14 Απριλίου 2011

Kυκλοφόρησε η AL HAKEKA, που σημαίνει η ΑΛΗΘΕΙΑ εφημερίδα από μετανάστες για μετανάστες



Από προχθές κυκλοφόρησε η AL HAKEKA, που σημαίνει η ΑΛΗΘΕΙΑ. Είναι μια εφημερίδα από μετανάστες για μετανάστες, γραμμένη στην αραβική γλώσσα. Η ιδέα για τη δημιουργία αυτής της εφημερίδας γεννήθηκε μετά τη λήξη της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών. Απεργοί πείνας και νόμιμοι μετανάστες που είμασταν στο πλευρό τους όλες αυτές τις μέρες συζητήσαμε πολύ και αποφασίσαμε ότι πρέπει να οργανωθούμε σε μόνιμη βάση για τους αγώνες που έρχονται. Να δημιουργήσουμε το δικό μας δίκτυο επικοινωνίας και τη δική μας οργάνωση, για να μπορούμε να ξέρουμε τι γίνεται, να συζητάμε και να αποφασίζουμε μόνοι μας και να μη χρειαζόμαστε διαμεσολαβητές που πουλάνε τους αγώνες.

Το πρώτο φύλλο της Al HAKEKA είναι αφιερωμένο στην απεργία πείνας των 300, που κράτησε 44 μέρες. Εχει όμως και άλλα θέματα.

Η εφημερίδα προς το παρόν είναι μόνο στα αραβικά. Σύντομα θα λειτουργήσει και το σάιτ www.alhakeka.gr. Θα προσπαθήσω να μεταφράσω κάποια κείμενα στα ελληνικά, αλλά είναι πολύ δύσκολο να μεταφράσω ολόκληρη την εφημερίδα μόνος μου. Οποιος θέλει να βοηθήσει ας στείλει μέιλ στο info@alhakeka.gr.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1282377

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...