20 Οκτωβρίου 2009

Πρώτο κατηγορητήριο με βάση το νόμο για την κουκούλα


Και το ...μΠΑτΣΟΚ ....τωρα



Αντιμέτωποι με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, λόγω της εφαρμογής του νόμου για την κουκούλα, βρίσκονται πέντε εκ των οκτώ νεαρών, που συνελήφθησαν το Σάββατο, στη διάρκεια επεισοδίων, που ακολούθησαν πορεία διαμαρτυρίας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, με απόφαση της Εισαγγελίας Πλειμμελειοδικών Πειραιά ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά ο νόμος Δένδια, που ποινικοποιεί τη χρήση της κουκούλας.

Έτσι, οι πέντε κατηγορούμενοι, που απολογούνται σήμερα, Τρίτη, στον ανακριτή Πειραιά, διώκονται για διατάραξη κοινής ειρήνης, αλλά με τις επιβαρυντικές διατάξεις του επίμαχου νόμου.

Η ποινική μεταχείριση των πέντε συλληφθέντων έχει προκαλέσει ένταση. Ομάδα νεαρών προχώρησε τη Δευτέρα στην κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών στα Προπύλαια, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των πέντε και την απόσυρση όλων των εις βάρος τους κατηγοριών.

Για σήμερα, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση έξω από το δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, όπου θα απολογηθούν οι πέντε κατηγορούμενοι.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο, μετά το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας για το θάνατο Πακιστανού μετανάστη -από βασανισμό που υπέστη στη διάρκεια κράτησής του στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, όπως καταγγέλλεται. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να πλησιάσουν το Αστυνομικό Τμήμα, ωστόσο βρέθηκαν αντιμέτωποι με δυνάμεις των ΜΑΤ. Ακολούθησαν συμπλοκές. Η αστυνομία συνέλαβε οκτώ άτομα.


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...