26 Αυγούστου 2009

Ηξεραν οτι το καμίνι της ΛΑΡΚΟ είχε βλάβη και ήταν έτοιμο να εκραγεί


«Για περισσότερο από μία βδομάδα ήταν προβληματικό το συγκεκριμένο καμίνι που εξερράγη στην ΛΑΡΚΟ. Όλοι στο εργοστάσιο ήξεραν ότι μέσα από αυτό δεν μπορούσαν να πάρουν μέταλλο. Σήμερα ήταν η τελευταία του» υπογραμμίζει


εργαζόμενος μέσα από το εργοστάσιο ενώ όπως ο ίδιος σημειώνει σε μήνυμά του «από την καταμέτρηση που έγινε στους εργαζόμενους δεν βρέθηκε να λείπει άλλος».
Οπως περιγράφουν την κατάσταση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να μιλάμε μέχρι στιγμής για έναν 27χρονο νεκρό, για τρεις ακόμα τραυματίες από τους οποίους ο ένας έχει πάθει σοβαρά εγκαύματα σε ολόκληρο το σώμα του ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έχει χάσει και την όρασή του.
Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι μέσα από το εργοστάσιο σημειώνουν με έμφαση ότι « λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρο το εργοστάσιο όταν η λάβα από το πυρακτωμένο μεταλλεύματα μετά την έκρηξη στο καμίνι κατευθύνθηκε προς τις δεξαμενές προπανίου». Όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι «την τελευταία στιγμή δεν έφτασε μέχρις εκεί» και σημειώνουν ότι «αν η λάβα προχωρούσε λίγα μέτρα ακόμη τότε όλο το εργοστάσιο θα είναι ζωντανή κυριολεκτικά στον αέρα».
Ήδη η πυροσβεστική έχει κινητοποιήσει όλα τα οχήματα από την περιοχή της Λοκρίδας και της Λαμίας και ορισμένα από αυτά έχουν φτάσει κουβαλώντας ειδικό αφρό κυρίως για τις δεξαμενές του προπανίου.
Ακόμη όμως οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες,,, νεότερες πληροφορίες σε λίγο.

http://lamianews.blogspot.com/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...