6 Ιανουαρίου 2010

Γαλλία, Λυόν: νεκρός 25χρονος που πιάστηκε να “κλέβει” στο Carrefour


Στις 28 Δεκεμβρίου σεκιουριτάδες του Carrefour στην Λυόν, κτύπησαν μέχρι θανάτου, τον 25χρονο Michael Blaise, που προσπάθησε να «κλέψει» κάτι από τα ράφια του πολυκαταστήματος.

Ο 25 χρονος οδηγήθηκε στον «ειδικό» χώρο «περιποίησης» του σούπερ μάρκετ από τον επικεφαλής ασφαλείας. Λίγες ώρες αργότερα απο αυτόν τον χώρο που τον κρατούσαν αναγκάζονται να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο, θα πεθάνει στην επόμενη 29.12.

Η νεκροψία δείχνει μώλωπες στα χέρια και το κεφάλι, και ότι ο θάνατος προήλθε από ασφυξία, εξαιτίας συμπίεσης της θωρακικής κοιλότητας. Οι μπάτσοι δεν αμφισβητούν αρχικά τις καταθέσεις των φρουρών, που αναφέρουν ότι απλά ένοιωσε δυσφορία…
Μετά την νεκροψία στις 31/12, οι δύο από τους τέσσερις φρουρούς διώκονται απλά για υπερβολική βία, και όχι για δολοφονία. Παρ΄ όλα αυτά υπάρχει βίντεο που δείχνει τους σεκιουριτάδες να χτυπάνε άγρια τον Michael Blaise στους τοίχους και σε ένα τραπέζι.
Το Σάββατο 2 Ιανουαρίου, οργανώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Carrefour , στην οποία μοιράστηκαν φυλλάδια. Αρκετοί ήταν εκείνοι που πλησίασαν και διηγήθηκαν ανάλογες βίαιες συμπεριφορές σε βάρος τους από τους σεκιουριτάδες του Carrefour .

Γρήγορα υπήρξε ένταση και οι μπάτσοι και τα ΜΑΤ έσπευσαν να προστατεύσουν το Carrefour και τους λακέδες του. Εκείνη την στιγμή δεν ήταν πάνω από 12 συγκεντρωμένοι…Άραγε ο φόβος για μια επικείμενη εξέγερση είναι μεταδοτικός για τους κυρίαρχους;

anarchypress

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...