15 Ιανουαρίου 2010

ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ




Ένα χρόνο μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα, ο αποκλεισμός των ελεύθερων-πολιορκημένων κατοίκων της συνεχίζεται και εντείνεται. Η «Διεθνής Κοινότητα» εθελοτυφλεί μπροστά στη σιωνιστική θηριωδία, τροφοδοτώντας την αδιαλλαξία του κατακτητή.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, οφείλουμε όλοι να ενδυναμώσουμε άμεσα το κίνημα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να αντιστέκεται ενάντια στο δυνάστη του.

Οφείλουμε να πάρουμε πρωτοβουλίες για να ανεβάσουμε ξανά ψηλά στις προτεραιότητες της ελληνικής κοινωνίας την έμπρακτη στήριξη στον παλαιστινιακό αγώνα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, πραγματοποιούνται εδώ και καιρό διεθνείς αποστολές με ελληνική συμμετοχή, με πρωταρχικό στόχο να άρουν τον μιντιακό αποκλεισμό της παλαιστινιακής γενοκτονίας και να εγείρουν διεθνώς το ζήτημα της αλληλεγγύης. Ένα χρόνο μετά την σιωνιστική εισβολή, πραγματοποιήθηκαν δυο από τις μαζικότερες διεθνείς αποστολές (Viva Palestina, Gaza Freedom March) που απασχόλησαν για μέρες τα διεθνή και αραβικά δίκτυα ενημέρωσης.

Ως ελληνική αποστολή που συμμετείχε στο Gaza Freedom March, καλούμε μαζί με άλλους συντρόφους και συναγωνιστές σε:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ (ΠΑΤΗΣΙΩΝ)

την ΠΕΜΠΤΗ 21/1/2010 και ώρα 7.00 μ.μ.

για να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε για περαιτέρω δράσεις και ενέργειες σε συντονισμό με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης και να βάλουμε τις βάσεις για την καμπάνια «ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ» συμμετέχοντας ως ελληνικό κίνημα στην αποστολή στολίσκου πλοίων από διάφορες χώρες, που θα επιχειρήσουν την Ανοιξη να άρουν δια θαλάσσης τον αποκλεισμό της Γάζας.

• Να δυναμώσουμε τη διεθνή πίεση, προκειμένου να αρθεί το εμπάργκο και ο αποκλεισμός της Γάζας.
• Να υποστηρίξουμε και να προωθήσουμε τον αποκλεισμό του κράτους του Ισραήλ και των ντόπιων και διεθνών υποστηρικτών του από κάθε διεθνή και εγχώρια πολιτική, πολιτιστική, ακαδημαϊκή, αθλητική, διοργάνωση και εκδήλωση.
• Να συμβάλουμε στο έργο που πραγματοποιείται τοπικά και διεθνώς: με έκδοση ενταλμάτων δίωξης για τους Ισραηλινούς εγκληματίες πολέμου.
• Να στηρίξουμε την κίνηση για το Μποϋκοτάζ – Απόσυρση Επενδύσεων – Κυρώσεις (BDS) και την διακήρυξη του Καϊρου, πρωτοβουλίες που εμπνεύστηκαν από τον αγώνα ενάντια στο Απαρτχάιντ.

Αλληλέγγυοι και Αλληλέγγυες στον αγώνα για μια ελεύθερη Παλαιστίνη

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...