8 Απριλίου 2011

Νεκροί και τραυματίες στη Γάζα - Ενημέρωση

Νεκροί και τραυματίες στη Γάζα
Κλιμακώνεται η σύγκρουση στη Γάζα, με νεκρούς και τραυματίες

7/4 Ώρα 8.30 μ.μ.

Κλιμακώνεται η σύγκρουση μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας. Αν και αρχικά αναφέρθηκε ο θάνατος ενός μεσήλικα Παλαιστίνιου, σύμφωνα με το πρακτορείο Maan ήδη έχουν σκοτωθεί 3 Παλαιστίνιοι και έχουν τραυματιστεί δεκάδες άλλοι. Η κλιμάκωση της ισραηλινής επίθεσης ήρθε μετά από τον τραυματισμό 2 Ισραηλινών αμάχων, εκ των οποίων το ένα παιδί, από παλαιστινιακή ρουκέτα που έπληξε σχολικό λεωφορείο. Νωρίτερα τα ξημερώματα ισραηλινοί βομβαρδισμοί σε τούνελ στη Ράφα είχαν τραυματίσει έναν Παλαιστίνιο.

ώρα 8.50

επιβεβαιώνεται η είδηση για 3 νεκρούς Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής, με το site των Ταξιαρχιών Κασάμ να δίνει και τα ονόματά τους, λέγοντας πως όλοι είναι άμαχοι.

Στο μεταξύ οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται ότι για πρώτη φορά το σύστημα iron dome κατάφερε να αναχαιτίσει παλαιστινιακές ρουκέτες

Νέα για Παλαιστίνιους κρατούμενους-ες

Αναδημοσίευση ανακοίνωσης για τον κρατούμενο στην Ελλάδα Παλαιστίνιο Γκαλεμπ Ταλεμπ

Απόφαση του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ένα βήμα προς τη δικαιοσύνη για τα θύματα της σύγκρουσης της Γάζας

intifadagr.wordpress.com/


ώρα 10.15

Οι Ταξιαρχίες Ιζεντίν Αλ Κασάμ, ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο ισραηλινό σχολικό λεωφορείο (που είχε ως αποτέλεσμα σύμφωνα με τους Ισραηλινούς, το σοβαρό τραυματισμό ενός 16χρονου και του οδηγού).

Πηγή: Qassam

Σύμφωνα με το Μαάν, Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε ότι το Ισραήλ μπορεί να ξεκινήσει νέα επιχείρηση στη Γάζα απόψε.

Ο Ερεκάτ, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της PLO κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να αποτρέψει νέα επίθεση στη Γάζα

Πηγή: Maan

Αντίστοιχα η Χααρέτζ, στους τίτλους έκτακτων ειδήσεων, επικαλούμενη το Ρόιτερς λέει ότι ο Αμπάς καλεί τη Δύση να σταματήσει τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα.

Στο μεταξύ το PNN κάνει λόγο για τουλάχιστον 30 τραυματίες Παλαιστίνιους.

ώρα 10.25

Το Μαάν κάνει πλέον λόγο για 5 νεκρούς


και μερικές ακόμα ειδήσεις:

Ο Τούρκος Υπ. Εξ. συνάντησε τον Μεσάαλ

Το Σουδάν κατηγορεί το Ισραήλ για δολοφονίες 2 ατόμων

intifadagr.wordpress.com/


ενημέρωση ώρα 10.35

To site των Ταξιαρχιών Ιζεντίν Αλ Κασάμ επιβεβαιώνει την είδηση για τους 5 νεκρούς, και αναγνωρίζει έναν εξ’ αυτών ως μέλος τους.

Πηγή: Qassam

8/4 ώρα 1.24

Τα παλαιστινιακά μέσα κάνουν λόγο για κάπου 40 τραυματίες. Σύμφωνα με μήνυμα που μας ήρθε από τη Γάζα, οι περισσότεροι είναι άμαχοι, ανάμεσά τους ένας γιατρός και ένας δημοσιογράφος που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο Ας Σίφα της Πόλης της Γάζας.

Τα ισραηλινά μέσα κάνουν λόγο για μονομερή κατάπαυση του πυρός όλων των παλαιστινιακών παρατάξεων και αντίστοιχων ένοπλων οργανώσεων. Ενώ αναφέρονται και μεταμεσονύκτιοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί


και περισσότερες ειδήσεις σχετικά με Παλαιστίνιους κρατούμενους-ες:

Νεότερα για Παλαιστίνιους κρατούμενους-ες

intifadagr.wordpress.com/

Παλαιστινιακά μέσα όπως το Maan και το IMEMC έχουν επιβεβαιώσει την τελευταία ώρα, την κήρυξη κατάπαυσης πυρός από πλευράς παλαιστινιακών ένοπλων οργανώσεων.


11.20 π.μ.

Άλλοι 2 νεκροί και 3 τραυματίες Παλαιστίνιοι το πρωί της Παρασκευής. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από εχθές έχει φτάσει τους 7.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1280499

Αρχειο αναρτησεων

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...