2 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΒΒΑ ΞΗΡΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ , Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου στις 20:00




"Χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο, αιχμάλωτοι σε φανερές και μυστικές φυλακές ανακρίνονται με τις ίδιες μεθόδους, απ’ τους ίδιους βασανιστές
Η Δυτική βαρβαρότητα Οι δικοί μας ΕΦΙΑΛΤΕΣ "

Οι φυλακισμένοι για την υπόθεση της Ε.Ο. 17Ν είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση "αόρατων" της Ελληνικής Μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας.

Συνελήφθησαν με ελάχιστα ή και μηδαμηνά στοιχεία και καταδικάστηκαν σε δεκάδες2 χρόνια φυλάκισης.

Κάθε πτυχή της προσωπικής τους ζωής αποτέλεσε βορά για τα κανιβαλικά media προκειμένου να διασυρθούν οι ίδιοι και η ιστορία της Ε.Ο. 17Ν.

Σήμερα, που ο θόρυβος έχει κοπάσει, και η κρατική μηχανή επιχειρεί να συνθλίψει άλλους πολιτικούς χώρους και κοινωνικές αντιστάσεις, οι άνθρωποι αυτοί μένουν θαμμένοι σε υπόγεια, ειδικά κελιά, σε ειδικές συνθήκες κράτησης υπό διαρκή παρακολούθηση.

Ο Σάββας Ξηρός, που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην δίνη του κυκλώνα, 1560 ώρες στην εντατική, ανακρινόμενος μέσω ουσιών, περιγράφει τόσο στο βιβλίο του "Η Μέρα Εκείνη" (2006), όσο και στην πρώτη συνέντευξη που έδωσε την Κυριακή 31/01/2010 στον 98fm, τις συνθήκες κράτησης, την διαρκή χορήγηση ψυχοφαρμάκων στους κρατουμένους για καταστολή, αλλά και την τραγική κατάσταση της υγείας του η οποία αποκρύπτεται για πολιτικούς λόγους προκειμένου να μην αφεθεί ελεύθερος. Στο νέο βιβλίο του που κυκλοφόρησε τώρα (Εξ Υπογείου - εκδ. Αρμός) περιγράφονται -εκτός των άλλων- με μεγαλύτερη λεπτομέρεια και στοιχεία τα ψυχοφάρμακα που του χορηγήθηκαν κατά τις μέρες της νοσηλείας του και οι επιδράσεις τους.

Την Τετάρτη 03/01/2010 στις 20:00, θα υπάρξει δεύτερη ζωντανή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σάββα Ξηρό από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Διοργάνωση: 98fm


http://www.radio98fm.org/

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...