25 Απριλίου 2009

ΜΑΤ, σε ρόλο παρακρατικό



...Βάφτισαν ελαφρύ τραυματισμό από άγνωστη αιτία τις κλομπιές και τις κλοτσιές που δέχτηκε στο κεφάλι ένας φοιτητής και «αιτίαση» τον βαρύτατο τραυματισμό του καρπού του δεξιού χεριού του δεύτερου προσαχθέντος. Η αγριότητα και το μένος που επέδειξαν οι άνδρες των ΜΑΤ, την Τετάρτη 22 Απριλίου γύρω στις 5 τα ξημερώματα, στα Εξάρχεια, κατά τη διάρκεια πογκρόμ, ήταν άνευ προηγουμένου.
Μερικά μόνο μέτρα από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, οι διμοιρίες ξυλοκοπούσαν ανηλεώς όποιον έβρισκαν μπροστά τους -ακόμη και κάποιους σκύλους που γάβγιζαν- έβριζαν χυδαία και απειλούσαν, με αφορμή επίθεση κατά διμοιρίας στη Χαριλάου Τρικούπη.
Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, που εκδόθηκε αφού έγιναν γνωστές οι καταγγελίες των δύο εκ των τεσσάρων προσαχθέντων, αλλά και δεκάδων αυτοπτών μαρτύρων, είναι πέρα για πέρα εξοργιστική. Παρέχει πλήρη κάλυψη στους άνδρες των ΜΑΤ και δεν κάνει την παραμικρή αναφορά για τη διερεύνηση των καταγγελιών των δύο φοιτητών και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίστηκαν. Ενώ παράλληλα αναφέρει ότι και οι τέσσερις προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι αφού δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.
Η «Ε» μίλησε με έναν από τους δύο φοιτητές, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι, όπου του έγιναν ράμματα, στο πιγούνι, τα πόδια, τα χέρια και το γόνατο. «Περπατούσα για να πάρω ταξί. Στο πάρκο της οδού Ναυαρίνου βρήκα δυο γνωστούς μου και πήγα να τους μιλήσω για να δω αν θέλουν να γυρίσουμε μαζί. Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι διμοιρίες. Βαράγανε όποιον βρίσκανε μπροστά τους, με κλομπιές, κλοτσιές», καταγγέλλει και αναφέρει ότι ουδέποτε ρωτήθηκε για τα αίματα που είχε στο κεφάλι του, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
Στο νοσοκομείο -όπως λέει- τον μετέφεραν στις 8 παρά το πρωί, ώρες μετά τον τραυματισμό του. Τα στοιχεία του νεαρού που σπουδάζει στην Πάτρα είναι στη διάθεση της εφημερίδας.
Με κάταγμα στο δεξί χέρι και τραύματα στο άλλο χέρι και διάφορα σημεία του κεφαλιού και του σώματός του μεταφέρθηκε στο ίδιο νοσοκομείο και ένας νεαρός φοιτητής, που σπουδάζει στη Γερμανία. Οπως είπε στην «Ε» η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη, μέλος της Ομάδας Νομικής Βοήθειας, που ειδοποιήθηκε από τη μητέρα του νεαρού, «έπαθε κάταγμα στο ένα χέρι και φέρει τραύματα στο άλλο, γιατί προσπαθούσε να προστατεύσει το κεφάλι και το πρόσωπό του από τα χτυπήματα των αστυνομικών».
Ο νεαρός είχε πάει στην περιοχή για να διασκεδάσει και περίμενε εκεί μέχρι τα ξημερώματα προκειμένου να πάρει το μετρό για να πάει στο σπίτι του και από εκεί να αναχωρήσει με τη μητέρα του για το αεροδρόμιο προκειμένου να ταξιδέψει για Γερμανία. Πράγμα το οποίο φυσικά δεν έγινε, καθώς μεταφέρθηκε και αυτός στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών.
Στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. -που ξεκινά με τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν σε βάρος διμοιρίας των ΜΑΤ, στη Χαρ. Τρικούπη, έξω από τα παλαιά γραφεία του ΠΑΣΟΚ: η πρώτη στις 11.50 το βράδυ με τρεις βόμβες μολότοφ και η δεύτερη στις 5 τα ξημερώματα με πέτρες- γίνεται λόγος για «καταδίωξη των επιτιθέμενων». «Από την παρέμβαση των αστυνομικών ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ τέσσερα άτομα», αναφέρει. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι δύο τραυματίες αναμένεται να καταθέσουν μηνύσεις σε βάρος των ανδρών των ΜΑΤ. *

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...