11 Ιουλίου 2010

Δελτίο τύπου της κίνησης ανθρωπίνων δικαιωμάων Σάμου

ΣΑΜΟΣ 4/7/10

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για άλλη μια φορά την Πέμπτη 1/7/2010 έγινε μεταγωγή από το κέντρο κράτησης της Σάμου με σκοπό την απέλαση 50 προσφύγων , μεταφέρθηκαν στα κρατητήρια του Ασπρόπυργου χωρίς να έχουν ενημερωθεί για την μεταφορά τους χωρίς να υπάρχει δικηγόρος ούτε μεταφραστής στο κέντρο για την ενημέρωση τους.
Για άλλη μια φορά αστυνομία λιμενικό και frontex δρουν συντονισμένα μεταφέροντας παρανόμως ακόμα και ανήλικο (15 χρονών) με προβλήματα υγείας .
Με ποιο καθεστώς εδραιώνεται η frontex μέσα στα κέντρα κράτησης και παίρνει στοιχεία των προσφύγων και αποφασίζει για την εθνικότητα τους και την απέλαση τους;
Όπως ανέχεται η ελληνική κυβέρνηση ΔΝΤ και ΕΕ να επιβάλουν μέτρα για τους εργαζόμενους έτσι παρέδωσε και την τύχη των προσφύγων στην frontex ξεχνώντας σύνταγμα και συμβάσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τη συνέχιση της κατάστασης και ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε άνθρωπο που αντιστέκεται σε κάθε παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Είμαστε αλληλέγγυοι με αυτούς τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους και να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς λόγω των πολέμων, της φτώχειας και ερημοποίησης που προκαλεί η ιμπεριαλιστική θηριωδία. Αυτοί που προκαλούν την προσφυγιά, αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες σαν κοινούς εγκληματίες, χωρίς δικαιώματα, χωρίς φωνή, χωρίς μέλλον.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.


ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...