23 Οκτωβρίου 2009

Περί ...κουκούλας

Για τους Έλληνες και ειδικότερα για τους μετανάστες ο κατάλογος θανάτου μεγαλώνει .

Πάνω από πενήντα άνθρωποι έχουν δολοφονηθεί μόνο την τελευταία δεκαετία: από ''τυχαίες εκπυρσοκροτήσεις'', ''αδιευκρίνιστες συνθήκες'', ''παθολογικά αίτια'', ''ανεξήγητες αυτοκτονίες'', τη ''δίκαια οργή νοικοκυραίων''.
Θάνατοι μέσα στις φυλακές και στα αστυνομικά τμήματα. Θάνατοι από νάρκες ή πνιγμό στο Αιγαίο και τον Έβρο. Θάνατοι από πυροβολισμούς στο δρόμο. Θάνατοι στους χώρους δουλειάς. Θάνατοι περιμένοντας στην σειρά για τα πολυπόθητα χαρτιά.
Η τελευταία περίπτωση θανάτου νεαρού μετανάστη, μόλις λίγο μετά την απελευθέρωσή του από το αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας!!!

Στην πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο του μετανάστη από αστυνομικούς, μπαίνει για πρώτη φορά σε ισχύ ο νόμος περί ποινικοποίησης της κουκούλας (ιδιώνυμο της κουκούλας). Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος πέντε νεαρών παιδιών, επειδή φορούσαν μαντήλια ή επειδή έφευγαν από ένα χώρο συγκέντρωσης πάνω σε μηχανάκια φορώντας τα κράνη.


Τον παραπάνω νόμο η ΝΔ τον ψήφισε και το ΠΑΣΟΚ τον υλοποιεί παρά τις δηλώσεις των στελεχών του και ειδικά του νυν υπουργού δημόσιας τάξης Μ. Χρυσοχοΐδη:

"...Οι ρυθμίσεις αυτές καθαυτές είναι αστείες. Πέραν του ότι δεν στέκουν νομικά, θα πέσουν και αυτομάτως σε αδράνεια διότι πολύ απλά προσκρούουν πρακτικά στην ίδια την κοινή λογική. Αυτό που με ανησυχεί και πρέπει να ανησυχεί όλους τους προοδευτικούς πολίτες είναι η βαθιά συντηρητική και αναχρονιστική στροφή που επιχειρεί με τέτοια μέτρα η κυβέρνηση. Είναι προφανές ότι το ακροατήριο στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ψηφοφόροι του ΛΑΟΣ..."

Ποιό δικαστήριο θα μπορούσε π.χ. να καταδικάσει κάποιον πιτσιρικά επειδή φορούσε κασκόλ ή επειδή το μπουφάν του διαθέτει κουκούλα; Κι από πού κι ως πού η μάσκα αυτοπροστασίας από τα επικίνδυνα χημικά, που η ΕΛΑΣ σκορπά αφειδώς επί δικαίων και αδίκων, μπορεί να συνιστά ποινικό αδίκημα, όταν τη φορά ένας πολίτης που ασκεί απλώς το νόμιμο δικαίωμά του να διαδηλώνει χωρίς να καταλήξει υποχρεωτικά στον πνευμονολόγο;

Παράλληλα οι αστυνομικοί με κουκούλες και κράνη και χωρίς διακριτικά βιαιοπραγούν ελεύθερα χωρίς να τους ελέγχει κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ποινικοποίηση της «κουκουλοφορίας» λύνει απλώς ακόμη περισσότερο τα χέρια των αστυνομικών, πολλαπλασιάζοντας τις αυθαίρετες συλλήψεις και σέρνοντας στο εδώλιο κάθε «ενδυματολογικά ύποπτο» διαδηλωτή.



Απαιτούμε την κατάργηση του ιδιώνυμου της κουκούλας.



Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών






Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...