14 Ιουνίου 2010

Αλυσίδα καταστημάτων Voi Noi: Δεκάδες ταυτόχρονες παρεμβάσεις αλληλεγγύης!

afisaki_for_article


Σχεδόν σε όλα τα 41 μαγαζιά της αλυσίδας καταστημάτων Voi Noi σε όλη την Ελλάδα έφτασαν εργαζόμενοι από επιτροπές αλληλεγγύης το Σάββατο 12 Ιούνη.
Στην Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τη Λάρισα, τη Λαμία, το Άργος, το Κιάτο, την Κόρινθο, την Τρίπολη, την Άρτα και άλλες πόλεις αλλά και σε όλα τα κεντρικά και τα περισσότερα συνοικιακά καταστήματα της αλυσίδας στην Αθήνα, εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί. Είχαν προηγηθεί καταγγελίες εργαζομένων στα Voi Noi από όλη την Ελλάδα για την αυθαιρεσία, τις παρανομίες και την τρομοκρατία της εργοδοσίας.
Οι επιτροπές αλληλεγγύης μοίρασαν κείμενο ενημέρωσης στους εργαζόμενους αλλά και τους πελάτες και κόλλησαν αφίσες έξω από τα καταστήματα. Η εργοδοσία πανικόβλητη προσπάθησε να πείσει τους υπεύθυνους των καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα να εμποδίσουν τη δράση των εργαζομένων φτάνοντας σε σημείο να καλέσει την αστυνομία σε μια σειρά περιπτώσεις. Η προσπάθειά τους έπεσε στο κενό. Οι εργαζόμενοι στα Voi Noi γνωρίζουν καλύτερα από όλους την κατάσταση που βιώνουν οι ίδιοι και είδαν πολύ θετικά ότι τα προβλήματά τους έχουν γίνει γνωστά και ότι δεν είναι μόνοι απέναντι στην τρομοκρατία εργοδοτών και μάνατζερ. Οι αστυνομικοί έφυγαν από τα καταστήματα ακούγοντας τους συγκεντρωμένους εργαζόμενους να τους λένε να πάνε καλύτερα να επισκεφτούν την εργοδοσία και να ελέγξουν τις παρανομίες της απέναντι στους εργαζόμενους και όχι να παρενοχλούν την διάδοση της αλήθειας και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων. Η εργοδοσία με τις κινήσεις πανικού της έδειξε την ενοχή της αλλά και την αδυναμία της. Οι εργαζόμενοι στα Voi Noi δεν είναι μόνοι τους, μπορούν να συντονιστούν και να κατακτήσουν τα δικαιώματά και την αξιοπρέπεια που κάποιοι θέλουν να τους καταργήσουν.

Δείτε φωτογραφίες από κάποιες παρεμβάσεις πατώντας εδώ.

Δέιτε ή κατεβάστε την αφίσα πατώντας εδώ και την προκύρηξη που μοιράστηκε πατώντας εδώ.

Mail επικοινωνίας: voinoiergazomenoi@gmail.com


dikaioma.gr

Share/Save/Bookmark


Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...