10 Απριλίου 2011

Θέμα δεοντολογίας: Διευθυντής σύνταξης οικονομικής εφημερίδας συνεργάζεται και με την Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Ο Τύπος, λέει, πρέπει να ελέγχει την εξουσία. Εν προκειμένω, οι εφημερίδες και ειδικά οι οικονομικές, υποτίθεται ότι πρέπει να παρακολουθούν στενά τις αποφάσεις αρχών όπως είναι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η οποία με τη σειρά της ελέγχει –υποτίθεται- το «σύστημα» για απάτες.

Μπορεί άραγε να γίνει ποτέ «κακή» με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μία εφημερίδα, όταν ο διευθυντής σύνταξης αυτής πληρώνεται εδώ και χρόνια από την εποπτική αρχή για να τις παρέχει υπηρεσίες Γραφείου Τύπου;

Εδώ έχουμε μία «σκαστή» περίπτωση όπου ένας δημοσιογράφος «τρέχει» γραφείο τύπου το οποίο μάλιστα συνδέεται άμεσα με το ρεπορτάζ τόσο του ίδιου, όσο και των υφισταμένων του…

Ο Αλέξανδρος Κασιμάτης, διευθυντής σύνταξης στην Ημερησία, παίρνει 15.000 ευρώ το χρόνο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πρόκειται για την απόφαση 30/579/11.3.2011 του διοικητικού συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία αναφέρει ότι το δ.σ. «αποφασίζει ομόφωνα την ανάθεση του έργου για την Οργάνωση και Λειτουργία του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στον δημοσιογράφο κ. Κασιμάτη Αλέξανδρο για το έτος 2011».

Και συνεχίζει «η σχετική δαπάνη ύψους 15.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ θα βαρύνει τον κωδικό εξόδου 0419 ‘αμοιβή λοιπών που εκτελούν ειδικές υπηρεσίες με την ιδιότητα ελευθέρων επαγγελματιών’ του προϋπολογισμού του έτους 2011».

Στη δημοσιογραφική πιάτσα η νόμιμη αλλά διόλου… ηθική –και δεοντολογική, θα συμπληρώναμε- δραστηριότητα του εν λόγω διευθυντή είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Απλά, η σύμβασή του φέτος κρεμάστηκε στα «μανταλάκια» της… Διαύγειας.
http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1281102

Δείτε εδώ το λινκ που οδηγεί στην σχετική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (κατεβάστε το pdf)

http://et.diavgeia.gov.gr/f/cmc/ada/4%CE%911%CE%A5%CE%9F%CE%A1%CE%A1%CE%A0-%CE%9E

Και εδώ λινκ που δείχνει την ιδιότητα του ίδιου στην «Ημερησία»

http://www.pegasus.gr/products.asp?catid=7455




Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...