9 Ιουλίου 2010

Aνοιγμα των Διοδίων του Ρίου από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις των συναδέλφων μας

Το τελευταίο διάστημα και με πρόσχημα την οικονομική κρίση ένα όργιο απολύσεων έχει στηθεί στις πλάτες των εργαζομένων στο χώρο των τεχνικών έργων. Οι απολύσεις αυτές είναι εντελώς αδικαιολόγητες καθώς η ροή χρημάτων προς τις εταιρίες συνεχίζεται κανονικά παρά την οικονομική κρίση. Η τακτική των επιχειρήσεων σε αγαστή συνεργασία με την πολιτική της Κυβέρνησης και του ΔΝΤ υλοποιείται στην κατεύθυνση ακόμα μεγαλύτερης μείωσης του εργατικού κόστους στο όνομα της «ανάπτυξης».

Είναι κάτι παραπάνω από εμφανές πως οι απολύσεις γίνονται για να πειθαρχήσουν οι εργαζόμενοι σε ακόμα χαμηλότερες αμοιβές, σε ακόμα χειρότερες μορφές απασχόλησης, σε εργασία χωρίς δικαιώματα. Οι μεγάλες εταιρίες εκμεταλλευόμενες τη συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, που στην περιοχή της Αχαΐας παίρνει όλο και πιο εφιαλτικά χαρακτηριστικά, ασελγούν πάνω στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η εταιρία VINCI απέλυσε συναδέλφους μας με πρόσχημα την καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων, απέλυσε συναδέλφους επειδή συμμετείχαν σε πολιτικές κινήσεις που έρχονταν ενάντια στα συμφέροντά της ενώ ταυτόχρονα εντείνει τις πιέσεις σε συναδέλφους που θέλουν να απεργήσουν με την απειλή της απόλυσης.

Δεν θα τους αφήσουμε μόνους. Οι απολύσεις των συναδέλφων είναι υπόθεση όλων μας.



Καλούμε σε άνοιγμα των Διοδίων του Ρίου το Σάββατο 10/7 – προσυγκέντρωση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου στις 10 π.μ.



Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών

[Παράρτημα Πάτρας]

Share/Save/Bookmark

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...