11 Δεκεμβρίου 2009

Nα αφεθεί ελεύθερος ο Ridvan Celik

ΨΗΦΙΣΜΑ



Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς εκστρατείας περιορισμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Σε αυτό το πλαίσιο, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στο παλλαϊκό συλλαλητήριο για την επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου στο Ηράκλειο, οι αστυνομικές δυνάμεις πριν ακόμα αρχίσει η πορεία, χτύπησαν διαδηλωτές που πήγαιναν στην προσυγκέντρωση και τους απαγόρευσαν να φτάσουν στο σημείο συγκέντρωσης. Προχώρησαν δε στο σημείο να συλλάβουν 6 διαδηλωτές χωρίς λόγο και αιτία. Αυτό αποτελεί ευθεία καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων στη συνάθροιση και τη δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες.
Ανάμεσα στους 6 συλληφθέντες είναι και ο Ridvan Celik (RIDO) που εγκατέλειψε την Τουρκία γιατί το καθεστώς τον ανάγκαζε να πολεμήσει ενάντια στους Κούρδους. Στην Ελλάδα εκκρεμεί από το 2003 η αίτηση ασύλου που έχει καταθέσει. Θεωρούμε, σαν σύλλογος με αντιρατσιστικές ευαισθησίες, ότι είναι απάνθρωπο να θεωρείται “παράνομος” ένας άνθρωπος που βρίσκεται τόσα χρόνια στην Ελλάδα και να μην αναγνωρίζεται ίσος με όλους.
Ο φοιτητικός σύλλογος.......................……. δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του και αλληλεγγύη στον Ridvn Celik που διώκεται άδικα και κινδυνεύει με απέλαση.
Καλούμε όλους τους συλλόγους φοιτητών, τις συλλογικότητες, τα συνδικάτα εργαζομένων, το Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες να πάρουν θέση καταγγέλλοντας την καταπάτηση στοιχειωδών δημοκρατικών δικαιωμάτων και να απαιτήσουν την άμεση απελευθέρωση και αθώωση του Ridvan Celik.






Απαιτούμε :



l να αφεθεί ελεύθερος ο Ridvan Celik ( RIDO ), χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες.

l να κυλήσουν ομαλά οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου χωρίς γραφειοκρατικά κολλήματα ώστε να αναγνωριστεί και να μην απελαθεί στην Τουρκία.

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...