25 Φεβρουαρίου 2010

Ελληνική Δημοκρατία 2010. Σοσιαλισμός με βαρβαρότητα.

ΑΘΗΝΑ
από κόκκινοι αντι-ρεπόρτερ

Για μια ακόμη φορά η δημοκρατία (τους) έδειξε το νέο σοσιαλιστικό της πρόσωπο. Η πορεία χτυπήθηκε πολλαπλές φορές με διεισδυτικές των Ματ τα οποία ξυλοκόπησαν ανηλεώς τους διαδηλωτές που έβρισκαν μπροστά τους. Ωστόσο άλλα προσπάθησαν να κάνουν τα μπατσόπουλα και άλλα τους βγήκαν. Δεν υπολόγισαν την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου που τους έκοψε κανονικά...τον «τσαμπουκά του ράμπο».

Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1136069

Όμως δεν ήταν μόνο η μαζικότητα, που στην τελική ίσως είναι κατώτερη της εργατικής αντίστασης που απαιτείται σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Ήταν κι η διάχυτη κοινωνική αγανάκτηση και ταξική οργή που πλημμύρισε τους δρόμους, κι η οποία δεν άφησε το απεργιακό συλλαλητήριο να εξελιχθεί σε έναν ήρεμο, συμβολικό, ανοιξιάτικο περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, όπως θα επιθυμούσαν οι εργατοπατέρες. Αγανάκτηση την οποία την οσφραινόμασταν παντού: από τα συνθήματα που γράφονταν στους τοίχους (π.χ. «φτωχοί στα όπλα», «ας μιλήσει η βία», «υπομονή τέλος») μέχρι τις απαλλοτριώσεις εμπορευμάτων στις οποίες προχώρησαν διαδηλωτές στα Zara’s, στον Παπασωτηρίου και αλλού, προσφέροντας εκπτώσεις 100% στους περαστικούς, πολλοί από τους οποίους (ιδιαίτερα οι μετανάστες) έδειξαν να ενδιαφέρονται για το προλεταριακό shopping therapy που τους προσφέρθηκε.

Πηγή: http://katalipsiesiea.blogspot.com/2010/02/242.html

Μια διμοιρία πήγε να την πέσει μέσα στο μπλοκ αλλά δεν της βγήκε και άρχισε να τρέχει προς την εν λόγω γωνία για να μπορεί να οπισθοχωρήσει προς καραγιώργη σερβίας. Εκεί λοιπόν συμβαίνει το καταπληκτικό : Το σωματείο μισθωτών τεχνικών, αναρχικοί από πίσω και ανένταχτοι, αρχίζουν να πετάνε οτι βρήκαν, πάνω στους ματαζτήδες οι οποίοι δεν φόραγαν μάσκες κι έτσι δεν μπορούσαν να ρίξουν δακρυγόνα. Έρχεται από το πεζοδρόμιο 2η διμοιρία στην γνωία για ενίσχυση. Ξανά ορμάει ο κόσμος και πλέον το ξύλο πέφτει σώμα με σώμα. Σπάνε ασπίδες και γενικά τα Ματ τα έχουν χαμένα. Σκάει 3η διμοιρία προς ενίσχυση και τώρασ πλέον ο κόσμος χτυπάει κι από την σταδίου κι από την φιλελλήνων τα ματ που είναι στην γωνία, με καδρόνια, πέτρες κι ότι φανταστείτε. Κάνουν ντου τα ματ, κάνει το πλήθος 2-3 βήματα πίσω και ξανά με ΟΡΓΗ... ΟΡΓΗ σας λέω ξαναχτυπάνε τα ματ και τα στέλνουν στην καραγιωργη σερβίας. Να βλέπετε τώρα 45ρηδες να σπάνε με καδρόνια και γροθιές τις ασπίδες κι οι ματαζτήδες να μην μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί δεν έχουν μάσκες! με τα πολλά πέφτουν 2 φισουνιές αλλά οπισθοχωρούσαν κι οι ιδιοι γιατί τρώγαν κι αυτοί το χημικό. Κάπου εκεί το σκηνικό ηρεμεί κι η πορεία συνεχίζει...

Πηγές:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1135703
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1136024
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1136192
-------------------------------------------------------------------
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απεργιακό Δελτίο - Θεσσαλονίκη
Πηγή:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1135728
-------------------------------------------------------------------
ΒΟΛΟΣ: ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ(+φωτο).

Πηγή: http://ergatis.wordpress.com
--------------------------------------------------------------------
ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΒΕΡΟΙΑ - ΝΑΟΥΣΑ

Πηγή:http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1135713

---------------------------------------------------------------------
ΧΑΝΙΑ
Πηγή: http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1135885

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...