16 Ιουλίου 2010

Η αγγελία της απελπισίας

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι μια 52χρονη γυναίκα από χωριό του Νομού Ιωαννίνων τηλεφώνησε στην τοπική εφημερίδα "Πρωινός Λόγος" με σκοπό να βάλει αγγελία για να πουλήσει το νεφρό της.
Η οικογένεια της γυναίκας πάντα αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα αλλά η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν χρεοκόπησε η επιχείρηση που διατηρούσαν τα παιδιά της.

Έτσι, σκέφτηκε πως πουλώντας το νεφρό της θα έσωζε από τα χρέη τα παιδιά της αφού σαν αγροτική οικογένεια τα βγάζουν δύσκολα πέρα.

"Πήρα αυτή την απόφαση μόνη μου, χωρίς να ενημερώσω τον άντρα μου και τα παιδιά μου, διότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να ξεχρεώσουμε" εξηγεί η 52χρονη.

Η γυναίκα πήρε τηλέφωνο στην εφημερίδα και με τρεμάμενη φωνή ρώτησε πόσο κοστίζει η αγγελία ενώ ζήτησε να δημοσιευθεί με έντονα γράμματα για να φαίνεται. Μάλιστα, όταν άρχισε να υπαγορεύει το κείμενο της αγγελίας δεν άντεξε και ξέσπασε σε λυγμούς.

"Λόγω μεγάλη ανάγκης πωλείται νεφρό σε καλή τιμή" είπε και έδωσε τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της.
Η αγγελία δεν ήταν δυνατό να δημοσιευθεί, καθώς το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων απαγορεύεται.

Το εν λόγω περιστατικό δεν είναι το πρώτο και αντανακλά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι Έλληνες με αποτέλεσμα να οδηγούνται σε κινήσεις απελπισίας.

Μάλιστα η περίπτωση της 52χρονης είναι η δεύτερη μέσα σε λίγους μόνο μήνες αφού τον περασμένο Οκτώβριο ένας 56χρονος οικοδόμος από την Κοζάνη δημοσίευσε ανάλογη αγγελία στο Διαδίκτυο, στην οποία ανέφερε ότι ήταν πρόθυμος να πουλήσει το νεφρό του για 150.000 ευρώ.

Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο πως οι περισσότεροι που φτάνουν σε αδιέξοδο αποφασίζουν να δωρίσουν τα νεφρά τους μιας και η λίστα των νεφροπαθών είναι τεράστια και πάνω από 10.000 άτομα αναζητούν απεγνωσμένα συμβατό δότη.

Από τους εκατοντάδες νεφροπαθείς που κάνουν καθημερινά αιμοκάθαρση μόνο ένας στους πέντε θα καταφέρει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση.


Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...