15 Οκτωβρίου 2009

Η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής ψηφιζει Χρυσή Αυγή


Του Θανάση Μπαρτσώκα - πρώην δημάρχου Καισαριανής

Πολλοί φίλοι και σύντροφοι με ρωτούσαν και στις ευρωεκλογές αλλά και τώρα, πως εξηγείται η απότομη «αύξηση» της ακροδεξιάς στην Καισαριανή. Που οφείλονται οι πανηγυρισμοί της Χρυσής Αυγής για τα αποτελέσματα στη Καισαριανή; Τις απαντήσεις τις είχα από τις ευρωεκλογές.

Διατηρώντας όμως τις αναγκαίες επιφυλάξεις δεδομένου του χαρακτήρα των Ευρωεκλογών, απλά περίμενα την επιβεβαίωση. Και δυστυχώς η επιβεβαίωση ήταν οδυνηρή και αυτό το σημείωμα απευθύνεται σε όλους αλλά κυρίως στο νέο Υπουργό προστασίας του πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη.

Αναγκαστικά επειδή το σημείωμα έχει κυρίως αποδεικτικό χαρακτήρα θα χρησιμοποιηθούν αριθμοί και πίνακες που προσφέρονται και για περαιτέρω έρευνα από την ιστοσελίδα και του Δήμου Καισαριανής.

1. Η Καισαριανή έχει χωριστεί με βάση απλά μια γεωγραφική κατανομή σε 2 διαμερίσματα. Προκαταβολικά επισημαίνω ότι η εκλογική συμπεριφορά των ψηφοφόρων της Καισαριανής είναι ομοιόμορφη και στα δύο εκλογικά διαμερίσματα.

2. Και στις δύο πρόσφατες και απολύτως συγκεκριμένες εκλογικές αναμετρήσεις είχαμε και «εισβολείς» που ψήφισαν στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους. Συγκεκριμένα:
Διεύθυνση αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής, δηλαδή ΜΑΤ – ΜΕΑ κ.λπ.

3. Οι ειδικοί κατάλογοι που ψήφισαν οι υπαγόμενοι στην διεύθυνση Αστυνομικών επιχειρήσεων Αττικής τοποθετήθηκαν στο 1ο εκλογικό διαμέρισμα και αριθμούν σε 2094 ψηφοφόροι και 302 ψηφοφόροι με ειδικές καταστάσεις από ΥΠ.ΕΣ/ΑΕΑ/ΓΔΑ/Υπηρ.προστ.Επισ.σε 3 Εκλ.Τμήμτα στο 2ο εκλογικό διαμέρισμα.

4. Στο πρώτο εκλογικό διαμέρισμα ο μέσος όρος ψηφισάντων κατά τμήμα είναι περίπου 400 που σημαίνει 300 πολίτες της Καισαριανής και 100 από ειδικούς καταλόγους δηλ. ΜΑΤ –ΜΕΑ κ.λ.π.

5. Και στις δύο αναμετρήσεις από τα στοιχεία των εκλογικών αντιπροσώπων αλλά και των δικαστικών αντιπροσώπων η αποχή στους ειδικούς καταλόγους ήταν σχεδόν μηδενική άρα είχαν ξεχωριστή σημασία οι απόλυτοι αριθμοί πρωτίστως αλλά και τα ποσοστά.

Με βάση λοιπόν αυτά τα στοιχεία αλλά και από μελέτη του κάθε εκλογικού τμήματος ξεχωριστά, προκύπτει ότι η σημαντική άνοδος των ποσοστών της ακροδεξιάς στην Καισαριανή τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις Εθνικές Εκλογές, οφείλεται στους ειδικούς καταλόγους και σχεδόν αποκλειστικά σε αυτούς που προέρχονται από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής.

Η συμπεριφορά των Ειδικών Καταλόγων από τους 302 ψηφοφόρους άλλων Υπηρεσιών κυμαίνεται στα επίπεδα της γενικής εθνικής καταγραφής.

Οι πάρα πολλοί εκλογολόγοι, που διαθέτει η χώρα μας, θα μπορούσαν να προσεγγίσουν ακόμα και τα ποσοστά που κατά τη δική μου εκτίμηση αγγίζουν ακόμη και τα όρια της «αυτοδυναμίας».

Προκύπτουν λοιπόν ερωτήματα κατά την άποψη μου πολύ μεγάλα που έχουν σχέση και με αυτά που πιθανά θα έρθουν, και γι αυτό έχει σημασία να δούμε όχι μόνο την επάρκεια «των επιχειρησιακών σχεδίων» αλλά και «το δόγμα» , «την αντίληψη», για να μην χρησιμοποιήσω επικίνδυνες λέξεις όπως «φρόνημα».
Είναι σε όλους φανερό ότι είμαστε σε μια περίοδο που αντικειμενικά θα έχουμε κοινωνικές εντάσεις, εξαιρετικά πιθανόν να έχουμε και οργή, άρα με εξαιρετική σοβαρότητα πρέπει να αντιμετωπισθούν τέτοια ζητήματα που αφορούν την επιβολή του «νόμου» και «της τάξης».

TVXS.gr


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...