24 Δεκεμβρίου 2009

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, σχετικά με την πορεία της Πέμπτης, 17/12/09 , εκτιμά ότι αυτή η αντιφασιστική-αντιρατσιστική εκδήλωση ελλήνων και μεταναστών των Χανίων ήταν αρκετά ικανοποιητική -δεδομένων των συνθηκών- και προσβλέπει στη συνέχιση των αγώνων ενάντια στην τρομοκράτηση και τον επιχειρούμενο εκφασισμό της κοινωνίας.

Είναι φανερό πια ότι και στην πόλη μας, διεστραμμένοι φασίστες και νεοναζί δολοφόνοι, επιχειρούν να πλασάρουν ως φυσιολογική εξέλιξη ένα "λάθος της ιστορίας" , καταδικασμένο βαθειά στη συνείδηση της ανθρωπότητας. Ένα "λάθος" που αξιώνουν να το ξαναζήσουμε, κι αυτή τη φορά μάλιστα, με πρόσχημα τη "μόλυνση" από ανθρώπους που μετανάστευσαν διωγμένοι από φτώχεια και πολέμους στις χώρες τους... Εξυπηρετώντας δηλαδή, για μια ακόμα φορά, τα ίδια ταξικά συμφέροντα, εκείνα του κεφαλαίου, όπως και τότε που πρωτοεμφανίστηκαν ως "αρρώστια" ανάμεσα στους ανθρώπους. Ταυτόχρονα σήμερα, για να πετύχουν τους σκοπούς που είναι ταγμένοι να υπηρετούν, δεν διστάζουν να στοχοποιούν, όχι μόνο τους ξένους εργάτες μετανάστες, αλλά και οποιονδήποτε διαφεύγει των αυστηρών προδιαγραφών τους, οποιονδήποτε είναι διαφορετικός, κατά οποιονδήποτε τρόπο.
Είναι το ίδιο φανερό όμως, πως η μόνη αποστομωτική απάντηση, και υποχρέωση ταυτόχρονα, είναι η συσπείρωση και η σθεναρή αντίσταση όλων μας. Έχουμε χρέος να υπερασπιστούμε αγωνιστικά, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα και κυρίως το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρεπή διαβίωση όλων, ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας, καταγωγής, πολιτικών πεποιθήσεων και προσωπικών επιλογών. Έχουμε χρέος να απαιτήσουμε να μην τους βλέπουμε στα ΜΜΕ, να μην νομιμοποιεί το κράτος τις οργανώσεις τους, να μην τους συναντάμε στη ζωή μας ...ούτε καν τυχαία.
Θυμίζουμε ότι ο ένας εκ των δύο μεταναστών που χτυπήθηκαν βάναυσα στην πλατεία 1866, χρήζει εγχείρησης, αφού σε κίνδυνο εξακολουθεί να βρίσκεται το ένα του μάτι.
Το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, εντείνοντας τον αγώνα, στο μερίδιο που του αναλογεί, στη μάχη όλων μας ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, βρίσκει τη χαρά μέσα σ' αυτές τις "μαύρες" μέρες για την περιοχή μας, να ανακοινώσει, μετά τις θετικές εξελίξεις στην Παλιόχωρα και την δημιουργία δομών αυτοοργάνωσης των εκεί μεταναστών, και την σύσταση νέας μεταναστευτικής και αντιρατσιστικής συλλογικότητας στον Άγ.Νικόλαο Λασιθίου, από μετανάστες Αλβανούς και Πακιστανούς της περιοχής και Έλληνες αλληλέγγυους, επισυνάπτοντας παρακάτω και την πρώτη τους ανακοίνωση.

Ο αγώνας συνεχίζεται... , και θα συνεχίζεται μέχρι τέλους.

Χανιά 20-12-2009

Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...