29 Ιανουαρίου 2010

Ανοιχτή συζήτηση για την εξάπλωση του εμπορίου ναρκωτικών στα Εξάρχεια

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων καλεί όλους τους κατοίκους των Εξαρχείων και των γειτονιών της Αθήνας, τους μαθητές και τους γονείς τους, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, τις οργανώσεις, τις κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες και τις κοινότητες μεταναστών που δραστηριοποιούνται στα Εξάρχεια, σε μια ανοιχτή κουβέντα στις 8 Φλεβάρη στις 7.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο για να συζητήσουμε πώς θα αντισταθούμε συλλογικά στην εξάπλωση του εμπορίου ναρκωτικών στα Εξάρχεια.



Τα Εξάρχεια, μια ιστορική γειτονιά, ζωντανή, με πολιτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, μια γειτονιά που την αγαπούν οι κάτοικοί της και στην οποία έρχονται πολλοί Αθηναίοι υποβαθμίζεται ολοένα από την απουσία φροντίδας από τον Δήμο αλλά και την στοχοποίησή της ως "άβατο" και την αστυνομοκρατική παρουσία ειδικών δυνάμεων περιμετρικά αλλά και μέσα σε αυτή.
Το τοπίο αυτό επιδεινώνεται με το εμπόριο ναρκωτικών το οποίο γίνεται απροκάλυπτα στην κεντρική πλατεία αλλά και δίπλα στο πολυτεχνείο. Ζωτικοί χώροι της περιοχής όπως η πλατεία, ο πεζόδρομος της Τοσίτσα, η οδός Στουρνάρη, ο λόφος του Στρέφη έχουν γίνει αγορές κάθε λογής ναρκωτικών, μπροστά στα άγρυπνα μάτια της Αστυνομίας και των ΜΑΤ, και η παρουσία κατοίκων και επισκεπτών αποκλείεται από αυτούς. Επιπλέον τα συμφέροντα των εμπόρων διαφυλάσσονται με μπράβους και πιτ μπουλ προσπαθώντας να κάνουν την περιοχή επικίνδυνη για όλους.
Το γεγονός ότι η πολιτεία βλέπει χωρίς να ενοχλείται την εξάπλωση του εμπορίου ναρκωτικών στην περιοχή πρέπει να βάλει σε σκέψεις κάθε σκεπτόμενο Εξαρχειώτη, κάθε Αθηναίο. Η ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών στα Εξάρχεια τα οποία συμβολίζουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν μπορεί παρά να θέλει να υποβαθμίσει τη δημιουργικότητα και τη ζωντάνια της γειτονιάς, να συνδέσει την ελευθερία της σκέψης με το εμπόριο πρέζας στα μάτια της κοινωνίας, να κάνει τους κατοίκους να μετακομίσουν, να μας εμποδίζει να βρισκόμαστε στους δημόσιους χώρους. Η διακίνηση ναρκωτικών δίπλα στο πολυτεχνείο το οποίο συμβολίζει τον αγώνα για την ελεύθερη διακίνηση ιδεών δεν μπορεί παρά να θέλει να υποβαθμίσει την παρουσία του στο κέντρο της Αθήνας και να υποσκάψει το πανεπιστημιακό άσυλο. Η διακίνηση ναρκωτικών δίπλα στο μουσείο μόνο σαν χονδροειδές ανέκδοτο θα μπορούσε να φαντάζει αν δεν ήταν μια πραγματικότητα. Δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί ποιά συμφέροντα εξυπηρετεί αυτή η κατάσταση. Μήπως εκείνους που επιθυμούν να μετατρέψουν τα Εξάρχεια σε αποστειρωμένο διασκεδαστήριο των προαστίων καθαρίζοντάς τα στη συνέχεια και από τους αδύναμους τοξικο-εξαρτημένους συμπολίτες μας που συνωστίζονται καθημερινά γύρω από τους εμπόρους θανάτου και για τους οποίους καμιά μέριμνα δεν έχει ληφθεί;


Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Δεν θα επιτρέψουμε να στοχοποιηθούν τα Εξάρχεια.

Δεν θα επιτρέψουμε να στοχοποιηθούν οι μετανάστες ως έμποροι ναρκωτικών.
Δεν θα επιτρέψουμε η αστυνομία που αφήνει ανενόχλητους τους εμπόρους να διώξει εμάς που μένουμε εδώ και να έρθει να «απελευθερώσει» τα Εξάρχεια όταν θα έχουν πλήρως υποβαθμιστεί.

Εμείς που αντισταθήκαμε στην καταστολή της Αστυνομίας θα αντισταθούμε στην καταστολή της πρέζας.


http://exarchia.pblogs.gr


Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...