12 Ιανουαρίου 2010

Συγκέντρωση κατοίκων στη ΒΙΠΕ Πάτρας το Σάββατο

Εικόνα από τον Αλισό Αχαΐας




Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη βιομηχανική περιοχή Πατρών

Κινητικότητα παρουσιάζετε στη δυτική Αχαια για το θέμα της καταστροφής του περιβάλλοντος και την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων απο την ανεξέλεγκτη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων. Οι πολιτιστικοί σύλλογοι απο Κάτω Αλισό, Άνω Αλισό, Λουσικά, Περιστέρα,Χαικάλι.τα τοπικά συμβούλια χωριών και οι δήμοι Δύμης και Ωλενίας καλούν όλους τους κατοίκους της δυτικής Αχαίας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16 Γενάρη, 11:00 το πρωί για να πάρουν την υπόθεση περιβάλλον στα χέρια τους. Διεκδικούν:

1. Την άμεση και δραστική παρέμβαση των αρχών προκειμένου να τηρηθούν οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων και σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους το κλείσιμο αυτών.
2. Την άμεση υλοποίηση έργου για την υγειονομική επεξεργασία και διαχείριση της λυματολάσπης προκειμένου να πάψει το έγκλημα της χύμα εναπόθεσης στα χωράφια που έχει σαν αποτέλεσμα την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα αλλά και της θάλασσας μέσω του Πείρου ποταμού.
3. Την άμεση κατασκευή δεξαμενής κατακράτησης των ομβρίων προκειμένου να μην μεταφέρονται, μέσω της Μαλιαγκούς στη θάλασσα, τα ξεπλύματα των αύλειων χώρων της βιομηχανικής όπου πολλοί ασυνείδητοι παρανομούν και ρυπαίνουν.
4. Τον συστηματικό έλεγχο όλων όσων δραστηριοποιούνται στη βιομηχανική περιοχή προκειμένου να τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι λειτουργίας τους.

patras.indymedia


Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...