8 Ιανουαρίου 2010

Άνθρωποι..... εμπορεύματα. Η πινακίδα τις ντροπής.


Η εμπορία αλλοδαπών γυναικών
και η καταναγκαστική τους ώθηση στην πορνεία ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ

Mε ιδιαίτερη έκπληξη και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την ανάρτηση διαφημιστικής πινακίδας από κατάστημα με ρατσιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο.
Δυστυχώς όμως φαίνεται να υπάρχει κοινωνική ανοχή στο έγκλημα του δουλεμπορίου και της σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών από μεγάλα τμήματα πολιτών, οι οποίοι αν και γνωρίζουν σιωπούν και τελικά συναινούν. Στο έγκλημα αυτό, εκτός από τους μαστροπούς που διακινούν τις γυναίκες και τις εξαναγκάζουν σε πορνεία με ιδιαίτερα βάναυσους τρόπους συμπεριλαμβανομένου και του εγκλεισμού τους, συμβάλουν και κρατικοί λειτουργοί διαφόρων τομέων που τους διευκολύνουν, οι πελάτες που αναζητώντας ένα τέτοιο «εμπόρευμα» για τη «χωρίς όρια» ευχαρίστησή τους ενισχύουν τα κυκλώματα καταναγκαστικής πορνείας, αλλά και η κοινωνική ανοχή, η οποία ρίχνει τον ψόγο συχνά στα θύματα της φτώχειας και του καταναγκασμού, και ανέχεται την ακραία αυτή καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των γυναικών. Ιδιαίτερα από τις γυναίκες που συχνά δεν καταλαβαίνουν ότι η καταπάτηση των δικαιωμάτων τμήματος των γυναικών, συμπαρασύρει όλες καθώς έτσι εξαπλώνεται και εντείνεται η βία εναντίον όλων των γυναικών.
Η εγκληματική αυτή δραστηριότητα υπήρχε πάντα. Στις συνθήκες όμως της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και της αγοραίας εμπορευματοποίησης των πάντων, η βιομηχανία του σεξ έχει προσλάβει μαζικές διαστάσεις.
4.000.000 περίπου γυναίκες -σύμφωνα με τα στοιχεία του OHE- αλλά και 1.000.000. παιδιά είναι τα θύματα εμπορίας κάθε χρόνο. Η πορνεία, ο σεξουαλικός τουρισμός, η παιδική πορνογραφία έχουν φθάσει σε εξαιρετικά ανησυχητικά επίπεδα στην Ευρώπη και σε όλο σχεδόν τον πλανήτη.
Το σώμα είναι αξία, δεν είναι εμπόρευμα για πούλημα. Η βιομηχανία του σεξ, όμως, αποφέρει τρομακτικά κέρδη, για αυτό και δεν είναι καθόλου εύκολο να περιοριστεί.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο τζίρος, σε παγκόσμιο επίπεδο, από την εμπορία γυναικών ανέρχεται περίπου σε 7 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.
Σύμφωνα με την Interpol, ένας σωματέμπορος εγκατεστημένος στην Ευρώπη κερδίζει 110.000 ευρώ ετησίως από μια «γυναίκα-θύμα» της διεθνικής σωματεμπορίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το δουλεμπόριο πλήττει περί τις 120.000-500.000 γυναίκες κυρίως στην Ευρώπη.
Όλες οι πράξεις που σχετίζονται με την εμπορία προσώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση αποτελούν κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της προσωπικής ελευθερίας. Η εμπορία γυναικών συνιστά την απεχθέστερη έκφραση των σχέσεων εξουσίας ανάμεσα στα δύο φύλα!
ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗΣ ΠΙΝΑΚΙΔΑΣ
ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΩΝ

7-01-2010
Κίνηση για τους Μετανάστες και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Άρτας

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...