9 Απριλίου 2009

Ακατάλληλοι να φέρουν όπλο κρίθηκαν οι τρεις από τους πενήντα πρώτους άντρες της ΕΛ.ΑΣ


Ακατάλληλοι να φέρουν όπλο κρίθηκαν οι τρεις από τους πενήντα πρώτους άντρες της ΕΛ.ΑΣ. που πέρασαν ήδη από τα ψυχομετρικά τεστ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», δικαιώνοντας όσους επέμεναν για χρόνια στην ανάγκη εξέτασης όλων των αστυνομικών.

Μετά τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, ξεκίνησε τη Δευτέρα η διαδικασία εξέτασης των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας από ψυχολόγους προκειμένου να κριθεί η καταλληλότητα τους να φέρουν όπλο. Προτεραιότητα έχουν όσοι υπηρετούν στα τμήματα Ομονοίας, Εξαρχείων, Αγίου Παντελεήμονα και Κυψέλης, καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες πολίτες.

Προς το παρόν απασχολούνται 11 ψυχολόγοι στη διαδικασία ενώ αναμένεται η πρόσληψη επιπλέον 8 άμεσα και η προκήρυξη πρόσληψης άλλων 15 στο επόμενο διάστημα. Τα ψυχομετρικά τεστ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους καθώς πρέπει να εξεταστούν και οι 50.000 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.. Ασαφές, ωστόσο, παραμένει αν θα εξεταστούν και οι αξιωματικοί, καθώς η απόφαση για τα ψυχομετρικά τεστ δεν το ορίζει με σαφήνεια.

Η τελική απόφαση όμως για το αν κάποιος θα φέρει πράγματι όπλο δεν θα ληφθεί μόνο από τους ψυχολόγους αλλά από ειδική επιτροπή στην οποία θα συμμετάσχει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., γεγονός που προκαλεί ανησυχίες για μεροληπτική αντιμετώπιση προς άτομα που έχουν ήδη κριθεί ακατάλληλα.

«Φοβάμαι ότι μόλις ολοκληρωθούν τα τεστ θα βρεθούμε στην πολύ δυσάρεστη θέση να πάρουμε τα όπλα από μεγάλο αριθμό αστυνομικών. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κάλυψη υπηρεσιών. Ακόμη και ένας στους 15 να βρεθεί ότι αντιμετωπίζει προβλήματα περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί θα πρέπει να αποσυρθούν από μάχιμες υπηρεσίες. Αν σ’ αυτούς συνυπολογίσουμε και όσους δεν έχουν ανάλογη εκπαίδευση στα όπλα, τότε ο καθένας καταλαβαίνει ότι το πρόβλημα αποκτά τεράστιες διαστάσεις για ένα Σώμα στο οποίο υπηρετούν περίπου 50.000 αστυνομικοί», δήλωσε στην εφημερίδα ανώτατο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ.Α

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...