16 Νοεμβρίου 2009

Επεισόδια προκλήθηκαν στο Παρίσι



Επεισόδια προκλήθηκαν στο Παρίσι χθες όταν ακυρώθηκε διαφημιστική εκδήλωση της ιστοσελίδας Mailorama.fr που είχε υποσχεθεί να μοιράσει 5.000 φακέλους με μετρητά. Τα 7.000 άτομα που συγκεντρώθηκαν κοντά στον Πύργο του Άιφελ, προκάλεσαν την ανησυχία της Αστυνομία που διέταξε να μην πραγματοποιηθεί το σταντ, πυροδοτώντας έτσι την έκρηξη των συγκεντρωμένων.

Στο χάος που ακολούθησε συνελήφθησαν τουλάχιστον 12 άτομα, καταστράφηκαν βιτρίνες καταστημάτων και τουλάχιστον ένας άνθρωπος ξυλοκοπήθηκε από το πλήθος.

Αντί των Παριζιάνων της μεσαίας τάξης που ήλπιζε να συγκεντρωθούν η διοργανώτρια, γύρω από το σύμβολο του Παρισιού συγκεντρώθηκαν κυρίως άστεγοι, φοιτητές και φτωχοί νέοι από τα «σκληρότερα» προάστια της πόλης. Η αστυνομία του Παρισιού διακρίνοντας τον κίνδυνο σοβαρών επεισοδειων μεταξύ των συγκεντρωμένων για την απόκτηση των φακέλων με τα χρήματα, διέταξε την ματαίωση του σταντ.

«Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι θα συγκεντρωθούν τόσοι πολλοί άνθρωποι. Δεν είμαστε χαρούμενοι για το πως εξελίχθηκαν τα πράγματα», δήλωσε ο Stéphane Boukris, ένας εκ των διοργανωτών. Η ιστοσελίδα μάρκετινγκ Mailorama.fr είχε σκοπό να στείλει το «λεωφορείο της τύχης» να κάνει αρκετές στάσεις σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να διανείμει 5.000 φακέλους με ποσά από 5 έως 500 ευρώ. Τα σημεία των στάσεων θα ανακοινωνόταν μέσω διαδικτύου.

Τα ΜΜΕ γρήγορα διέδωσαν την είδηση, ενώ η αστυνομία έδωσε την άδεια της όταν η Mailorama περιόρισε το σχέδιό της σε μια μόνο διανομή, στην πλατεία Joffre κοντά στον Πύργο του Άιφελ. Η άδεια της αστυνομίας ανέφερε ότι το γεγονός θα ακυρωνόταν σε περίπτωση που υπήρχε εμφανής κίνδυνος ταραχών.

Πηγή: The New York Times

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...