15 Ιανουαρίου 2010

Κίτρινη Φασιστική Δημοσιογραφία




Στο Κοινωνικό Στέκι – Στέκι Μεταναστών μπορούμε ως ένα σημείο να δικαιολογήσουμε

τον φόβο των πολιτών για τους μετανάστες και τις αδύναμες κοινωνικές ομάδες.

Όμως τα ολοένα αυξανόμενα κοινωνικά προβλήματα που επιφέρει η οικονομική κρίση, η ολοένα συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λίγων ανθρώπων, η σαθρότητα της ελληνικής πραγματικότητας, δεν θα βρούνε την λύση τους με επιθέσεις τυφλής βίας προς τους κοινωνικά “αδύνατους”. Αυτοί που μέσα από μια φτηνή προπαγάνδα παραποίησης της πραγματικότητας, μετατρέπουν τον φόβο σε τρόμο και υστερία και την αναπαράγουν με ιδιοτέλεια, είναι επικίνδυνοι για την δημοκρατία και τους πολίτες.

Στην πόλη μας, τον τελευταίο καιρό γίναμε μάρτυρες πολλών φασιστικών επιθέσεων σε μετανάστες και αγωνιστές, καταστροφών σε σπίτια, μαγαζιά, στην Rosa Nera στο Κοινωνικό Στέκι- Στέκι Μεταναστών, στην εβραϊκή Συναγωγή, τα φασιστοειδή προσπαθούν να εκφοβίσουν, αποκαλύπτοντας το πραγματικό τους πρόσωπο .

Ταυτόχρονα προπαγανδίζουν τις ιδέες τους, επενδύοντας στα αδιέξοδα, στην αγανάκτηση και στην ανασφάλεια του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας , μέσα από blogs και με εφημερίδα που μοιράζεται στην πόλη μας από ανυποψίαστους νεαρές-ούς.

Η συνταγή της εφημερίδας γνωστή : ανακατεύουμε στην φυλλάδα αλήθειες με ψέματα και παράλληλα “δογματίζουμε” περί του έθνους και της καθαρότητας της φυλής μας. Συκοφαντούμε μετανάστες και όσους έχουν αντίρρηση μαζί μας, σπέρνουμε τον φόβο για το διαφορετικό και έχουμε εύκολες και “καθαρές λύσεις” για τα κοινωνικά προβλήματα. Βέβαια είμαστε δημοκράτες και φορείς της απόλυτης αλήθειας!!! Δημοσιογραφία από δηλωμένους ναζιστές και από ανθρώπους του παρακράτους είναι άκρως επικίνδυνη και πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους μας . Αυτό είναι ένα από τα πιο απαραίτητα κοινωνικά αντανακλαστικά των καιρών μας.





Καμιά ανοχή στον φασισμό

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...