5 Απριλίου 2009

Στην Αμερική οι μπάτσοι σπάνε κάμερες και κλέβουν από μπακάλικα!


Από δημοσίευμα του Κάρλος Μίλερ, ενός μπλόγκερ που έκανε αποστολή της ζωής του να ξεσκεπάσει τα άπλυτα των μπάτσων αφότου ένας από αυτούς τον συνέλαβε επειδή τράβαγε φωτό τις μούρες τους σε δημόσιο χώρο, μαθαίνουμε πως οι μπάτσοι προφανώς αποφάσισαν να αντιγράψουν τις απαλλωτριώσεις των αναρχικών, με μόνη διαφορά πως καλύπτονται από την ιδιότητά τους και το κάνουν για ιδίο όφελος και σίγουρα όχι για το καλό της κοινωνίας. Η πληροφορία είναι επιβεβαιομένη και από άλλες πηγές.

Μπάτσοι στη Φιλαδέλφεια της Αμερικής (Πενσυλβάνεια) μπήκαν σε κατάστημα, έκοψαν τα καλώδια των καμερών ασφαλείας, και αφότου αισθάνονταν ασφαλείς πως καμία δεν κατέγραφε κατάκλεψαν το κατάστημα!

Πήραν 10 χιλιάρικα από το ταμείο και μπόλικα τσιγάρα, για νάχουν να καπνίζουν (το ξέρουν οτι προκαλεί καρκίνο;)

Και όλα αυτά όχι σε κάνα μεγαλοκατάστημα αλυσίδας φρανσαις, μα σε ένα μικρό μαγαζάκι ενός μετανάστη από λατινική αμερική. Αυτό δεν έγινε μόνο μία φορά, έχει ξαναγίνει επανιλημένα από την ίδια ομάδα μπάτσων που έχει κτυπήσει πολλά καταστήματα της περιοχής.

Το 2007 οι μπάτσοι μπήκαν σε ένα μπακάλικο, έσπασαν τις κάμερες ασφαλείας με ένα σιδερολοστό, και έκλεψαν τέσσερα χιλιάρικα από το ταμείο μαζί με αναπτύρες. Όμως δεν τους έφταναν αυτά, ήθελαν να φαίνονται και καλοί στο αφεντικό τους, κι έτσι με χρήση χειροπαίδων συνέλαβαν τον 56χρονο μπακάλη και τη γυναίκα του, δυο μετανάστες από τη Κορέα, με τη κατηγορία πως τα προϊόντα του πουλούσε θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε ναρκωμανείς! Ο μπακάλης με τη γυναίκα του προφυλακίστηκαν.

Παρόμοιες ιστορίες ακούγονται συχνά, υπάρχουν και άλλες εφτά μαρτυρίες από φτωχούς μαγαζάτορες, μπακάληδες, και περιπτεράδες. Μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις οι μπάτσοι αφού έσπαζαν τις όποιες κάμερες τότε έκλεβαν, άνοιγαν και έπιναν χυμούς και αναψυκτικά από τα μπακάλικα μπροστά στα έκπληκτα μάτια των ιδιοκτητών των μικροκαταστημάτων! Από άλλα καταστήματα έκλεβαν κινητά τηλέφωνα και μπαταρίες. Από έναν του έκλεψαν ενιά χιλιάρικα από το ταμείο. Κι όλα αυτά ενώ αυτοί οι μπακάλιδες είναι φορολογούμενοι!

Το μόνο κοινό στοιχείο των μπακάλιδων που παίφτουν θύματα των μπάτσων είναι πως είναι μετανάστες (νόμιμοι μεν, αλλά μετανάστες). Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν πλούτη, ζουν με την αγωνία μήπως και δεν καταφέρουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Σε μία περίπτωση, μπάτσοι μπήκαν σε ένα μπακάλικο και αφού σπάσαν τις κάμερες κατέκλεψαν όχι μόνο τα ράφια και το ταμείο μα και την τσέπη του μικροκαταστηματάρχη στην οποία είχε ενάμιση χιλιάρικο που ήταν ακριβώς η δόση του στεγαστικού του δανείου που έπρεπε να πληρώσει την άλλη μέρα. Του πήραν τα λεφτά και δεν είχε να πληρώσει τη τράπεζα. Μετά οι μπάτσοι άνοιξαν και τα ψυγεία και τα άδειασαν, παίρνοντας όλα τα αναψυκτικά και τους χυμούς.

Οι μπακάλιδες κατηγορούντε πως πουλάνε προϊόντα που θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε ναρκομανείς. Μα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο από προϊόντα σχετικά με τσιγάρα. Αυτό δεν φαίνεται να ενοχλεί τους μπάτσους να προφυλακίζουν και να κατηγορούν αθώους μετανάστες. Οι προφυλακισμένοι πρέπει να ξοδέψουν εκατοντάδες δολάρια για να πληρώσουν την χρηματική εγγύηση απελευθέρωσης αλλά και το δικηγόρο τους, κι αυτό ενώ το μπακάλικό τους έχει μείνει κλειστό για βδομάδες και χρειάζεται επισκευές και αγορά νέου στοκ αφού οι μπάτσοι χάλασαν τις κάμερες και τους έκλεψαν ότι είχαν στα ράφια και τα ψυγεία.

Ένας καταστηματάρχης όταν τελικά κατάφερε να βρει δικηγόρο και να πληρώσει την εγγύηση για να απελευθερωθεί πήγε στο μπακάλικό του και το βρήκε άνω κάτω με περιτυλίγματα σοκολατών πεταμένα στο πάτωμα. Τους θυμάται ακόμα που ενώ τον είχαν συλάβει τους έβλεπε να πείνουν τις κλεμένες γκαζόζες του μαγαζιού του έξω στο δρόμο!

Νομικοί από την ACLU (οργάνωση που συχνά κάνει μηνήσεις στο κράτος για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και συχνά την ενοχλεί το FBI) λένε πως οι μπάτσοι επίτηδες προτιμούν να κλέβουν από μετανάστες μπακάλιδες που δεν μιλάνε καλά Αγγλικά επειδή συνήθως αυτοί δεν μπορούν να κάνουν εύκολα μυνήσεις, ή φοβούνται πολύ να αναφέρουν τα περιστατικά καθώς δεν θέλουν να τραβήξουν πολύ τη προσοχή πάνω τους. Οι περισσότεροι μετανάστες μπακάλιδες απλά θέλουν να επιζήσουν, και θεωρούν πως αν απαιτήσουν τα δικαιώματά τους τότε θα στοχοποιηθούν. Πολλοί μάλιστα είναι συνηθισμένοι σε τέτοια φαινόμενα από τις χώρες τους, όπως η Δομηνιακή Δημοκρατία. Ένας μετανάστης μπακάλης λέει πως εκεί οι μπάτσοι όχι απλά κλέβουν αλλά σκοτώνουν εν ψυχρώ πολύ συχνά κιόλας. Οι μπακάλιδες στην Αμερική λοιπόν φοβούνται πως αν μιλήσουν θα τους συμβεί το ίδιο, και έτσι μένουν σιωπηλοί ενώ οι μπάτσοι τους κλέβουν και τους προφυλακίζουν απαιτώντας χρηματική εγγύηση για να τους αφήσουν. Με λίγα λόγια οι άνθρωποι είναι τρομοκρατημένοι.

Δυστηχώς δεν είναι μόνο οι μπάτσοι που είναι τραμπούκοι. Και οι δικαστές το ίδιο είναι, και ο τραμπουκισμός τους εκδηλώνεται ως απόφαση δικαστηρίου. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός μετανάστη από Ιορδανία που άνοιξε μπακάλικο με προϊόντα σχετικά με τσιγάρα. Ανάμεσα σε αυτά ήταν και κάτι μικρά σακουλάκια. Οι μπάτσοι όμως είπαν πως αυτά μπορεί να φανούν χρήσιμα σε ναρκωμανείς, και με αυτή τη δικαιολογία επιτέθηκαν στο μαγαζί του. Ένας μπάτσος κοιτώντας το πάτωμα για να μη καταγραφεί η μούρη του έκοψε με ένα κόφτη τα καλώδια της κάμερας, και μόλις έγινε αυτό επιδώθηκαν όλοι μαζί στο έργο τους: κλέψιμο και καταστροφή αθώων ανθρώπων. Ο μπακάλης είχε δεκατέσσερα χιλιάρικα στο ταμείο και του τα πήραν χωρίς να τα γράψουν ως κατάσχεση. Έγραψαν πως κατάσχεσαν ένα μικροποσό, και τα υπόλοιπα προφανώς πρέπει να τα μοιράστηκαν. Αυτά τα λεφτά ο καταστηματάρχης τα είχε για να πληρώσει χρέη σε χοντρέμπορα. Μα δυστηχώς οι μπάτσοι δε σταμάτησαν εκεί, πήραν ότι είχε στα ράφια και έφαγαν σοκολάτες του μαγαζιού μπροστά του. Έκλεψαν καφέ και τσιγάρα, τουλάχιστον σαράντα πακέτα. Μα οι μπάτσοι ήθελαν να τραβήξουν τη κατάσταση μέχρι τέλους, κι έτσι αφού τα έκαναν όλα αυτά τελικά συνέλαβαν και το μπακάλη με τη κατηγορία πως τα σακουλάκια που πούλαγε θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε ναρκωμανείς. Ο άνθρωπος δε μπορούσε να ξεφύγει από τη προφυλάκιση, και όταν ήρθε η ώρα της δίκης εμφανίστηκε ενωπίων ενός δικαστή. Νομίζετε πως τώρα που ήταν μακριά από τους μπάτσους και μπροστά στον "ουδέτερο" δικαστή θα αθωωνόταν; Αμ δε! Και οι δικαστές δείχνουν ξεκάθαρα με ποιανού το μέρος είναι. Ο δικαστής λοιπόν έκρινε πως ο μετανάστης μπακάλης ήταν κακοποιός αφού τα σακουλάκια που πουλούσε για τους λάτρεις του καπνού θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και από ναρκωμανείς, και ο άνθρωπος καταδικάστηκε σε εννέα μήνες. Έντεκα μήνες μετά, οι μπάτσοι ξαναθυμίκαν αυτόν το δυστηχή άνθρωπο και ξαναμπούκαραν στο μαγαζί του, λέγοντας πως είχαν δει τρεις ναρκωμανείς να αγοράζουν ναρκωτικά από το μπακάλικό του. Δεν βρέθηκαν ναρκωτικά, μα ο πραγματικός λόγος ήταν άλλος, και οι μπάτσοι δεν ήθελαν πολύ ώρα για να παρατήσουν τα προσχήματα: Ξαφνικά ενώ έψαχναν ένας μπάτσος έβγαλε το πιστόλι του και με τη κάνη του έσφιξε το κεφάλι του κακόμοιρου μετανάστη, λέγοντάς του να τους δώσει αμέσως τη βιντεοκασσέτα. Ενοούσαν μία κάμερα που τους είχε ξεφύγει στην αρχή και τους είχε καταγράψει να κόβουν τα καλώδια. Ο μπάτσος χαστούκησε το μετανάστη μπακάλη επαναλαμβάνοντας την απαίτησή του για το βίντεο. Δεν τους το έδινε, και τελικά οι μπάτσοι έφυγαν, μα τέσσερις μέρες μετά όταν έμπενε στο κατάστημά του το πρωί ο μπακάλης βρήκε τον υπολογιστή του παραβιασμένο. Αυτός ο υπολογιστής ήλεγχε τις κάμερες, και το βίντεο ήταν εκεί. Είχαν πάρει τα πάντα από τον υπολογιστή, το σκληρό δίσκο, τη μονάδα οπτικών δίσκων DVD (για να βλέπουν πορνοταινείες;), τη κάρτα γραφικών (για να παίζουν παιχνίδια;). Σύντομα ξαναγύρισαν και κατηγόρησαν το μετανάστη ως έμπορο ναρκωτικών.

Σε μια άλλη περίπτωση, πάλι ενός μετανάστη, οι μπάτσοι μπούκαραν στο μπακάλικό του και πήραν τσιγάρα από τα ράφια και άρχισαν να καπνίζουν μπροστά του. Έπειτα βρήκαν τρία χαρτοκιβώτια που είχαν μείνει άδεια από τις παραλαβές τις ημέρας, και τα χρησιμοποίησαν για να τα γεμίσουν με τρόφιμα που είχε ο μπακάλης στο μαγαζί τα οποία και έκλεψαν. Επίσης του πήραν και τα λεφτά που είχε, πεντακόσια δολάρια στις τσέπες και εννιακόσια στο ταμείο, και τον απείλησαν στοχεύοντας το κεφάλι του με το όπλο τους. Τον πήγαν δικαστήριο λέγοντας πως πουλούσε σακουλάκια που χρησιμεύουν σε ναρκωμανείς, και ο μπακάλης αφού δεν είχε ελπίδα αποφάσισε να ψευδομαρτυρήσει εναντίων του εαυτού του για να λάβει μικρότερη ποινή από τον αδίστακτο δικαστή. Η ποινή του ήταν έξι μήνες, μαζί με εργασία. Μετά από όλα αυτά ο άτυχος μπακάλης αποφάσισε να τα παρατήσει και να γίνει ταξιτζής.

Σχόλια επισκεπτών της ιστοσελίδας του μπλόγκερ Κάρλος Μίλερ δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος, αφού ένας λέει πως αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συνηθισμένο στη περιοχή και περιγράφει τους μπάτσους ως κακοποιούς με στολή. Λέει κιόλας πως όταν δούλευε εκεί και οδηγούσε αυτοκίνητο με σήματα και χρώματα της εταιρείας, λόγω του ωραρίου του έπρεπε να το οδηγεί αργά το απόγευμα, μα οι μπάτσοι της περιοχής συνεχώς τον ενοχλούσαν και απαιτούσαν να τους πει γιατί οδηγούσε εταιρικό αυτοκίνητο το απόγευμα (δεν τους έφτανε το τσόφλι που έχουνε για μυαλό πως δεν έχουν όλες οι εταιρείες το ίδιο ωράριο σε όλους τους υπαλλήλους!)

Ενημερωτικά αυτά τα σακουλάκια δεν είναι τίποτε άλλο από μικρά σακουλάκια που χρησιμεύουν γενικά για οτιδήποτε αλλά συχνά για να βάζουμε κουμπιά, αλλά τα χρησιμοποιούν και άνθρωποι που πουλάνε ναρκωτικά για να βάζουν μέσα μικροποσότητες. Στη Πενσυλβάνια υπάρχει νόμος σχετικός με προϊόντα που χρησιμεύουν σε ναρκωμανείς, και αυτόν χρησιμοποιούν οι μπάτσοι για να μπορούν να βγάζουν οποιονδήποτε μπακάλη θέλουν ένοχο όποια στιγμή θέλουν.

Τελικά έναν μπάτσο τον έπιασαν για παράβαση καθήκοντος και νομίζω δικάζεται. Ξέρουμε όμως καλά τι γίνεται: όλοι παρανομούν και απλά πιάνουν έναν όταν το θέμα βγαίνει στις εφημερίδες, και φυσικά εκεί βγαίνει όχι επειδή οι δημοσιογράφοι νοιάζονται μα επειδή το θέμα απλά δεν μπορεί να αγνωηθεί άλλο αφού όλοι το έχουν πάρει πρέφα από μπλογκς και αντιπληροφόρηση.

Δυστηχώς αυτή η κατάσταση δεν περιορίζεται στη Φιλαδέλφεια. Έτσι είναι όλη η Αμερική, μα και όλος ο κόσμος, όπου υπάρχει το ίδιο σύστημα. Εμείς όμως δεν μπορούμε πλέον να γινόμαστε θύματα κακοποιών με στολή. Πρέπει να απαιτήσουμε τα αυτονόητα, τελικά.

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...