3 Αυγούστου 2011

Η πλατεία Συντάγματος είναι πλέον "Καθαρή" από ιδέες, ζυμώσεις, προβληματισμούς

Η πλατεία Συντάγματος είναι πλέον ΚΑΘΑΡΗ!" Καθαρή" από ιδέες, ζυμώσεις, προβληματισμούς για το ανύπαρκτο παρών κ ένα καλύτερο μέλλον. Η πλατεία συντάγματος είναι πλέον “καθαρή”, από πολίτες φιλήσυχους, ειρηνικούς συνάμα όμως ανυπάκουος που αγωνιούν. Ο χώρος απελευθερώθηκε από τα όνειρα, τις ελπίδες και την προσπάθειες για κοινωνική δικαιοσύνη. Οι «σκηνές» της λαϊκής συνέλευσης που ενοχλούσαν τους θεσμούς και κάποιους μεγαλοκαναλάρχες, αντικαταστάθηκαν από την ασχήμια της σιωπής, και τους βουβούς ανθρώπους που περπατούν αόρατοι σε μια πόλη που ασφυκτιά από το «Καμίνη» των εκπροσώπων του δήμου και των λοιπών καθωσπρέπει θεσμικών, προς όφελος της υποταγής ως βασικό τουριστικό προϊόν της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Τους ξέφρενους ήχους των 60 ημερών μιας πλατείας που αρνήθηκε να κοιμηθεί αναζητώντας το αυτεξούσιο, αντικαθιστούν πλέον τα ροχαλητά των ενοίκων των παρακείμενων σουιτών του kingGeorgeκαι της Μεγάλης Βρετανίας, που πλέον μπορούν ανενόχλητοι να ζήσουν το μύθο τους στην Ελλάδα.
Τα χαράματα του Σαββάτου 30/7 η αστυνομία εισήλθε όπως της αρμόζει σαν διαρρήκτης μαζί με την εισαγγελία στην πλατεία συντάγματος για να επιβάλει την ηρεμία, την» κάθαρση» και το «ήπιο» κλίμα στους πολίτες της Αθήνας, μιας μητρόπολής που ασφυκτιεί από την καταστολή και την θεσμική ανομία.
Οι αντιφάσεις της είναι δομικές και δεν θα σταθούμε να εξετάσουμε το γράμμα του νόμου το οποίο για να το επιβάλει μπορεί μόνο στρατιωτικά και με την χρήση των ΜΑΤ, αλλά και στην ανάδειξη της αστυνομίας ως το υπέρμετρο ρυθμιστή.
Η καταστροφή του σταθμού Α Βοηθειών της πλατείας συντάγματος από τους δημοτικούς υπαλλήλους με την συμπαράσταση της αστυνομίας με την εντολή των εισαγγελέων είναι χαρακτηριστική. Όλα αυτά είναι μια ακόμα απόδειξη ότι η αστυνομία δεν είναι για να προστατεύει, αλλά για να απειλεί τους πολίτες."
Όπως το έπραξε στις 15, 21, 28 & 29 Ιουνίου απέναντι στους πολίτες αυτής τη πόλης που αγωνίζονταν για αξιοπρέπεια. Η αστυνομία τα χαράματα του Σαββάτου επιβεβαίωσε ότι «αυτή είναι ο νόμος – αύτη είναι ο τρόμος» αγνοώντας τους ίδιους τους θεσμούς που υποτίθεται ότι προστατεύει.
Δεν πειράζει όμως, αυτοί θα κάνουν την δουλειά τους και εμείς θα ακολουθήσουμε αυτό που μας επιβάλει η συνείδηση μας: να προσφέρουμε δηλαδή τις πρώτες βοήθειες σε όποιον τις χρειάζεται χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Τους ενημερώνουμε λοιπόν ότι όπως στήσαμε τον σταθμό από την πρώτη μέρα του αγώνα με την βοήθεια όλων, έτσι θα τον ξαναστήσουμε και ακόμα καλύτερο, ακόμα μεγαλύτερο. Γιατί εμείς μπορούμε και δημιουργούμε ενώ εκείνοι μπορούν μόνο να καταστρέφουν. Διότι «η τελευταία από τις ανθρώπινες ελευθερίες: να επιλέξεις τη στάση σου στις συνθήκες που παρουσιάζονται κάθε φορά, να διαλέξεις το δικό σου τρόπο.» Και εμείς επιλέξαμε.
Μπορεί να διαλύσατε, μερικές σκηνές και να καταστρέψατε μερικά υλικά, αλλά δεν μπορέσατε όμως να καταστείλετε τις κοινωνικές σχέσεις, την αλληλεγγύη και το όνειρο για μια δικαιότερη κοινωνία που οικοδομήθηκε στην πλατεία συντάγματος.Η ζωή θα νικήσει και θα ΠΛΑΤΕΙΑσειξανά. Παραμένουμε μαζί στον αγώνα μέχρι την νίκη.
«Μέχρι τώρα φοβόμασταν, από τώρα και στο εξής θα ελπίζουμε.» Βίκτωρ Φρανκλ

Ομάδα Α! Βοηθειών Πλατείας Συντάγματος
1/8/2011

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1323679




Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...