22 Ιουνίου 2010

Ενημέρωση και φώτο από την εκδήλωση του "εργαλειοφόρου" με σωματεία βάσης

Το Σάββατο 19 Ιούνη πραγματοποιήθηκε στο Παράρτημα με τη συμμετοχή αρκετού κόσμου η εκδήλωση με σωματεία βάσης από την Αθήνα (Σωματείο Σερβιτόρων-Μαγείρων και Σωματείο Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου), που διοργανώθηκε από τη συνέλευση αναρχικών ενάντια στη μισθωτή σκλαβιά “ο εργαλειοφόρος”.

Αρχικά, η εκδήλωση ξεκίνησε με μια σύντομη εισήγηση από τη συνέλευση που επικεντρώθηκε κυρίως γύρω από το ζήτημα του συνδικαλισμού, αλλά και επιχείρησε παράλληλα να θέσει και ορισμένα ζητήματα για συζήτηση.

Στη συνέχεια, το λόγο πήραν σύντροφοι από τα σωματεία που προσπάθησαν να παρουσιάσουν τον τρόπο λειτουργίας, τη δομή και την ευρύτερη λογική που διαπνέει τα εν λόγω εγχειρήματα καθώς και να μοιραστούν μαζί μας εμπειρίες αγώνα που έχουν αποκομίσει στα προηγούμενα χρόνια.

Τέλος, ακολούθησε μια πολύωρη κουβέντα με τοποθετήσεις και ερωτήσεις γύρω από διάφορα ζητήματα, όπως το κίνημα αλληλεγγύης στην Κωνσταντίνα Κούνεβα και στους απολυμένους ου Banquet στη Θεσσαλονίκη, η στάση των σωματείων στις τελευταίες απεργίες, η αντίληψη σχετικά με τις συνεργατικές κλπ.

Σε γενικές γραμμές ήταν μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση καθώς αφορούσε ένα ζήτημα και μια μορφή οργάνωσης του αγώνα μέσα στους χώρους δουλειάς που στην πόλη της Πάτρας τουλάχιστον βρίσκεται ακόμα σε πρωτόγνωρα στάδια.

Ακολουθέι η εισήγηση που μοιραζόταν από τον “εργαλειοφόρο”:



<span class=

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...