21 Φεβρουαρίου 2011

Η απεργία πείνας των 300 στην πανεργατική συγκέντρωση της Τετάρτης 23/2



Χτες βράδυ δύο απεργοί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο

Την ώρα που ο συγκλονιστικός αγώνας των 300 μεταναστών μπαίνει πια στην τελική ευθεία του, η κυβέρνηση επιμένει στο δρόμο της αδιαλλαξίας και της αναισθησίας. Κάθε μέρα που περνάει, οι απεργοί πείνας αποδεικνύουν με τις πράξεις τους ότι εννοούν όσα έλεγαν ήδη από την αρχή της κινητοποίησης: Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν πίσω αν δεν δικαιωθούν. Χτες το βράδυ, δύο ακόμα απεργοί πείνας οδηγήθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με συμπτώματα εξάντλησης και αφυδάτωσης. Σε αυτή τη στιγμή της αλήθειας, τα μόνα στηρίγματα των μεταναστών εργατών είναι το αλύγιστο φρόνημα τους και το διαρκώς διευρυνόμενο πανελλαδικό και διεθνές κύμα αλληλεγγύης.

Την Τετάρτη 23/2, μέρα της γενικής απεργίας, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 καλεί σε συγκρότηση μπλοκ στην πανεργατική συγκέντρωση και διαδήλωση. Θα βρεθούμε στις 11:00 Ηπείρου και Πατησίων για να φωνάξουμε ότι:

Οι μετανάστες πρέπει να νομιμοποιηθούν και να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα.
Η νίκη των 300 θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων και θα βοηθήσει συνολικά το εργατικό κίνημα να παλέψει από καλύτερες θέσεις την επόμενη μέρα.
Οι μετανάστες όντας αναπόσπαστο τμήμα της εργατικής τάξης, συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο Μνημόνιο και την αντεργατική επίθεση που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, εργοδοσία και ΕΕ.
Τα μεροκάματα δεν τα ρίχνουν οι μετανάστες, αλλά ο ρατσισμός και η διάσπαση της εργατικής τάξης.
Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας μπορούν και πρέπει να νικήσουν!

Αθήνα 21/2/11

Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

http://hungerstrike300.espivblogs.net/2011/02/19/deltio2302/

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...