12 Φεβρουαρίου 2010

Αυτοκτόνησαν άλλοι δύο εργαζόμενοι στη France Telecom


Άλλοι δύο εργαζόμενοι - ένας 32χρονος τεχνικός και ένας 50χρονος υπάλληλος-προστέθηκαν την Παρασκευή στο μακρύ κατάλογο των υπαλλήλων της France Telecom που αφαίρεσαν τη ζωή τους. Από την αρχή του 2010, πέντε εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία.

Ο νεαρός τεχνικός εργαζόταν στην FT στην πόλη Ντιζόν από το 2006 και αυτοκτόνησε στο σπίτι του. Επίσης, σε δάσος της Νορμανδίας βρέθηκε το πτώμα ενός άλλου υπαλλήλου της εταιρείας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 8 Φεβρουαρίου. Ο άνδρας φέρεται επίσης να αυτοκτόνησε.

"Εκφράζουμε τη θλίψη και την αναστάτωσή μας. Δεν αποκλείουμε καμία υπόθεση" δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, αναφέροντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή ότι οι αυτοκτονίες συνδέονται με προβλήματα στο χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αυτοκτονίες μελών του προσωπικού της εταιρείας έχει φτάσει, εντός του 2010, στους πέντε. Στον ιδιωτικοποιημένο πλέον όμιλο τηλεπικοινωνιών, έχουν αυτοκτονήσει 35 συνολικά υπάλληλοι μέσα σε δύο χρόνια.

Το ποσοστό αυτοκτονιών στην FT δεν είναι μεγαλύτερο από τον μέσο όρο αυτοκτονιών στη Γαλλία, ωστόσο πολλοί εκ των αυτόχειρων εργαζομένων άφησαν σημειώματα, στα οποία ανέφεραν ότι στην απόφασή τους, οδηγήθηκαν από το έντονο άγχος στη δουλειά κατηγορώντας την πολιτική της εταιρείας.


nooz.gr

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...