3 Αυγούστου 2009

Κάμερες μέσα στα σπίτια με νόμο της κυβέρνησης της Βρετανίας

Η κυβέρνηση της Βρετανίας ήδη παρακολουθεί 2.000 οικογένειες με κάμερες εγκατεστημένες μέσα στα σπίτια τους. Θέλει τώρα να περάσει νόμο για να κάνει πιο γενικευμένο αυτό το πρόγραμμα, ώστε να παρακολουθούνται καθημερινά 20.000 οικογένειες. Σύμφωνα με τη κυβέρνηση ο σκοπός της είναι να σιγουρεύεται πως τα παιδιά πάνε για ύπνο νωρίς και οτι οι γονείς τους τα ταΐζουν καλό φαγητό...


http://www.express.co.uk/posts/view/115736/Sin-bins-for-worst-families

Σύμφωνα με το παραπάνω δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Sunday Express , η κυβέρνηση της βρετανίας (μέσω των όσων είπε ο Γραμματέας Παιδιών, Children’s Secretary Ed Balls) θέλει να βάλει κάμερες μέσα στα σπίτια οικογενειών και ανθρώπων για να τους παρακολουθεί στη καθημερινή τους ζωή, μέσα στο σπίτι τους. Συγκεκριμένα, ενδιαφέρεται κυρίως για οικογένειες και άτομα με «κακή συμπεριφορά». (άραγε το να διαβάζεις Indymedia είναι «κακή συμπεριφορά»;)

Η κυβέρνηση θα δώσει 400 εκατομύρια λίρες για να εγκαταστήσει 20.000 κάμερες στα ταβάνια των σπιτιών των πολιτών που θα καταγράφονται επί 24 ώρες κάθε μέρα για να ξέρει η κυβέρνηση τί κάνουν οι πολίτες μέσα στο σπίτι τους. (άραγε θα πουλάει τις κασέτες στο Big Brother;)

Όπως λέει η κυβέρνηση, ο λόγος που θέλει να παρακολουθεί τους πολίτες μέσα στο σπίτι τους είναι για να σιγουρεύεται πως τα παιδιά πάνε για ύπνο νωρίς, ότι τρώνε καλό φαγητό, και οτι οι γονείς τους τα στέλνουν σχολείο. (ναι καλά!)

Επίσης η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα υπογράψει συμβόλαιο με κάποια ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για να ιδρυθεί ένα εξειδικευμένο σώμα σεκιουρητάδων που δουλειά τους θα είναι να επισκέπτονται πολίτες στα σπίτια τους. (για να τους λένε καλημέρα ή για να κοιτάνε τί βιβλία έχουν στις βιβλιοθήκες τους ώστε άμα δούνε τίποτε «αναρχοκουμουνιστικόν» να τους καθαρίζουν;)

Αυτά θα αφορούν μια λίστα που έχει φτιάξει η κυβέρνηση με 20.000 οικογένειες που θεωρούνται πως έχουν «κακή συμπεριφορά» και κάνουν χρήση ναρκωτικών ή υπερχρήση αλκοόλ (για το καλό μας δηλαδή, όλα για το καλό μας, και για το καλο μας θα μας στείλουνε στο πόλεμο να σκοτωθούμε για τα εργοστάσιά των μεγαλοβιομηχάνων). Ωστόσο, σύμφωνα με τη κυβέρνηση τέτοιου είδους μέτρα έχουν ήδη παρθεί για 2.000 οικογένειες που βρίσκονται ήδη υπό παρακολούθηση (οι... beta testers!) για τους ίδιους λόγους. Το πρόγραμμα ονομάζεται Family Intervention Projects (Έργα Οικογενειακής Παρέμβασης). (θυμίζει το πατριωτικό παρεμβατισμό του καρατζαφύρερ)

Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να σιγουρευτεί πως παρακολουθώντας τις οικογένειες θα αναγκάσει τους γονείς να προσέχουν καλύτερα τα παιδιά τους (μη τυχόν και μάθουν το Indymedia ή βρουνε καμιά κατάληψη) έτσι ώστε αυτά όταν μεγαλώσουν να μην γίνουν εγκληματίες. (το να διαβάζεις αναρχοσυνδικαλιστική εφημερίδα θα είναι έγκλημα άραγε;)

Επιπρόσθετα, η κυβέρνηση θα δώσει το αυξημένα δικαιώματα στους «καλούς» πολίτες να καρφώνουν τους «κακούς» γειτονές τους, ιδιαίτερα τα παιδιά τους στα σχολεία που έχουν «κακή» συμπεριφορά. (πάγια τακτική της εξουσίας η παροχή ευεγερτημάτων σε μερικούς για να αστυνομεύουν τους υπόλοιπους)

Όταν η κυβέρνηση θα λαμβάνει πληροφορίες οτι σε μια γειτονειά υπάρχει ένα παιδί ή μια οικογένεια με «κακή» συμπεριφορά τότε θα αναγκάζει τους γονείς και το παιδί να υπογράψουν ένα συμβόλαιο οτι θα έχουν «καλή» συμπεριφορά στο μέλλον. Αυτό ονομάζεται Home School Agreements. Δείγμα «καλής» συμπεριφοράς για τα παιδιά είναι οτι κάνουν σωστά τις σχολικές εργασίες τους στο σπίτι. (και οτι δε διαβάζουν Indymedia)

Επίσης η κυβέρνηση εξανήγκηλε το πρόγραμμα Youth Crime Action Plan (Σχέδιο Δράσεως για τη Νεανική Εγκληματικότητα) με το οποίο θα προσπαθήσει να ελέγξει τις ομάδες «βίαιων» κοριτσιών στους δρόμους. (η κυβέρνηση κατά τα άλλα είναι μη-βίαιη ε; βεβαίως-βεβαίως...)

Το άρθρο της εφημερίδας έχει ημερομηνία 23 Ιουλίου 2009. Δεν είναι ούτε πρωταπριλιάτικο, ούτε Μεσαίωνας (ημερολογιακά, γιατί σε μεσαίωνα ζούμε). Πραγματικά η κυβέρνηση εκεί βάζει κάμερες μέσα στα σπίτια των πολιτών της για να τους παρακολουθεί καθημερινά ακόμη και όταν κοιμούνται. Και δεν είναι απλά σχέδια, γιατί όπως είπαμε ήδη 2.000 σπίτια παρακολουθούνται έτσι. (άραγε θα βάλει κάμερες και στα σπίτια των πλουσίων;)


athens.indymedia

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...