9 Ιανουαρίου 2010

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ..Στους 13 οι νεκροί μετανάστες


Τραγωδία χωρίς τέλος είναι αυτή που διαδραματίζεται από την Πρωτοχρονιά στα παράλια της Θράκης καθώς από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και χτες ανασύρονται το ένα μετά το άλλο τα πτώματα μεταναστών αραβικής καταγωγής. Χτες, ανασύρθηκε ένας ακόμα νεκρός άντρας, ανεβάζοντας τον μακάβριο αριθμό στους 13 (9 άντρες και 4 γυναίκες).

Πρόκειται για ανθρώπους που έδιωξαν από τις εστίες τους οι ιμπεριαλιστικές βόμβες και εκμετάλλευση για να τους ρίξουν στα δίχτυα του δολοφονικού δουλεμπορικού κυκλώματος, με αποτέλεσμα αντί «για μια θέση στον ήλιο» να βρουν τραγικό θάνατο.

Ο 13ος νεκρός εντοπίστηκε στη Γλυφάδα Ροδόπης. Στην πλειοψηφία τους οι μετανάστες ήταν νεαρής ηλικίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Λιμενικού, πιθανόν να επέβαιναν σε δουλεμπορικό σκάφος το οποίο να βυθίστηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που επικρατούσε, χωρίς μέχρι και χτες να έχει εντοπιστεί κάτι. Ωστόσο, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να έχασαν την ζωή τους στα φουσκωμένα νερά του Εβρου και να τους κατεβάζει το ποτάμι στη θάλασσα.

Στο μεταξύ την περασμένη Τρίτη, στην περιοχή «Μαυρόκανθος» του Δήμου Φερών, εντοπίστηκαν άλλα δύο πτώματα ανδρών, που επίσης εικάζεται ότι ήταν μετανάστες, οι οποίοι πέθαναν πιθανότατα από παθολογικά αίτια κατά την προσπάθειά τους να περάσουν πεζή σε ελληνικό έδαφος, προερχόμενοι από την Τουρκία. Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης για νεκροψία και νεκροτομή.

rizospastis.gr

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...