πείνας και απαιτούμε άμεση απόδοση ασύλου. Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια ανέγερσης τείχους στον Έβρο και στρατοπέδων συγκέντρωσης - δε θα δεχθούμε κανένα τέτοιο στρατόπεδο. Απαιτούμε να σταματήσει η δράση των φασιστικών συμμοριών.


Ανακοίνωση αλληλεγγύης του Συλλόγου Εργαζομένων στην ΕΘΝΟDATA
Web: www.seethnodata.gr , email: somateioethnodata@gmail.com

10/2/2011

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στην Εθνοdata συνυπογράφει την ανακοίνωση της ΕΔΟΘ-Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Θεσσαλονίκης με θέμα: Αλληλεγγύη στους 300 μετανάστες εργάτες, απεργούς πείνας που επισυνάπτεται.

Η Ε.Ε. της ΕΔΟΘ/Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ συμπαραστέκεται στον αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή των 300 μεταναστών που βρίσκονται σε απεργία πείνας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από τις 25 του Γενάρη.

Συναδέλφισσες , -οι

Επί τρεις δεκαετίες τώρα οι μετανάστες ζουν σε καθεστώς μιας ομηρίας και αποτελούν τα πιο εύκολα θύματα του συστήματος.

Σήμερα ζητούν να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που πρέπει να πάψει να αναζητεί εξιλαστήρια θύματα στης γης τους κολασμένους.

Συναδέλφισσες , -οι

Το φόρτωμα του «αναθέματος» στις πλάτες των μεταναστών χρησιμοποιείται για να απαλλαγούν οι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι από τις ευθύνες τους για την κρίση.

Ο αγώνας των μεταναστών για τη νομιμοποίησή τους είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων μας για την ανατροπή της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα από τους εργαζόμενους .

Είναι αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

ü Ζητάμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών/τριών, ειδικά αυτών που ζουν χρόνια τώρα στη χώρα μας.

ü Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους/ες.

ü Όχι στο «φράχτη του αίσχους», τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών.

ü Κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.


Η σιωπή είναι συνενοχή - Κείμενο αλληλεγγύης Ανοιχτής Συνέλευσης Άνω Πόλης
Φεβρουαρίου 12, 2011

Αλληλεγγύη στον αγώνα των 300 μεταναστών-εργατών απεργία πείνας από 25 Γενάρη

Κανείς σχεδόν δεν αμφισβητεί το γεγονός ότι οι μετανάστες δεν έχουν καμία ευθύνη για την θέση τους, του ξεριζωμένου.

Έρχονται κυνηγημένοι από την πείνα και τους πολέμους, την οικολογική καταστροφή… από λόγους που βρίσκονται πίσω από τον γενικό τίτλο παγκόσμιος καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής.

Όπως κανείς δεν πιστεύει ότι φταίει ο άνεργος που υπάρχει ανεργία, ο φτωχός που υπάρχει φτώχεια έτσι και κανείς δεν πιστεύει ότι φταίει ο μετανάστης που υπάρχει ξεριζωμός και μετανάστευση. Ξέρουμε ότι κάποιες φορές οι καινούργιοι άνεργοι, οι καινούργιοι φτωχοί, οι καινούργιοι μετανάστες κάνουν συχνά πιο δύσκολη την ζωή σε κάποιους από αυτούς που δυσκολεύονται ήδη για να την βγάλουν.

Μικρό το καρβέλι της φτώχειας και περισσεύουν τα στόματα.

Αν αποκλείσουμε από το καρβέλι ανθρώπους που δεν φταίνε που δεν φτάνει το ψωμί για όλους, ίσως να την γλιτώσουμε κάποιοι, ίσως βέβαια πάλι να βρεθούμε και εμείς αποκλεισμένοι από τα στοιχειώδη στην επόμενη εκκαθαριστική επιχείρηση της μηχανής του κέρδους.

Όταν καταδικάζεις άνθρωπο στην εξόντωση χωρίς να φταίει, όταν επιδοκιμάζεις την εξόντωση του, χάνεις πρώτα από όλα την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια σου. Αυτό είναι το ελάχιστο αλλά εντέλει και το μέγιστο κόστος που πρέπει να αποδώσεις. Τα πράγματα έχουν γίνει ξεκάθαρα, τα ερωτήματα έχουν καθαρά τεθεί:

Σε αυτό το παγκόσμιο σύστημα δεν χωράμε όλοι, σε αυτή την χώρα δεν χωράμε όλοι.
ή
θα συμμαχήσουμε με τα αφεντικά μας, χάνοντας την ανθρωπιά μας, πίσω από τις εθνικές ενότητες και θα αρχίσουμε την αλληλοεξόντωση, εξοντώνοντας παράλληλα και κάμποσους περισσευάμενους εντός της εθνικής ενότητας,
ή
θα γλιτώσουμε την ανθρωπιά μας παλεύοντας μαζί με όλους τους αγωνιζόμενους περισσευάμενους για ένα κόσμο χωρίς αφεντικά και δούλους.

Οι 300 απεργοί πείνας μας έχουν ήδη πετάξει το γάντι…

ανοιχτή συνέλευση αγώνα άνω πόλης


Μήνυμα αλληλεγγύης από Δανία από Red Green Alliance
Φεβρουαρίου 12, 2011

Dear friends, Here is a message of solidarity to the hunger striking migrants in Greece. We hope that this will be in time for the European Day of Action.

Best regards,Inger V. JohansenThe Red-Green Alliance

Message of solidarity to hunger strikers in Greece on European Day of Action

We express our strong support of the 250 migrants in Athens and the 50 in Thessaloniki hunger striking to achieve their legalization.

We condemn the attacks by the Greek government, corporate media and extreme right-wing forces on the movement supporting the hunger striking migrants.

All over Europe there is a hostile climate and repressive policies towards migrants. The struggle of the migrants in Greece is important to create popular attention and support and political change.

On the European Day of Action we send our wishes and support to the hunger striking migrants in Greece hoping that they will achieve their goal.

In solidarity,

The Red-Green Alliance,DenmarkFeb. 11, 2011


Μήυμα αλληλεγγύης από Τορόντο
In Solidarity No one Is Illegal – Toronto

Φεβρουαρίου 12, 2011

To our brothers and sisters on hunger strike in Athens and Thessaloniki and their allies, No One Is Illegal – Toronto send our strongest expressions of solidarity with your inspiring struggle for justice and dignity.

We are a grassroots migrant justice group made up of migrants of color and allies, opposing the ongoing colonization of Turtle Island (North America) and demanding the recognition of indigenous sovereignty. We oppose the forces that displace and push people out of their homes globally and struggle for justice for all undocumented people and migrants.

While we see today the perpetrators of war and occupations, economic exploitation and environmental destruction, gather at the World Economic Forum in Davos to further their agendas of oppression and exclusion, we are inspired and honoured by your courageous example of resistance in Greece.

Like you, we struggle and strive for a world in which all people can live in justice and dignity. We are honoured to join your call in demanding an end to all detentions and deportations, an end to the exploitation of migrant workers, and for the complete legalization/regularization of all non-status people in Greece and beyond.


Μήνυμα αλληλεγγύης από DIE LINKE (Γερμανία)
Φεβρουαρίου 12, 2011

No person is illegal

On occasion of the day of solidarity with the refugees in Greece being on hunger strike Caren Lay and Werner Dreibus, MPs, National Secretaries of DIE LINKE state:

Also in the light of the fact that the European Court just banned the deportation of refugees to Greece, European and German public must no longer close its eyes to the living conditions of the people, stranded at the borders of the fortress Europe in the allegedly secure Greece. We demand that the Greek authorities abolish the direct danger for life and health of the people on hunger strike and assure them a humane treatment and a speedy processing of their demands according to the rule of the laws – national and international. Furthermore, the treatment of refugees in the European Union has to be changed fundamentally. The Dublin II system must be replaced by a system that sets a humane treatment of refugees in the place of the fortress Europe. No human being leaves his or her country without need and no human being is illegal. This is what European refugee policy has to bear in mind.

Caren Lay, MP Werner Dreibus, MP

National Secretaries of DIE LINKE


Παρέμβαση αλληλεγγύης στην Ινσταμπούλ
Στις 11 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης στο Ελληνικό Προξενείο της Ιστάνμπουλ για τους 300 απεργούς μετανάστες στην Ελλάδα. Διαβάστηκε το ακόλουθο κείμενο στα τουρκικά:

Εδώ και 18 μέρες 300 μετανάστες στην Ελλάδα πραγματοποιούν απεργία πείνας. Αυτά τα 300 άτομα αναγκάζονται να ζήσουν στη χώρα χωρίς άδεια και να δουλεύουν χωρίς ασφάλιση. Για να επιστήσουν την προσοχή όλων των μεταναστών, ξεκίνησαν απεργία πείνας στο κτήριο της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 25 Ιανουαρίου. Η αστυνομία εκτόπισε τους μετανάστες από το πανεπιστήμιο, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και τους αλληλέγγυους που τους συμπαραστέκονται. Σήμερα (11/2) σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούνται πορείες διαμαρτυρίας υπέρ του αγώνα των μεταναστών, που κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίζουν την αντίστασή τους.

Γιατί οι μετανάστες κάνουν απεργία πείνας;

Ως επακόλουθο του καπιταλισμού και της οικονομικής παγκοσμιοποίησης, κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι δραπετεύουν από τη χώρα τους, εγκαταλείποντας τα σπίτια τους στρεφόμενοι προς τη «Δύση» με την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής. Αυτοί που κατορθώνουν να περάσουν τα σύνορα υποφέρουν από τη φυσική απομόνωση και τη διάκριση που διαφεντεύει στο σύστημα. Το βλέπουμε εξάλλου και εδώ δίπλα μας, στο Kumkapı, στο κέντρο κράτησης μεταναστών. Αλλά και αυτοί οι οποίοι δεν συλλαμβάνονται τελικά στερούνται όλων των δικαιωμάτων και ωθούνται στην αφάνεια, σε μια ζωή γεμάτη φόβο. Επιπλέον, λόγω της κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει, επικρίνονται από τους δεξιούς, τα αστικά μέσα, καθώς γίνονται στόχος ρατσιστικών και λαϊκιστικών επιθέσεων. Αυτή η συστηματική καταπίεση και η περιφρόνηση γίνεται επίσης μέσο για τον οικονομικό αποκλεισμό των μεταναστών. Τελικά, η Δύση για να ορθοποδήσει χρησιμοποιεί τους μετανάστες σαν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Καταδικάζουμε την ελληνική κυβέρνηση

Εμείς, ως Δίκτυο Αλληλεγγύης Μεταναστών που βλέπει την μετανάστευση σα ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί, δεν κάνουμε διαχωρισμό ανάμεσα σε γυναίκες, άνδρες και παιδιά. Καταδικάζουμε τη διπρόσωπη στάση της Ελλάδας και της Ευρώπης, που όχι μόνο δεν αποδέχονται τους μετανάστες, αλλά τους χαρακτηρίζουν λαθραίους και τους παρουσιάζουν ως αποδιοπομπαίους τράγους της υφιστάμενης οικονομικής και πολιτικής κρίσης.

Κανένα σύνορο, κανένα συρματόπλεγμα, κανένας τείχος δεν μπορεί να αποτρέψει τους ανθρώπους από το να επιθυμούν μια καλύτερη ζωή, ούτε να τους βάλουν αθέμιτα εμπόδια τέτοιου είδους. Πιστεύουμε ότι η μετανάστευση είναι μία πραγματικότητα της ζωής και όχι απλά ένα πρόβλημα. Γι’αυτό το λόγο στηρίζουμε τα αιτήματα όλων των μεταναστών που δουλεύουν και ζουν στην Ελλάδα, στερούμενοι κάθε κοινωνικού και πολιτικού δικαιώματος. Καλούμε κάθε ενσυνείδητο πολίτη να στηρίξει αυτόν τον αγώνα.

Ζητούμε:

- Εδώ και τώρα τέλος στο ανθρώπινο δράμα των μεταναστών στην Ελλάδα.

- Εδώ και τώρα νομιμοποίηση χωρίς όρους των μεταναστών που συνεχίζουν την απεργία πείνας.

- Εδώ και τώρα ίσα πολιτικά και οικονομικά δικαιώματα για όλους.

- Εδώ και τώρα το τέλος στις νεοφασίζουσες τάσεις που τους καταδικάζουν να ζουν κάτω από απάνθρωπες συνθήκες.

- Εδώ και τώρα τέλος στις εξευτελιστικές συλλήψεις και απελάσεις στις οποίες προχωρούν χώρες που συνορεύουν με την Ευρώπη όπως η Τουρκία.

- Εδώ και τώρα άνοιγμα των συνόρων.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ

Δίκτυο Αλληλεγγύης Μεταναστών Τουρκίας / gocmendayanisma.org

Στα ελληνικά, αγγλικά, τουρκικά: www.istanbulizein.wordpress.com

http://gr.contrainfo.espiv.net/2011/02/12/istanbul-paremvash-allhlegguhs-stous-300-apergous-peinas/

contrainfo.espiv.net


Μήνυμα αλληλεγγύης από Southwark Day Centre for Asylum Seekers (Λονδίνο)

Φεβρουαρίου 12, 2011

To the Assembly of '300' migrant workers on hunger strike
Solidarity greetings in support of your struggle for legalisation in Athens
and in Thessaloniki. Migrant workers all over the world are being blamed for
the crisis of capitalism. In London, last month 72 ancillary workers, all
migrants, disappeared from Guy¹s and St Thomas¹ hospitals. Where did they
disappear to? The economic crisis means their cheap labour is not as useful
anymore. So the UK Border Agency was called in to get rid of them. The NHS
trust complied. The workers were either arrested or deported.

We call for solidarity with the disappeared, with all migrants, with all
workers, on Friday 18th February 5pm to 7pm outside St Thomas main entrance
(Westminster Bridge Road London SE1 7EH). Called by the Cleaners Defence
Committee, No One Is Illegal, Hands off my Workmate, Latin American Workers¹
Association.
Greetings from
Jane Kelly
London
Chair, Southwark Day Centre for Asylum Seekers


Ψήφισμα Συλλόγου Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ
Φεβρουαρίου 12, 2011

Οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα για το δικαίωμα στην ζωή των 300 μεταναστών που βρίσκονται σε απεργία πείνας στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη απο τις 25 Γενάρη.

Επι τρεις δεκαετίες τώρα, οι μετανάστες ζουν σε καθεστώς ομηρίας αποτελώντας τα πιο εύκολα θύματα του συστήματος. Σήμερα ζητούν να έχουν το δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια και ελπίδα σε μια χώρα που πρέπει να πάψει να αναζητεί εξιλαστήρια θύματα στης γης τους κολασμένους.

Το «φόρτωμα» του αναθέματος στις πλάτες των μεταναστών χρησιμοποιείται για να απαλλαγούν οι οικονομικά και πολιτικά κυρίαρχοι απο τις ευθύνες τους για την κρίση. Ο αγώνας των μεταναστών για την νομιμοποίηση τους είναι αλληλένδετος με τον αγώνα όλων μας για την ανατροπή της πολιτικής που αφαιρεί δικαιώματα απο τους εργαζόμενους.

Ο αγώνας των απεργών πείνας είναι αγώνας ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Εμεις οι εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ αποφασίσαμε να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στον αγώνα των μεταναστών θετοντας στην διάθεση τους τις υπηρεσίες μας ως γιατροί, νοσηλευτές και επαγγελματίες ψυχικής υγείας εφόσον τις χρειάζονται και

1. Ζητάμε την νομιμοποίηση των μεταναστών/-τριών, ειδικά αυτών που ζούνε χρόνια στην Ελλάδα

2. Στηρίζουμε το αίτημα των απεργών για ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και υποχρεώσεις με τους Έλληνες εργαζόμενους/-ες.

3. Όχι στον «φράχτη του αίσχους», τις μαζικές απελάσεις και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών

4. Κατάργηση της συνθήκης «Δουβλίνο ΙΙ» και ελεύθερη πρόσβαση των προσφύγων στις χώρες που επιθυμούν.

10 Φεβρουαρίου 2011

Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΚΑΝΑ


Ψήφισμα αλληλεγγύης από Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής
Ψήφισμα αλληλεγγύης στους μετανάστες απεργούς πείνας

Προς: Υπουργείο Εσωτερικών (Γραφείο Υπουργού)

Συνέλευση απεργών πείνας

Κοιν: Τα μέλη του συλλόγου μας

Επιτροπή Αλληλεγγύης

287 μετανάστες ξεκίνησαν την Τρίτη 25 Ιανουαρίου απεργία πείνας, στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, απαιτώντας να νομιμοποιηθούν οι ίδιοι και όλοι οι μετανάστες και μετανάστριες που ζουν και δουλεύουν σε αυτή την χώρα και είναι χωρίς χαρτιά και χωρίς δικαιώματα. Ο δρόμος της προσφυγιάς δεν είναι δική τους επιλογή. Εγκαταλείπουν τις εστίες τους εξαιτίας των πολέμων, που διεξάγει ο αναπτυγμένος κόσμος στις χώρες τους, της ανεργίας και της παγκοσμιοποιημένης κρίσης αλλά και πολιτικών διώξεων.

Τα παιδιά των μεταναστών που ζουν στη χώρα μας φοιτούν στα σχολεία μας. Στον αγώνα που δίνουν οι γονείς τους, δεν μπορούμε παρά να είμαστε αλληλέγγυοι. Δεν πιστεύουμε οτι υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Υψώνουμε τη φωνή μας ενάντια σε κάθε ρατσιστική φωνή που εδω και μερικές μέρες μας πιπιλίζουν τα αυτιά. Αυτό που κάνουμε κάθε μέρα στην τάξη, το κάνουμε και τώρα.

Μετανάστες και Έλληνες, «νόμιμοι» και «παράνομοι» θα πορευτούμε μαζί μέχρι την πλήρη δικαίωση του αγώνα τους. Θα δώσουμε μαζί την μάχη ενάντια στις πολιτικές που επιχειρούν να μετατρέψουν τους μετανάστες και τις μετανάστριες σε αποδιοπομπαίους τράγους της οικονομικής κρίσης, έτσι ώστε να συνεχιστεί η καταλήστευση και η υποτίμηση της ζωής όλων μας.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Μαρούτας Γιάννης Αλεφαντινού Βούλα









Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...