26 Σεπτεμβρίου 2009

Παπαγαλάκια των μπάτσων



Φαρδια πλατιά τα ονόματα όπως και οι φωτογραφίες των νεολαίων που κατηγορούνται σαν μέλη της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς».

Οι ίδιοι δεν αποδέχονται τις κατηγορίες αλλά αυτό είναι «ψιλά γράμματα» για τους δημοσιοκάφρους. Το «τεκμήριο της αθωότητας» ισχύει μόνο για τα επιφανή άτομα της αστικής τάξης.

Ορισμένοι δε καλαμαράδες και μαρτσουκοφόροι βιάστηκαν να δικάσουν και να τους καταδικάσουν τους συλληφθέντες. Αναμεταδίδουν ακριβώς την ίδια κασέτα που τους έδωσαν οι ασφαλίτες.

Αλλωστε το ίδιο δεν έκαναν στο παρελθόν σε όσες κακοστημένες σκευωρίες κατασκεύαζαν οι ασφαλίτες;
Να θυμηθούμε πως παρουσίαζαν οι δημοσιοκάφροι τους Γιάννη Σερίφη,, Γιάννης Ξύδα, Κ. Αβραμίδη, Α. Λεσπέρογλου κ.α τότε που οι μπάτσοι τους ήθελαν «τρομοκράτες»;

Πιστά φερέφωνα της ασφάλειας και τότε οι δημοσιοκάφροι χωρίς ποτέ μετά να ζητήσουν, έστω για τα μάτια, μια συγνώμη όταν οι κακοστημένες ασφαλίτικες σκευωρίες κατέρρευσαν ακόμα και στα αστικά τους δικαστήρια.

Οι μπάτσοι όμως πέρα απ’ το να κατασκευάζουν σκευωρίες έχουν και άλλα ενδιαφέροντα πολύ προσοδοφόρα μάλιστα.

Ενας περιβόητος κρατούμενος του λεγόμενου «κοινού ποινικού δικαίου», ο Βασίλης Στεφανάκος, είχε κάνει μια δήλωση σε εφημερίδα: «Κατά την άποψη μου, στις φυλακές είναι το διευθυντήριο του ανοργάνωτου εγκλήματος. Γιατί του οργανωμένου βρίσκεται Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173». . Κάτι παραπάνω από μας γνωρίζει αυτός αφού έχει θητεύσει δεκαετίες σε κάθε είδους υπόγεια κυκλώματα.
(Για όσους δεν γνωρίζουν να γράψουμε ότι στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας 173 στεγάζεται η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών).

Και αυτό επιβεβαιώνετε καθημερινά απ’ την καθημερινή ειδησεογραφία. Σήμερα, ας πούμε μπουζούριασαν έναν μπάτσο για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και πλαστογραφίας.
Κάποιες φορές τσακώνονται αναμεταξύ τους, όπως γίνετε με τα μέλη όλων των συμμοριών και κάποια πράγματα βγαίνουν στον αφρό. Περιττό να πούμε ότι αυτουνού ούτε το όνομα ούτε η φωτογραφία δημοσιεύτηκε.

Αλλωστε τι χρειάζεται; Σε λίγο καιρό θα βγει λάδι και θα επιστρέψει στα .. θεάρεστα καθήκοντα του. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά προκύπτει από δημοσίευμα αστικής φυλλάδας

«Από τα στοιχεία της Διεύθυνσης Προσωπικού του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας προκύπτει ότι κάθε χρόνο 4 - 5 κατά μέσον όρο αστυνομικοί που ελέγχονται για σοβαρά παραπτώματα, όπως εμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμούς, απάτες, μαστροπεία, ακόμα και ανθρωποκτονία, επιστρέφουν στην ενεργό δράση αξιοποιώντας «κενά» στις ελεγκτικές διαδικασίες. Σε πολλές περιπτώσεις εισπράττουν και ως αποζημίωση όσους μισθούς αντιστοιχούν στους μήνες που τελούσαν σε διαθεσιμότητα ή αργία».




Και για να επανέλθουμε στους νεολαίους που συνέλαβαν και τους φόρτωσαν τον μισό ποινικό κώδικα. Δεν ξέρουμε την δικογραφία και όσα διοχετεύουν οι μπάτσοι σε εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια μας αφήνουν αδιάφορους. Αυτό το έργο το έχουμε δει πολλές φορές.

Θα περιμένουμε να έχουμε περισσότερη πληροφόρηση και θα επανέλθουμε.

http://tsak-giorgis.blogspot.com


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...